Blog

Qbrick streamer medier til hele verden fra Interxion

Af: Peder Bank

Qbrick er en førende leverandør af media streaming i Norden. Blandt Qbrick danske og svenske kunder findes bl.a. Kanal5, Dagens Industri, NRK, Danske Bank, Aller koncernen og Aftonbladet TV. For kunderne er det afgørende, at Qbrick kan levere en streaming tjeneste, der fungerer 100% 24/7 . Publikum er kræsent og seerne forventer en jævn afspilning.

”Tilgængelighed er det mest forretningskritiske for vores kunder og dermed også for os. Det betyder, at vi er nødt til at sikre os mod eventuelle strømsvigt , men også at vi har kapacitet til at koble os op til alle ISP’er for at få et robust netværk – det er det Interxion kan levere til os. Her er det vigtigt, at datacenteret er fuldstændig neutralt i forhold til ISP’er, så vi frit kan vælge de rigtige forbindelser" udtaler Carlos Gutierrez, der er Chief Operating Officer hos Qbrick .

Det er enorme mængder af data, der flyder gennem Qbrick servere på alle tidspunkter af døgnet. Præcis hvor meget er en vel bevogtet hemmelighed , men Carlos afslører, at det drejer sig om petabytes om måneden. Og omfanget er støt stigende. Nye forbrugsmønstre og forbedret teknologi betyder, at flere og flere personer benytter sig af streamet indhold. Ud over smartphones og tablets, oplever Qbrick også, at flere og flere udskifter deres tv-skærme med såkaldte Smart TV, der får indhold via internettet.

- Vi ser nu en standardisering af billedformaterne, hvilket giver endnu bedre betingelser for en høj billedkvalitet. Tidligere var det ofte nødvendigt med tunge installationer som Flash eller Silverlight. Nu vælger flere http-baseret streaming , hvilket giver en endnu højere kvalitet”, ifølge Carlos Gutierrez.

Fremtiden er global

Sidste år blev Qbrick købt af franske TDF, som er en global infrastruktur-udbyder af digitalt tv. Næste skridt for Qbrick er derfor at ekspandere endnu mere internationalt . Og at bygge egne datacentre er ikke relevant for den hurtigt voksende virksomhed.

- Det er hverken økonomisk eller praktisk muligt at bygge vores eget datacenter. Vi er ekstremt afhængige af tilgængelighed, og vi skal være i stand til hurtigt at udvide kapaciteten , når det er nødvendigt – det er det, som Interxion sikrer os, slutter Carlos Gutierrez.