Blog

Carrier Roundtable event med Netnod

Torsdag den 27.marts 2014 afholdte Interxion et Carrier Roundtable event med den svenske internet exchange, Netnod, som sponsor.

Af: Peder Bank

På eventet holdt Kurt Erik Lindquist, direktør for Netnod, et spændende indlæg om Netnods ambitioner for en stærkere forbundet Øresundsregion.

Netnod har netop åbnet en PoP (Point of Presence) hos Interxion i Ballerup og overtaget den danske Internet exchange COPHIX.

Denne overgår per 1.maj 2014 til det nye navn COMIX, og den kan fortsat tilgås fra Interxion og to andre datacenterudbydere i København.

Den nye COMIX bliver forbundet til Netnod eksisterende infrastruktur i Malmø, som derfra er forbundet til Stockholm. Med den nye forbindelse bliver det nemmere for danske og internationale virksomheder og netværksudbydere at route ip-trafik til resten af Norden.

Kurt Erik Lindquist sagde bl.a. at Øresundsregionen rummet et stort potentiale, da Malmø og Københavns mange internetbrugere er interessante for udenlandske udbydere af indholdstjenester at få nemmere adgang til. Derudover fortalte Kurt, at Netnod i øjeblikket tilbyder en gratis 1 GE port. Denne begrænses dog til en hastighed på 100Mbps.

Eventet blev afholdt på hotel Copenhagen Island. I løbet af aftenen var der lodtrækning af flotte præmier fra Netnod – blandt vinderne var bl.a. Per Marker Mortensen fra TDC og Mikkel Mondrup fra One.com.

Se billeder fra eventet i galleriet.

Næste Carrier Roundtable afholdes 19.juni – læs mere på www.carrierroundtable.dk