Blog

Sverige er rock’roll – Danmark er debit og kredit

Johan Christenson fra svenske Citynetworks har i en tidligere blog fortalt, at Sverige har mange førende udbydere af cloud-løsninger til kommunikation og digital marketing. Til sammenligning fortæller Toke Kruse fra Billy, at vi i Danmark, med Navision som forbillede, har forstret uforholdsmæssigt mange udbydere af cloudbaserede regnskabssystemer.

Toke Kruse forklarer her sin forretning og sit bud på det danske cloud-landskab.

Vi er en ægte SaaS-udbyder, da vores regnskabsprogram kun tilbydes som cloud-løsning, og fordi vores egen infrastruktur bygger på Amazon AWS. Vores beslutning om ikke at eje vores egen infrastruktur giver os stor fleksibilitet, men også en meget sikker løsning. Det skyldes, at vores professionelle leverandører er bedre til at drifte infrastruktur, end vi selv ville være. Det bekræftes også, hver gang vi får revision af vores set-up.

Vi har aldrig ejet en server og kunne ikke drømme om det. Og regnskabsprogrammer kører godt i skyen, da de ikke kræver stor regnekraft eller netværkshastighed, men gerne må tilbyde sikker tilgang, opbevaring og backup.

Hovedparten af vores 5.000 kunder er danske, men vi har en klar strategi om også at blive store i USA og Europa. Derfor har vi videreudviklet Billy, så det er mere generisk og nemmere at tilpasse kunder fra andre lande. USA er interessant for os, da det er stort og homogent, og fordi vi i ledelsen har en forkærlighed for landet.

Der er mange udbydere af cloud-baserede regnskabsprogrammer i Danmark. På det punkt tror jeg, at Navision har et været succesfuldt forbillede for os. Vi er tre hurtigt voksende udbydere i DK, så de små bliver nok presset ud, da vækst kræver store investeringer i udvikling og marketing.

Når det kommer til det generelle cloud-landskab i Danmark, så er vi nok lidt uopfindsomme herhjemme. Hvis vi ser nogen har succes med regnskabsprogrammer, så prøver vi det. I større lande som Sverige og særligt USA, tror jeg, at der er større spredning på udbuddet af professionelle cloud-tjenester.

Det skyldes også, at danske investorer og udviklere ganske sent har fået øjnene op for den abonnementsforretning, som SaaS tilbyder. Det vil jeg gerne ændre på med en guide om SaaS-forretning, som jeg forventer at publicere snart på min blog www.tokekruse.dk, slutter Toke Kruse, stifter og ejer af Billy.

Methodology

Cloudscape er et øjebliksbillede af det lokale SaaS, PaaS og IaaS cloudmarked set fra udbydersiden. Selvom vi bestræber os på at være så fuldstændige som muligt, er cloudscape en løbende forskningsindsats. Vi vil løbende udgive opdaterede versioner af cloudscape, som afspejler vores voksende database.

Cloudscape er baseret på desk research. Kun virksomheder, der har deres hovedkvarterer i Danmark, kan blive en del af det danske cloudscape. Kun virksomheder der sælger (offentlige) cloud-tjenester til erhvervsmarkedet er inkluderet, vi inkluderer ikke cloud-tjenester indenfor BTC. Virksomheder, der blot videresælger andre sælgeres (offentlige) cloud-tjenester er heller ikke inkluderet i vores liste.

Vi ser frem til din feedback til listen, og til at høre om eventuelle danske udbydere af offentlige cloudløsninger, der burde være med på denne liste.