NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Cloud Connect + Express Route + Azure = lynende hurtigt og sikkert

28 september 2016

Vi havde besøg af to af Microsofts førende ExpressRoute eksperter på et velbesøgt seminar, som vi afholdte i både Stockholm (14/9) og København (15/9). Jeg havde den ære at introducere vores gæster og moderere paneldebatten. Her er mit sammendrag for alle jer, der ikke var med.

Interxions Cloud Connect, Microsofts Express Route og Azure. Hvad kan disse tjenester gøre for dig? Hvordan hænger de sammen og hvordan implementerer man dem? Med næsten 150 nordiske deltagere i alt, står det klart, at disse spørgsmål er yderst aktuelle.

Baggrunden er den revolutionerende digitalisering. Mange store internationale virksomheder og digitale tjenester, som Uber, Airbnb og snapchat, var ikke engang opfundet for kun et par år siden. Nu sker alting meget hurtigt. De, der ikke kan finde en fungerende forretningsmodel og en teknologi, der understøtter den, vil simpelthen blive udslettet. Mange har set fordelene ved den fleksibilitet, skalerbarhed og sikkerhed, som skyen tilbyder. Her er Microsoft en af de største spillere med sin Azure cloud-tjeneste. Azure er tilgængelig via internettet, men for flere og flere virksomheder, er det ikke nok. For dem er det afgørende med ekstremt høj ydelse - ikke bare en gang imellem, men hver dag.

Richard Warner fra Microsoft overdriver ikke, når han beskriver fordelene. En direkte forbindelse til Azure via et peering-punkt hos Interxion giver båndbredde på 2 Gbps. Du får også dynamisk routing med BGP mellem dit netværk og Azure, mindre forsinkelse, SLA og selvfølgelig ekstremt høj redundans. Richard beskrev de fem mest almindelige scenarier, hvor virksomheder vælger at forbinde med ExpressRoute til Azure:

  • Opbevaring - Et "fat pipe" til blandt andet migration replikering og disaster recovery
  • Udvikling og test – For let at kunne flytte virtuelle maskiner mellem Azure og sit eget datacenter
  • Big Data - Både opbevaring og data mining kan gøres i skyen med en dedikeret forbindelse
  • Medier – Streaming af medier kræver stabil infrastruktur og en god båndbredde
  • Hybride Apps- Quick API adgang medfører, at Azure fungerer som en forlængelse af kundens datacenter

Hvordan hænger Azure og ExpressRoute sammen med Interxions Cloud Connect service? Richard viste en række billeder, og jeg kan ikke offentliggøre alle her, men her er et godt eksempel, som jeg har lånt fra hans præsentation:

se_expressroute_0916_picture

 

Den sorte hus i midten er et peering-punkt, som vores datacenter i København. Her mødes kundens netværk og ExpressRoute. Interxions CloudConnect service sikrer, at de arbejder sammen. Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvordan det fungerer, men tro mig - det er faktisk en smule mere kompliceret end det lyder. Der er ikke noget, alle kan gøre selv, og det kræver stærke infrastrukturelle ressourcer.

Federico Guerrini, også fra Microsoft, gik mere i detaljer om, hvordan du får samlet de tre parter i dette indlæg. Dybest set er der tre involverede parter - kunden, Interxion og Microsoft - som har klart definerede ansvarsområder. Det letter implementering og stabilitet. Samtidigt er der stor fleksibilitet og plads til kundens ønsker, for eksempel med hensyn til leverandør af routere.

Den tredje taler på vores seminar var vores egen cloudekspert Jelle Frank van der Zwet, der blandt andet beskrev tre forskellige måder, hvorpå virksomheder kan oprette forbindelse til Azure:

1. Direkte - en separat linje fra punkt til punkt - dyrt og ikke den mest intelligente løsning.

2. Med operatør - En IP-baseret VPN løsning, der passer i nogle tilfælde

Den tredje løsning er den, som Interxion udbyder:

3. Cloud Exchange - CloudConnect - ExpressRoute - en fleksibel løsning baseret på BGP.

Jelle Frank forklarede også, hvorfor Interxion har valgt at arbejde med Layer 2 Ethernet (på grund af enkelheden), og hvorfor vi aldrig tager dobbeltbetaling for trafik. Han mener, som jeg også gør, at en stor fordel ved CloudConnect er muligheden for at vælge forskellige niveauer af hybride løsninger baseret på behov. Interxion muliggør hybrid IT, som er en fantastisk måde at nærme sig skyen - trin for trin. Hans sidste råd ved seminaret var, at man altid skal tænke fremad og forberede sit netværk til interkonnektivitet, som er fremtidssikret og gør det lettere at fordele workloads.

Jeg er meget glad for, at Microsoft har valgt at samarbejde med os. Det tilfører merværdi til vores kunder og udgør et premiumudbud til de spillere, der kræver den absolut højeste kvalitet. Tak fordi du læste med, og tak til alle der deltog i seminaret! Peder Bank

Se præsentationerne