Blog

Sådan kommer du foran i cloud-ræset

Verden har ændret sig. Fra medarbejdere, der arbejder på nye måder, til kunder der har højere og højere forventninger. Den digitale transformation tvinger nu organisationer til at tilpasse sig i et hæsblæsende tempo. I år i Davos navngav the World Economic Forum denne transformation 'Den fjerde industrielle revolution' - en malstrøm af teknologisk forandring, der vil skylle de traditionelle forretningsmodeller ud med badevandet, forstyrre virksomhedernes dynamik og bringe fantastiske muligheder for vækst og værdiskabelse.

Hybrid fremdrift – med udfordringer

I dag er skyen blevet et omdrejningspunkt for denne nye industrielle revolution. Skyen tvinger enhver CIO til at genoverveje virksomhedens tilgang til it-infrastruktur, som sværvægtere som Microsoft Azure, Amazon Web Services og IBM SoftLayer konkurrerer om at tilbyde lavere omkostninger og bedre smidighed på.

Men mens transformation uden tvivl ligger forude, kan de fleste virksomheder ikke stole helt på den offentlige sky grundet behovet for at beskytte følsomme data, følge compliance-krav og sikre den ydeevne, som deres kunder efterspørger til deres applikationer.

Som et resultat heraf, vælger CIO's i stigende grad en hybrid tilgang til it-infrastruktur, der kombinerer sikkerhed og ydeevne fra egne faciliteter med den smidighed og besparelser, som den offentlige cloud kan levere. Ifølge IDG har fire ud af fem organisationer planer om at gennemføre et sådan hybrid set-up ved udgangen af 2016.

I mellemtiden gør cloud-udbydere også betydelige investeringer for at nedbryde de adgangsbarrierer, der eksisterer. Leverandører af private forbindelsestjenester, såsom Microsoft ExpressRoute og AWS Direct Access, omgår det offentlige internet – som gør det muligt for organisationer at skabe hybride it-miljøer, der opfylder strenge sikkerheds- og præstationskrav.

Skyerne trækker sig sammen

Spørgsmålet for de fleste it-chefer er nu, hvordan de forbinder deres eksisterende infrastruktur til disse private cloudtjenester mest effektivt. Faktisk har IDG fundet frem til, at den største barriere for hybrid cloud tilpasning, ifølge 90% af de europæiske virksomheder, er forbindelserne mellem on-premise og cloud-baserede workloads.

For at imødekomme de strenge krav, der er til netværksydeevne, pålidelighed og applikationssikkerhed, vælger mange organisationer at opgive strategien med ”eget internt datacenter” til fordel for co-location datacentre. Disse faciliteter tillader organisationer at placere deres private it-infrastruktur ved siden af adgangsporte til de offentlige cloud-platforme, hvilket optimerer netværkets ydeevne og agilitet. Denne form for it-infrastruktur arkitektur - hvor virksomheder placerer privat IT i samme datacenter som de direkte tilslutningspunkter til en hyperscale cloud-platform kaldes Colocated Hybrid Cloud.

Kravene til at bygge Colocated Hybrid Cloud

For ethvert co-location datacenter, der tilbyder organisationer at opbygge en Colocated Hybrid Cloud it-arkitektur, er det bydende nødvendigt, at de leverer de bedste tilslutningsmuligheder. En service for at oprette forbindelse til flere clouds, uden kompleksitet og til den lavest mulige omkostning, er en hygiejne faktor.

Derfor har Interxion bygget sin Cloud Connect service. Tjenesten tillader organisationer at opbygge og administrere private VLAN links til flere skyer via en enkelt, sikker forbindelse - alle med hurtig provisionering, ingen dublerede gebyrer på data samt en markedsledende SLA, der garanterer 99,999% tilgængelighed.