NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Opnå netværksfordele med edge-computing

Vi lever i en hyper-forbundet verden. I dag er der milliarder af tilsluttede enheder, en billion sensorer i hverdagsting og flere mobilabonnementer end der er mennesker på planeten.

Af: Michael Rabinowitz

Efterhånden som IoT (Internet of Things) vinder frem, og netværksudbydere begynder at rulle lynhurtigt 5G netværk ud, vil presset på infrastrukturfiberne, der understøtter den moderne verden, kun fortsætte med at stige.

Mængden af data i verden fordobles nu hvert andet år, og den volumen af information, der er skabt siden 2013 er større end alt andet data, der er produceret i hele menneskehedens historie.

På forkant med edge-computing

Vores stadig mere forbundne verden skaber behovet for ‘edge computing’ – dvs. behovet for at flytte databehandling til kanten af netværket, tættere på både slutbrugere og enheder. Denne flytning er afgørende, fordi en stor del af IoT er meget latency-følsomt.

IoT analytikeren, Ian Hughes, fra 451 Research udtaler: “Edge-computing er en arkitektonisk nødvendighed for at kunne håndtere mængden af IoT data og reagere hurtigt”. Her er selvkørende biler et godt eksempel. Førerløse biler skal agere meget hurtigt i situationer, hvor det er et spørgsmål om liv eller død. Der er ikke tid til at behandle information i fjerne cloud-servere. Det skal ske tæt på og give svar på ti, og ikke hundrede, millisekunder.

I dag skal netværksudbydere overveje, hvordan de vil imødekomme efterspørgslen på IoT og edge computing. F.eks. bliver 5G mobilnetværk nu designet med IoT’s low-latency og hurtige responstider in mente. Multi-layered netværk og ny Radio Access Technology (RAT) vil gøre det muligt for 5G at understøtte op til 10 gb/s med en latency helt ned på 1 ms. Men det er også vigtigt, at netværksudbydere tænker deres datacentres fysiske placering ind i dette puslespil for at sikre hurtig adgang til databehandling på kanten af netværket.

Placering er afgørende

Stordriftsfordele betyder, at IoT-projekter starter i tætbebyggede bymiljøer og derfor er der behov for datacentre i hjertet af verdens travleste byer for at kunne gennemføre vellykkede edge computing strategier.

Høje ejendomspriser gør det dyrt for virksomheder at bygge datacentre i bymidten, og derfor kan colocation være et bedre alternativ. Ved at placere sin IT-infrastruktur i operatør- og cloud-neutrale faciliteter får man en velforbundet, sikker og skalerbar infrastruktur med minimale faste udgifter og maksimale vækstmuligheder. Colocation faciliteter gør det også muligt at udrulle en mængde ‘micro-datacentre’ forskellige steder, så det er nemmere for netværksudbydere at understøtte databehandling på kanten af netværket langt mere omkostningseffektivt.

Datacentre, der er placeret længere væk fra byer, er derfor udfordrede på deres latency, hvilket gør dem dårligt egnede til de krav, som edge computing stiller. En remote datacenter-lokation kan også medføre besvær og forsinkelser med hensyn til installation, opgradering og reparation af vigtige systemer, mens en centralt placeret facilitet både er mere tilgængelig og giver adgang til ekspertise døgnet rundt.

Colocation i Norden

Efterhånden som behovet for edge computing stiger, vælger flere og flere kunder at colocate i Norden. For at imødekomme dette voksende behov udvider Interxion nu sine datacentre i København og Stockholm med 2.700 m2 til vores centralt placerede faciliteter. Stockholm er strategisk placeret som en gateway til Rusland og de baltiske lande, mens København er forbundet med hovedparten af Europas ”eyeballs” med en latenstid på under 30 ms.

Som en neutral datacenterudbyder fungerer Interxion som en global hub for televirksomheder, cloud-udbydere, CDN’er samt system integratorer og danner dermed den perfekte platform til at afprøve IoT projekter og udvikle nye muligheder.

Den kritiske masse af mennesker og digitale devices i nærheden af vores centralt placerede datacentre betyder, at netværksudbyderne er ideelt placeret til at drage fordel af nye teknologier og services samtidigt med, at de kan imødekomme udfordringer, forbedre konkurrenceevnen og begejstre deres kunder.

Læs vores whitepaper om IoT og se, hvordan Interxion kan hjælpe din virksomhed med at opnå netværksfordele med edge computing og komme på forkant med databehandling og konnektivitet i Norden.