Blog

Digital transformation udfordrer de traditionelle finansielle virksomheder

Den finansielle sektor har gennemgået store forandringer i det seneste årti. Men ifølge en ny analyse fra IDC, er den hårde forandringsproces langt fra slut endnu.

Danskerne og de danske fintech virksomheder er kendt for at være på forkant med udviklingen. For eksempel bruger 88 % danskerne netbank og vi ser lignende tal for alle de nordiske lande (Dansk statistik).

Samtidigt kan man konstatere, at de mere traditionelle sektorer inden for finansindustrien som fx- fast ejendom, forsikring og Finans er ret konservative og tilbageholdende med at ændre på deres struktur – med mindre det er strengt nødvendigt. Det, der har tvunget bankverdenen til ændringer, er faktorer som den seneste teknologiske udvikling og den finansielle krise.

Nu er vi er på vej ind i en ny fase, som også primært er drevet af en kontinuerlig teknologiudvikling. Det betyder stigende konkurrence fra digitalt fødte start-ups, der ønsker at "lave en Uber" og snuppe markedsandele gennem innovative og enkle løsninger. For dem er brugeroplevelsen afgørende. Mange af de gamle spillere forstår alvoren i, hvad der sker, og otte ud af ti beslutningstagere i den finansielle sektor forventer, at deres virksomheder kommer til at undergå en digital forvandling inden for de næste to år. Derfor er det ikke overraskende, at flere og flere overvejer at investere i cloud og hybride løsninger, som det fremgår af illustrationen.

Men Patrick Lastennet, der er Strategy Director for det finansielle segment hos Interxion, mener, at tallene er til den lave side:

  • Mange beslutningstagere fra de finansielle virksomheder siger i IDC analysen, at de fortsat vil lægge dele af deres infrastrukturinvesteringer i on-premise datacentre, også om tre år. Det overrasker mig.

IDC konstaterer i sin rapport, at virksomhedernes digitale transformation kun kan opnås med en effektiv og fleksibel infrastruktur. At investere i infrastruktur, som man risikerer bliver forældet længe før afskrivning kan være risikabelt, siger Lastennet. Men han forventer dog, at fordelene ved hybride cloud løsninger vil få endnu flere finansielle aktører til at skifte fra deres nuværende løsninger, da de på den måde både kan bevare nogle data on-premise og flytte andre data i clouds

  • De store cloud-udbydere er i hastig vækst i Europa, og kommer til at have en stærk tilstedeværelse i alle europæiske lande. Jeg tror, at fordelene ved at skabe hybride løsninger, der netop kan tilbyde det bedste fra to verdener vil blive mere og mere udbredte.

Fakta

  • De fleste beslutningstagere i den finansielle industri anerkender betydningen af digitaliseringen.

 

  • 95% af de virksomheder, der bruger cloud-tjenester i den finansielle sektor, bruger en direkte, privat forbindelse til deres cloud.
  • Tre grunde til finansielle aktører er tøvende overfor brug af cloud-tjenester.