NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Datacentre gør Virtual Reality til virkelighed

De, der er gamle nok, husker måske Virtual Reality (VR) guldfeberen i starten af 1990'erne. Store headsets, dårlig grafik og køresyge var standard og forhindrede i sidste ende teknologien i at vinde indpas. Spol frem til i dag, og VR høster igen overskrifter efter 2016 blev året, hvor VR blev mainstream.

Fra billige Google pap headsets til HTC’s dyre Vive headsets er VR konkurrencen blandt de store teknologivirksomheder hurtigt blevet skarpere og en indikation af, at det måske er mere realistisk denne gang.

Med potentiale for salg af 500 mio. headsets, og en samlet markedsværdi på $30 mia. inden for de næste ti år, gearer content-udviklere og digitale medievirksomheder i hele verden nu op til at få deres bid af denne lukrative virtuelle kage.

Mens VR spil og 360° video vokser i popularitet, rækker VR’s potentiale langt ud over underholdning, med applikationer i mange forskellige sektorer, herunder life science, marketing og produktion. F.eks. bygger bilindustrien nu VR applikationer, der giver kunderne mulighed for at besøge showrooms og endda prøvekøre biler virtuelt.

Effekten på globale netværk med de stigende mængder VR-content vil formentlig blive dramatisk. Content Delivery Networks (CDN) forventes at levere 71% af al internettrafik inden 2021, og VR-trafikken vil stige 20 gange inden for samme periode. Som omdrejningspunkt for den stigende mængde VR-content kommer vi til at se datacentrene, der samler de konnektivitets-, databehandlings- og storage-services, som kræves, for at give den bedste slutbrugeroplevelse.

Virtuel infrastruktur

Men det virkelige potentiale i VR skal ikke findes i isolerede oplevelser drevet af lokalt indhold. Både virksomheder og forbrugere kommer til at forvente, at VR tilbyder fuld interaktivitet. Datacentre vil få brug for optimal konnektivitet for at gøre det til en realitet, uanset om målet er venner, der spiller sammen, virksomheder, der interagerer med kunder, eller designteams, der samarbejder om projekter.

Før i tiden var VR’s høje krav til båndbredde, throughput og latency en stor hindring for, at man kunne gøre det mainstream. At skabe virtuelle oplevelser kræver fem gange mere båndbredde end HDTV og low latency er afgørende for at undgå flimren, hakken og andre fejl.

For at være førende inden for VR skal de digitale medievirksomheder nå ud til det bredest mulige publikum og samtidig levere en exceptionel performance. Uanset hvor fantastisk en VR-applikation er, kan den stadig ødelægges af en dårlig brugeroplevelse. Det faktum, at tre fjerdedele af seerne forlader en on-demand video af dårlig kvalitet inden for fire minutter, giver et godt billede af hvad slutbrugeren forventer af VR.

For at leve op til disse forventninger skal digitale medievirksomheder, der tilbyder VR-oplevelser, placere distributionsnetværk så tæt på deres tætteste befolkede markeder som muligt. For at have minimal latency til det største antal brugere og skabe den ideelle platform til at gemme, cache og fordele indhold, er det afgørende, at infrastrukturen ligger centralt ved de største byer, tæt på både forbrugere og virksomheder.

Høje ejendomspriser gør det dyrt for digitale medievirksomheder at bygge datacentre i hjertet af verdens travleste byer, og derfor kan colocation være et bedre alternativ. Operatør- og cloudneutrale faciliteter giver en velforbundet, sikker og skalerbar infrastruktur med minimale faste udgifter og maksimale vækstmuligheder.

Nordisk konnektivitet

Hos Interxion oplever vi, at flere og flere kunder vælger at colocate i Norden for at få direkte adgang samt den lavest mulige latenstid til markederne i Nordeuropa, Rusland og Baltikum.

For at imødekomme dette stigende behov udvider Interxion sit campus i København og Stockholm ved at tilføje 2.700 m2 til vores unikt placerede faciliteter. Stockholm er strategisk placeret som en gateway til Rusland og de baltiske lande, mens København er forbundet med hovedparten af Europas ”eyeballs” med en latenstid på under 30 ms.

Med flere større CDN’er til stede, samt mere end 100 netværksudbydere, sikrer vores nordiske datacentre, at de digitale medievirksomheder har makimalt udvalg og fleksibilitet, når det gælder national og international distribution. Det brede udvalg af distributionsnetværk bakkes op af et state-of-the-art og sikkert colocation miljø med en SLA på 99,999% for performance og tilgængelighed, hvilket sikrer, at intet forstyrrer brugeroplevelsen.

Med den rette datacenterstrategi kan digitale medievirksomheder endelig gøre det virtuelle til virkelighed. Læs vores whitepaper om IoT og se, hvordan Interxion kan støtte din virksomhed i at levere fremragende medieoplevelser med uovertruffen konnektivitet i Norden.