NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

I det digitale kapløb er en fleksibel infrastruktur afgørende

Nogle virksomheder er født digitale. Andre er nødt til at gøre en indsats for at blive det. Uanset hvordan deres rejse er begyndt, har de mest fremsynede digitale virksomheder formået at skabe et ideelt back office-miljø, som understøtter deres front-office og bidrager til virksomhedens vækst. I dag er det vigtigere end nogensinde før at foretage denne digitale rejse.

I vores seneste undersøgelse gav 52 procent af de europæiske virksomheder udtryk for, at det er meget vigtigt eller altafgørende, at de kan fungere som en digital virksomhed inden for de kommende to år. Derudover angav 29 procent af respondenterne, at deres digitale omstilling skete "hurtigt", mens 6 procent sagde, at de bevægede sig "meget hurtigt".

Men hvorfor dette hastværk? Vores undersøgelse viste, at de virksomheder, der har mest fart på i retning af en digital omstilling, også er dem, der betragter digitaliseringen som den vigtigste succesfaktor på kort og langt sigt. Jo hurtigere disse virksomheder foretager omstillingen, desto hurtigere kan de overhale konkurrenterne og opnå konkurrencefordele – både nu og i fremtiden. 

Disse konklusioner indgår i vores seneste IDC-forskningsrapport, Den digitale virksomhed. 752 europæiske virksomheder deltog i undersøgelsen, som giver et indblik i, hvilke strategier de førende digitale virksomheder benytter for at styrke deres evne til at vokse og skalere. Du kan downloade hele rapporten via dette link

Hvad er en digital virksomhed?

Digital omstilling er en temmelig bred betegnelse, men i denne undersøgelse fokuserede vi på en enkel definition. I dag står virksomheder over for den udfordring, at de skal præstere mere, uanset om det handler om at skabe nye produkter i et højere tempo, forbedre kundeengagementet eller spille en større rolle på de stadig mere globale markeder. For at nå deres mål gør de bedste digitale virksomheder brug af nye teknologier – big data, cloud, mobil, sociale medier – for at forvandle eksisterende processer eller skabe noget nyt.

Hvem har mest fart på?

Vores undersøgelse viste, at it-infrastruktur ofte er en af de centrale faktorer i forhold til den digitale omstilling. Blandt de respondenter, der bevæger sig hurtigst i retning af det digitale – vores "digitale anførere" – var det deres it-infrastrukturs fleksibilitet og ydeevne, der var den største succesfaktor.

Med hensyn til specifikke infrastrukturfunktioner var det hybrid cloud, der havde højest prioritet blandt respondenterne. Cirka 52 procent af alle respondenter angav, at de pt. anvender eller planlægger at anvende en hybrid cloud-løsning. Blandt de digitale ledere var dette tal 72 procent. Undersøgelsen viste en stigende præference i retning af decentrale it-løsninger, og 50 procent af respondenterne angav, at de forventer at mindske deres brug af egne datacentre inden for de næste tre år.

Hvorfor decentralisere?

Europæiske virksomheder vil flytte deres infrastruktur tættere på kunderne, og i og med at virksomhederne bliver stadig mere globale, indebærer det ofte, at de må arbejde med tredjepartsdatacentre for at få adgang til it-faciliteter i de enkelte lande. 

Undersøgelsen viste, at de førende digitale virksomheder i Europa anskuer deres infrastrukturbeslutninger ud fra et virksomhedsperspektiv. Ved at tænke strategisk i forhold til deres infrastruktur kan de skalere og forbedre deres position i en digital økonomi, hvor konkurrencen bliver hårdere og hårdere. Vi beskriver mange flere af resultaterne fra vores undersøgelse i kommende blogindlæg. I mellemtiden kan du downloade hele den detaljerede rapport her.