NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Colocation er den strategiske Hybrid Cloud-løsning

Europæiske virksomheder kaster sig over cloud, så de hurtigere kan skabe nye produkter, forbedre deres kundeengagement og skalere til nye, globale markeder. Men det kan føles overvældende og komplekst at lavet et komplet skifte cloudmiljø.

Hybrid-it – som blander lokal og cloudbaseret it – er den gyldne middelvej. Den kombinerer sikkerheden og ydeevnen fra lokale faciliteter med den offentlige clouds agilitet og omkostningsbesparelser.

For at opnå konkurrencefordele i forhold til konkurrenter, der skifter til en hybrid model, vælger mange virksomheder at samarbejde med tredjepartsudbydere af datacentre, som tilbyder visse fordele i forhold til andre hybride udrulningsalternativer. Her følger nogle nyttige fakta om colocation.

Vejen til en hybridløsning

Cloud får enhver CIO til at genoverveje sin tilgang til it-infrastruktur, når de ser sværvægtere som Microsoft Azure, Amazon Web Services‎ og IBM SoftLayer slås om at tilbyde de laveste priser og de mest agile løsninger.

Mange føler dog, at de ikke kan stole fuldstændig på den offentlige cloud. En af bekymringerne handler om beskyttelse af følsomme data, men der kan også være regler, som kræver, at virksomhederne opbevarer visse data in-house. Ligeledes vil CIOs være sikre på, at de kan tilbyde deres kunder en høj applikationsydeevne. Derfor sagde mere end halvdelen af de it-medarbejdere, vi spurgte i forbindelse med en nylig rapport, at de anvender eller har planer om at implementere en hybrid cloud-løsning. 

Samtidig foretager cloududbydere betragtelige investeringer for at sænke adgangsbarriererne. Private opkoblingstjenester som Microsoft ExpressRoute og AWS Direct Connect går uden om det offentlige internet og gør organisationer i stand til at skabe hybride it-miljøer, som opfylder strenge krav til sikkerhed og ydeevne.

Colocation er det strategiske valg

Det spørgsmål, som de fleste CIOs nu er nødt til at stille sig selv, er, hvordan de effektivt forbinder deres eksisterende infrastruktur med disse private cloudtjenester. IDG fandt ud af, at 90 procent af de europæiske virksomheder angiver forbindelsen mellem lokale og cloudbaserede workloads som den største hindring for at skifte til hybrid cloud.

Det er her, colocation-centrene kommer ind i billedet. Disse faciliteter gør det muligt at placere en privat it-infrastruktur ved siden af adgangspunkterne til de offentlige cloudplatforme og på den måde optimere netværkets ydeevne og gøre det mere agilt. Denne form for it-infrastrukturarkitektur, hvor organisationer udnytter fordelene ved at have en outsourcet colocation-løsning parallelt med private opkoblingspunkter til en hyperskalerbar cloudplatform, kaldes for en "colocated hybrid cloud"-model.

De førende europæiske virksomheder foretrækker colocation som udrulningsmodel. Vores undersøgelse viste hvorfor: 36 procent af respondenterne sagde, at de anvender colocation til at flytte deres it tættere på kunderne.

Det giver dem en strategisk fordel. Når dit datacenter er tættere på kunden, kan du ikke bare tilbyde en bedre ydeevne – du får også mulighed for lynhurtigt at skalere dine it-ressourcer på baggrund af lokale kunde- eller driftsbehov.

Med andre ord kan it-ressourcer i velvalgte tredjepartsdatacentre gøre dig i stand til at levere produkter og forbedre kundeengagementet i større dele af verden. Med colocation får du det agile it-miljø, der er nødvendigt, for at virksomheden kan indfri sine vækstmål.