Blog

Hvad er hybrid cloud, og hvordan kan det gavne konnektivitet?

Selvom det ikke er det eneste barometer til at måle nye tendenser, illustrerer det voksende og potentielt vigtige Google Trends ny udvikling bedre end de fleste. Søg på ordet “hybrid cloud” på Trends, og du vil se masser af offentlig interesse fra starten i begyndelsen af 2010 til det nuværende højdepunkt. 

Selvom det ikke er det eneste barometer til at måle nye tendenser, illustrerer det voksende og potentielt vigtige Google Trends ny udvikling bedre end de fleste. Søg på ordet “hybrid cloud” på Trends, og du vil se masser af offentlig interesse fra starten i begyndelsen af 2010 til det nuværende højdepunkt.

Der har været væsentlige milepæle på vejen, men interessen for hybrid cloud har aldrig været større, end den er i dag. Ifølge vores nylige IDC rapport, bruger eller planlægger 53 % af virksomhederne i Europa i øjeblikket at anvende en hybrid cloud-løsning til deres virksomheds it. Og hvorfor det?

Hybrid cloud tilbyder en række fordele for din virksomhed, først og fremmest muligheden for at styre virksomhedens it-aktiver i forretningsøjemed, hvis I ønsker at gå ind på et nyt marked eller forbedre jeres service over for eksisterende kunder.

Hybrid cloud hjælper dig nemlig med at blive bedre til at håndtere en vigtig it-faktor, som har direkte relevans til kundeoplevelsen og leveringen af service - konnektivitet.

For dem, der stadig ikke har købt ideen, er der her en hurtig introduktion til hybrid cloud og dens indvirkning på konnektivitet.

Definition af hybrid cloud

Hybrid cloud refererer til en it-model, der kombinerer et datacenter eller en privat cloud med en offentlig cloud fra en kommerciel udbyder som Amazon, Microsoft eller Google. Førstnævnte er en privat infrastruktur, der bruges af en enkelt organisation bag en firewall. Sidstnævnte er en offentlig infrastruktur. Data bevæger sig imellem den private og offentlige cloud via en krypteret forbindelse.

Fordele ved hybrid cloud

Der er masser af gode grunde til at undersøge hybrid cloud.

For det første er der argumentet "det bedste af to verdener". Det er ideen om, at hybrid cloud giver dig sikkerhed og kontrol over din private it kombineret med agiliteten og fleksibiliteten ved den offentlige cloud. Du kan hurtigt lancere nye apps og services fra den offentlige cloud uden at skulle investere i hardware eller infrastruktur for at opbygge eller købe din egen private facilitet.

For det andet giver hybrid cloud dig mulighed for at planlægge din it-arktitektur strategisk. Du kunne vælge at bruge nogle applikationer i et datacenter, som du deler med virksomheder, du ønsker at samarbejde med.  Hvis du f.eks. er en finansiel institution, ville et datacenter i London placere dig i nærheden af relevante virksomheder i et af verdens vigtigste finansielle markeder.

Hvordan forbedrer hybrid cloud konnektivitet? Det går tilbage til konceptet om styring. Ved at bruge hybrid cloud kan du styre din it på en måde, som forbedrer reaktionstiden og pålideligheden af dine services. For at opnå den form for kontrol har du brug for det rigtige hybride cloud miljø.

Colocation giver mulighed for konnektivitet

Colocation er en vigtig del af historien om hybrid cloud, fordi det er det bedste miljø til at sikre konnektivitet i topkvalitet mellem private og offentlige clouds.

Colocation involverer at leje plads på en facilitet fra en tredjeparts datacenterudbyder. Disse udbydere tilbyder hurtige og sikre interconnections til de bedste offentlige cloud services, hvilket således giver dig en hurtig vej til at udveksle information mellem dine private og offentlige it-systemer.

Det er bedre end at bruge det offentlige internet, hvor forbindelsen mellem offentlige og private clouds kan have lang reaktionstid, svingende effekt og dårlig sikkerhed.

Det er også bedre end at udvide din virksomheds WAN, hvor du skal tage stilling til både skalerbarhed og pris - især hvis du kører med høj belastning og skal forbindes med flere clouds.

Top colocation datacentre tilbyder også et stort udvalg af internet serviceudbydere. Med flere ISP'er at vælge imellem kan du være sikker på, at uanset forholdene kan du altid levere services til dine kunder med den kortest mulige reaktionstid. Du kan også etablere direkte forbindelser mellem leasede datacentre for at sikre konstant konnektivitet i topkvalitet i hele dit cloudmiljø.

Sådan hjælper colocation hybrid cloud med at leve op til til løftet om konnektivitet af høj kvalitet.