NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Hvad er hybrid cloud-storage?

Aldrig har virksomheder håndteret flere data eller større it-arbejdsbelastninger, end de gør i dag. I kampen for at tage kontrol over al denne information tilbyder hybrid cloud-storage en løsning, som er både praktisk og strategisk.

Praktisk fordi hybrid cloud-løsninger gør virksomheder i stand til effektivt at administrere deres omkostninger til datalagring. Strategisk fordi virksomheder, der benytter hybrid cloud, opnår en større IT-mæssig fleksibilitet, som giver konkurrencefordele, for eksempel ved at gøre dem i stand til at levere bedre service til kunderne.

Ny forskning fra IDC viser faktisk, at hybrid cloud er en populær it-strategi blandt "digitale ledere", dvs. de virksomheder, der bevæger sig hurtigst i retning af en digital omstilling. Ifølge undersøgelsen planlægger 44 procent af de digitale ledere at anvende hybrid cloud i fremtiden, mens kun 36 procent af deres konkurrenter gør det. Derudover anvender 28 procent af dem allerede hybrid cloud sammenlignet med kun 11 procent af de øvrige.

Det indikerer, at der er en stigende tendens til at vælge hybrid cloud – især blandt virksomheder, der vil opfattes som førende inden for deres branche. Men hvad er hybrid cloud egentlig, og hvorfor bør du overveje at gøre det til en del af dit it-miljø?

Fordele ved hybrid cloud

Kort sagt kombinerer hybrid cloud-storage brugen af privatejet cloudstorage med offentlige cloudtjenester. Nogle data og arbejdsbelastninger lagres i dit datacenter, mens resten lagres hos en tredjepartsudbyder. Det er en strategi med flere fordele:

  • Sikkerhed – hybrid cloud giver dig mulighed for selv at vælge det optimale sikkerhedsmiks for dine data. Du kan vælge at blive ved med at hoste de mest følsomme oplysninger via din private cloud, samtidig med at du udnytter den offentlige clouds ydeevne og fleksibilitet.
  • Agilitet – hybrid cloud gør dig også mere agil. Du kan udnytte hver enkelt platforms styrker for at imødekomme skiftende kundekrav. Det kan for eksempel være langt hurtigere og nemmere at udrulle kundeapplikationer via den offentlige cloud, mens interne arbejdsbelastninger bedre kan håndteres in-house.
  • Ydeevne – med hybrid cloud slipper du for at ofre ydeevne for at få bedre sikkerhed eller omvendt. I stedet har du den fornødne fleksibilitet til at udnytte den offentlige clouds kapacitet, samtidig med at du nyder godt af den private clouds sikkerhed.
  • Fleksibilitet – det er dyrt at opretholde et privat datacenter. Du skal betale for lokale, udstyr, medarbejdere og infrastruktur. Hybrid cloud tilbyder en høj grad af fleksibilitet til en lav pris, eftersom du kan vælge, hvor du vil lagre forskellige typer data, alt efter hvad der er mest økonomisk fordelagtigt.

Er hybrid cloud vejen frem?

Faktum er, at hybrid cloud er en mere dynamisk løsning til it-administration for virksomheder. Det giver din virksomhed fuld frihed til at vælge, hvor data, applikationer og arbejdsbelastninger skal lagres og udrulles. Det giver en bedre omkostningseffektivitet og it-fleksibilitet, hvilket er to af hjørnestenene i en voksende, skalerbar virksomhed.

Derfor er det ingen overraskelse, når virksomheder siger, at hybrid cloud bliver en vigtig del af deres langsigtede it-strategi. I vores undersøgelse angav 44 procent af respondenterne, at de planlægger at bruge hybrid cloud som en overgang til en 100 procent cloud-baseret it-strategi. På den anden side angav 28 procent, at de planlægger at gøre hybrid cloud til deres primære it-strategi i den nærmeste fremtid. Uanset hvilken tilgang du vælger, opnår du fleksibilitet, agilitet, ydeevne og sikkerhed. Derfor er hybrid cloud kommet for at blive.