NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Glem alt om at fremtidssikre datacenteret

Tempoet i innovation har aldrig været højere. Vi er på vej mod en verden med mere end 50 milliarder tilsluttede ting, hvor mobile forbindelser overgår antallet af mennesker med flere banelængder og halvdelen af alle serverracks er placeret i cloud- og colocation datacentre.

Men mens forbindelserne mellem organisationer, mennesker og ting buldrer afsted og forandrer den moderne virksomhed og skaber hidtil uanede muligheder, er mange C-niveau ledere fortsat usikre på den rette vej for deres IT-strategi.

Programmer, ikke infrastruktur
Alle organisationer, der står med dilemmaet "Hvordan skal jeg fremtidssikre mit datacenter?", har ikke formået at forstå den grundlæggende revolution, der sker. IT er ikke længere blot en forretningsressource; det er blevet forretningen. Dette er ikke længere et spørgsmål om teknologi, men om strategi.

Erhvervsledere, der ønsker at lægge det bedst mulige grundlag for fremtidig konkurrenceevne, bør fokusere på programmer først, for derefter at kunne bedømme deres infrastrukturbehov. Nye forretningsmuligheder er det ultimative mål; de it-ressourcer, der skal muliggøre det, er simpelthen nødt til at blive leveret på den mest effektive måde.

På lang sigt vil dette blive endnu mere afgørende. Når virksomhedens it-kapaciteter, arbejdsbyrder og kompleksitet alle stiger eksponentielt, vil organisationer, der ikke kan holde trit, ikke bare miste forretning, de risikerer helt at miste kontrollen over deres virksomhed.

For at overleve og trives, bliver organisationer nødt til at høste viden fra de ubegrænsede interaktioner der foregår omkring dem. Det kan give mere effektiv information, som kan lede til datadrevne forretningsstrategier og derved muliggøre automatiske beslutninger, der i sidste ende gør det muligt for virksomheden at reagere hurtigere og mere agilt, når det kommer til nye behov og efterspørgsler.

Hybrid evolution
Cloud og indførelsen heraf dominerer i øjeblikket dagsordenen hos de fleste it-chefer, alt imens industriens sværvægtere som Microsoft Azure, Amazon Web Services og IBM SoftLayer konkurrerer om at tilbyde laveste omkostninger og størst fleksibilitet.

Men mens skyen ses som et vigtigt skridt, bruger de fleste organisationer stadig deres it-ressourcer lokalt i processer med trial and error. Ifølge 451 Research er den største forhindring, når det kommer til implementering af cloud, mangel på ressourcer og ekspertise. Det er endda en endnu større hindring end spørgsmål omkring sikkerhed. Denne mangel på færdigheder gør det også svært at vurdere prisen ved overgang til cloud eller måle de forretningsmæssige fordele.

Det har ført til en voldsom vækst i indførelsen af hybrid IT, hvor 49% af organisationerne nu er afhængige af en blanding af deres egen infrastruktur og af tredjeparter, såsom cloud eller colocation-udbydere. I 2018 vil en femtedel af applikationerne blive kørt via cloud service udbydere, mens én ud af syv vil blive drevet via en colocation udbyder.

Et solidt grundlag
For at sikre sig fremtidig succes og udnytte ressourcerne optimalt, bliver organisationerne nødt til at krydse deres strategier i IT og business på tværs af tre vigtige vektorer:

  • Fokus på applikationer, ikke systemer: Kan din virksomhed øge sin merværdi ved at genopfinde IT og integrere med skyen?
  • Sikre applikationer drives de rigtige steder: Forskellige arbejdsbyrder skal understøttes på forskellige måder - uanset om det er et skræddersyet internt datacenter, en co-location facilitet, eller i skyen.
  • Byg den rigtige netværksstrategi: Hvordan kan du bedst tilslutte dine worksloads, applikationer og data?

I en verden domineret af hybrid IT, er spørgsmålet for de fleste it-chefer, hvordan man effektivt tilslutter den eksisterende infrastruktur til skyen. Organisationer skal sikre deres applikationer er placeret de rigtige steder for, at de drives optimalt ved spidsbelastninger, samtidig med at de skal sikre problemfri forbindelse til den øvrige forretning.

Colocated hybrid cloud - hvor virksomheder placerer privat IT i samme datacenter, som de private tilslutningspunkter til de offentlige clouds peger i retningen af en hyperskala cloud-platform og tilbyder et solidt grundlag for fremtidig succes. Ved at colocate hos et datacenter, der giver direkte adgang til et multi-cloud miljø gennem en enkelt, sikker forbindelse, kan organisationer reducere omkostninger til infrastruktur, adræt vælge den rigtige sky til det rette workload, øge tilgængeligheden og reducere ventetiden.