Blog

Multicloud strategi giver endnu bedre konnektivitet

Selvom nogle virksomheder stadig undersøger, om en cloud strategi giver mening for dem, er andre et skridt foran. De tænker multi-cloud. 

Hvad er en multicloud strategi? Det er at bruge to eller flere cloud-udbydere i stedet for en. Hvis du allerede har taget skridtet ind i en hybrid cloud – som involverer at blande offentlige og private it-ressourcer – ved du, at en blandet it-tilgang giver pris-, drifts- og performance fordele.

Multicloud betyder at bruge samme strategiske tankegang, men kun til din cloud-løsning. Du tager en selektiv tilgang til brugen af cloud og vælger og vrager mellem de bedste serviceudbydere til at håndtere visse aspekter af din cloud strategi. Læs videre og find ud af, hvorfor det kan betale sig.

Hvorfor skulle jeg overveje en multicloud strategi?

Tidlige brugere af cloud-konceptet startede med en ret simpel beregning - én applikation i cloud'en med én udbyder. Efterhånden som deres cloud-tilstedeværelse blev mere udtalt, valgte mange af disse virksomheder at beholde den samme udbyder til alle nye applikationer. Det gav mening tidligere, da der ikke var så mange muligheder.

Det er ikke længere tilfældet.

Der er tonsvis af cloud-serviceudbydere, der alle kan noget forskelligt. Ja, der er endda forskellige udbydere alt afhængigt af din cloud-model, herunder udbydere af Software as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (Iaas) eller Platform as a Service (PaaS). Men der er også nuancer i og ud over disse modeller.

Der er f.eks. tonsvis af IaaS-udbydere derude, og hver af dem er forskellig med hensyn til pris, sikkerhed, skalerbarhed, automatiseringsgrad, understøttede operativsystemer, pålidelighed, migrationsmuligheder og mange andre faktorer. Du bør måske overveje at arbejde med to eller flere IaaS-udbydere for at sprede risikoen, styre omkostningerne og optimere funktionaliteten baseret på hver udbyders styrker.

Fordelen ved multicloud er, at du ikke er låst fast til én udbyder til alle dine cloud services, og har muligheden for at bygge den cloud, du har brug for, baseret på dine behov. Det handler alt sammen om it-agilitet for bedre sikkerhedsstyring, hurtigere servicelevering og bedre konnektivitet. 

Men at gå over til en multicloud arkitektur har også sine ulemper, hvis du ikke er forsigtig. Selvom du er klar til at migrere services, kan den tid, det tager at få oprettet forbindelse til hver cloud platform, få dig til at føle, at cloud'en er alt andet en agil. Men også det er der svar for.

Colocation er ideel til multicloud

Det rette it-miljø kan være fordelagtigt for en multicloud strategi og give dig bedre valgmuligheder når det kommer til, hvordan du forbindes med cloud'en.

Med colocation datacentre, som tilbyder direkte interconnections til flere cloud serviceudbydere i den samme facilitet, får du fordelen ved konnektivitet med kort reaktionstid. Det betyder bedre service til dine kunder, når du skal ind på nye markeder langt væk fra dit hjemland.

Desuden kan du med en fysisk forbindelse i et colocation datacenter, nå ud til alle dine cloud udbydere via VLAN forbindelser, der automatisk oprettes ved ordreafgivelse. Det sparer dig ikke kun tid, men du skal heller ikke slås med at styre individuelle forbindelser til alle dine forskellige cloud udbydere. Det er den enkle løsning til én forbindelse til dine cloud miljøer, og det giver dig også fordelene ved sikkerhed og stor tilgængelighed bakket op af serviceaftaler.

Hvis du vil have den bedste mulige strategi, er et neutralt colocation datacenter en fordel, da du frit kan vælge konnektivitetsudbyder. Med adgang til en lang række internet serviceudbydere kan du vælge den udbyder, som tilbyder den bedste pris og leveringskvalitet til din cloud. Det er blot endnu en optimeringsmulighed, der kan overvejes. 

Efterhånden som it bliver mere og mere udbredt, skal du huske, at en multicloud strategi ikke nødvendigvis betyder en meget kompliceret netværksløsning. Tal med din udbyder for at finde den bedste løsning for din virksomhed.