NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Cloud Connect: Gør din hybride cloudløsning mere enkel

16 juli 2016

Det er efterhånden blevet en tradition hos Interxion, at vi i slutningen af hvert år offentliggør vores forudsigelser for det kommende år for nogle af de brancher, som vi følger nøje.

Tilbage i 2012 lavede vi forudsigelser om fremtidens cloud, og mens det tager længere tid end først antaget for cloud at materialisere sig, ser det meste af det, som vi forudsagde, ud til at holde stik. Én forudsigelse, der var værd at bide mærke i, var omkring det stigende behov for private forbindelser til offentlige clouds. Der stod nemlig ”clouds”, med et s i enden. Den lille konsonant, der antyder flertal, blev hængende i min bevidsthed.

IT-chefer er ofte på jagt efter omkostningsbesparelser, agilitet og øget fleksibilitet ved brug af ”clouden”, men de indser ligeledes behovet for en multi-cloud løsning – en løsning, hvor der bruges flere Cloud Service Providers til forskellige applikationer for at optimere deres it-strategier. Og det var ”clouds” - i flertal. I år offentliggjorde Forrester en rapport om, hvordan en multicloud strategi giver værdi til virksomhederne.

Hvis du tænker over det, giver det mening. Brugen af cloud er så udbredt og bruges over så mange forskellige applikationer, at det næsten er vanvittigt at bruge en én-udbyder-fits-all løsning. Men det var dér, mange af os startede. Med én applikation i skyen hos én udbyder. Det ville have været let at fortsætte med samme udbyder, som man startede med, og hvis du var en tidlig adoptant, var der heller ikke så mange valgmuligheder.

Men efterhånden som flere og flere udbydere dukker op med skræddersyede løsninger, ville vi gøre os selv en bjørnetjeneste ved at vælge den samme udbyder hver gang, bare fordi de var den første, vi brugte, da vi besluttede at begynde vores cloud migration.

Men hvis du ikke passer på, kan en multicloud arkitektur dog også have sine ulemper. For selv om du måske er parat til at migrere dine tjenester, så kan tiden, som det tager at provisionere forbindelserne til hver cloudplatform give dig følelsen af, at skyen er det modsatte af adræt.

Interxions Cloud Connect er designet til multicloud verdenen. Med én fysisk forbindelse, kan du nå alle dine cloud leverandører gennem VLAN forbindelser, som automatisk bliver provisioneret, når ordren bliver godkendt. Ikke alene sparer det dig tid, men du behøver ikke være besværet med at håndtere individuelle forbindelser til alle dine forskellige cloud-udbydere. Udbydere i flertal. Det er den enkle løsning, når du skal skal skabe forbindelser til flere cloud-miljøer og det giver ekstra fordele som sikkerhed og høj tilgængelighed, der understøttes af SLA'er.

Hvis man tænker tilbage til den forudsigelse fra 2012, og de ekstra s’er, der er blevet elementære for vores IT-strategier i 2016, spekulerer jeg på, om det var et uheld eller forsætlig, fordi det virker som om vi faktisk havde en krystalkugle ind i fremtiden. Med den stigende spredning af IT, så husk at en multi-cloud strategi ikke nødvendigvis beror på en kompliceret netværksløsning.