Blog

Netnod tiltrækker internationalt trafik til Sverige

Netnod er en non-profit, neutral og uafhængig Internet Exchange, der ejes af TU Foundation. Vi har talt med Netnods kommunikationschef Nurani Nimpuni om Netnods fremtidsplaner og samarbejde med Interxion.

Netnod er en non-profit, neutral og uafhængig Internet Exchange, der ejes af TU Foundation. Vi har talt med Netnods kommunikationschef Nurani Nimpuni om Netnods fremtidsplaner og samarbejde med Interxion.

Hvilken rolle Netnod for det svenske it-infrastruktur?

- Vi spiller en vigtig rolle både teknisk og politisk fordi vores arbejde netop udføres i tæt samarbejde med både operatører og beslutningstagere. Hos Netnod arbejder vi på at øge både robusthed og ydeevne for det svenske internet. Ud over at være på forkant rent teknisk, så sigter vi også mod at bidrage til at skabe gennemsigtighed på markedet. Det gør vi f.eks. ved at arrangere Netnod møder 2 gange om året i Stockholm. Mange af deltagerne kommer til vores møder til at blive opdatere omkring hvad der foregår netop nu og for at høre, hvordan andre operatører har løst teknisk komplekse problemer, som de selv står overfor. Sidst men ikke mindst kommer mange for at udnytte denne unikke mulighed for at netværke med ”cremen” af den svenske IT infrastruktur . Vi er meget stolte af at have alle disse kompetente mennesker omkring os.

Hvordan Netnod fremtidsplaner ud her i Norden?

- Her i Sverige og i Norden, ser vi en fortsat stigning i efterspørgslen efter vores ydelser, da flere og flere operatører opgraderer hos os for at kunne udveksle endnu mere trafik . Med den øgede efterspørgsel, lancerede vi som de første i Norden 100GE porte sidste år. Gennem vores engagement og arbejde internationalt tiltrækker vi hele tiden nye markedsspillere til Sverige og Netnod. Det er noget, vi vil fortsætte med for på den måde at skabe yderligere værdi for knudepunktets eksisterende forbindelser. Lige nu er vi er ved at udvikle et nyt produkt, der vil gøre det muligt at få en mindre tilslutning for en mindre pris. Dette vil også give små virksomheder mulighed for at forbinde sig og drage fordel af vores infrastruktur.

 Hvad betyder partnerskab med Interxion for Netnod virksomhed?

- Selvfølgelig har vi et stort behov for at blive anbragt i moderne, sikre og effektiv datacentre. Det er derudover en fordel, hvis datacenteret allerede har eksisterende operatører og indholdsudbydere, der ønsker at anvende vores service, da det så er meget nemt at tilslutte sig. Vi synes vi har en rigtigt godt samarbejde med Interxion, og vi føler, at de er gode til at positionere vores tilstedeværelse over for deres kunder og operatører.