NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Den finansielle sektor elsker City Network

15 november 2016

Svenske City Network er en hurtigt voksende IaaS udbyder, som tiltrækker virksomheder med høje krav til opbevaring og distribution af data, herunder mange finansielle kunder. Det tætte samarbejde med Interxion har været en vigtig faktor for City Networks ekspansion i Europa. Vi har talt med selskabets direktør og grundlægger Johan Christenson i forsøget på at afdække hemmeligheden bag firmaets succes.

For nylig åbnede City Network en node for Cloud City i Tokyo, og derudover er I blevet en ud af fire Guld medlemmer af OpenStack Foundation. Det går stærkt nu?

Ja, det går godt! Vi har altid tilbudt infrastrukturtjenester med fokus på globale løsninger for europæiske virksomheder, og i dag er vi på over 25 steder i hele verden. Næste år kommer vi til at øge hastigheden, hvormed vi ekspanderer i Europa, hvilket gør vores partnerskab med Interxion endnu mere omfattende. Hele vores europæiske infrastruktur er baseret på et tæt samarbejde med Interxion, som bl.a. understøtter os med vigtige certificeringer som ISO27001 og SOC2.

Det har vist sig, at cloud-baseret it-infrastruktur tiltaler banker og finansielle virksomheder. Hvor vigtigt er Fintech (Financial Technology) for City Network?

Det er virkelig vigtigt for os, ikke mindst fordi vi har et tilbud, der passer til mange nye virksomheder i den finansielle sektor. Takket være OpenStack, er vi kommet meget langt i at kombinere fleksibel infrastruktur med overholdelse af lovgivninger. Fleksibel infrastruktur er ved at blive et hygienekrav for at kunne automatisere, lancere nye tjenester og gennemgå den digitale transformation, som alle står overfor. Dette er lige så vigtigt for Fintech, som for alle andre, men Fintech aktører sætter samtidig meget høje standarder for compliance.

Finanskrisen, der startede i USA, rystede i 2008 verdensmarkedet og tvang mange aktører i den finansielle sektor til at revidere deres forretningsmodeller. Det er også blevet sagt, at det finansielle krak var en af grundene til, at mange af de gamle finansielle aktører viste en tidlig interesse i OpenStack, da den blev lanceret i 2010. Er det korrekt?

Ja, det kan man godt påstå. Finanskrisen førte ikke mindst til en række lovgivningsmæssige ændringer, som igen banede vejen for nye spillere. De nye spillere satte pres på de gamle, og man kan sige, at alt dette drev udviklingen fremad. Selv de gamle spillere indser nu, at de skal satse mere på innovation, og samtidigt have fokus på compliance. Deraf kommer interessen også for Open Source og OpenStack, og det, tror jeg, har gavnet os.

Hvad kendetegner de nye spillere i Fintech?

De har ofte et bedre øje for forbrugernes adfærd, og de har en god evne til at identificere behov, som de gamle spillere har overset. Vi har flere sådanne start-up firmaer som kunder.

I bliver jo ofte nævnt som en hurtigt voksende virksomhed … hvor længe kan I fortsætte med at vokse i samme høje tempo?

Vi fortsætter med at vokse med 35-40 procent om året, men som vi bliver større, må vi se, om vi kan opretholde den samme høje vækstrate. Men indtil videre går det rigtig godt. Vi havde en omsætning på 47 millioner sidste år og blev for nylig kåret til gazelle for femte år i træk.

Hvordan ser konkurrencen ud?

Vi konkurrerer med de store globale aktører, såsom Google og Amazon, men vi har stadig få svenske konkurrenter inden for offentlige cloud-tjenester. Det er meget mærkeligt. Jeg holdt en tale på Internetdagene i 2009, og der sagde jeg blandt andet, at inden for tre år ville vi have mindst ti svenske konkurrenter. Jeg tog fejl.

Mange virksomheder vælger at bygge hele deres infrastruktur i City Networks cloud-tjeneste City Cloud. Andre bruger det som en let tilgængelig forlængelse af deres egen it-infrastruktur, for eksempel i forbindelse med peak i trafikken eller ændringer i servicetilbud. City Cloud kan tilbydes som en hybrid cloud ved at kundernes fysiske servere flyttes til Interxions datacenter og forbindes direkte til City Clouds infrastruktur. City Clouds kunder ved derfor altid, hvor deres data befinder sig, hvilket er vigtigt, især på grund af de forskellige lovkrav. Dette er en af hovedårsagerne til, at vi hos City Network har valgt at udvide sammen med Interxion.

gavin
Johan Christenson, CEO City Network