NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Lokal Azure Stack giver adgang til det bedste fra to verdener

Microsoft har haft stor succes med lanceringen af deres offentlige cloud-platform Azure. For at imødekomme behovet for lokal datalagring, ikke mindst fra den offentlige sektor, har Microsoft lanceret den private udgave af tjenesten kaldet Azure Stack. Som en af de første systemintegratorer i Sverige er EVRY valgt som partner for Azure Stack og tilbyder nu lokal adgang til tjenesten fra Interxions datacenter i Stockholm. 

Flere og flere virksomheder ser fordelene ved at køre it-infrastruktur og -applikationer gennem cloud-tjenester, ikke mindst i lyset af den fleksibilitet og skalerbarhed, som tjenesterne medfører. Tendensen bekræftes af Gartner, som påpeger, at it-infrastruktur som tjeneste (IaaS) er det IT-område, der vokser hurtigst af alle. I 2017 voksede markedet med hele 36,6 procent, og en af de mest populære offentlige cloud-tjenester på markedet er Microsoft Azure.

Samtidig er der mange organisationer, ikke mindst myndigheder og andre offentlige institutioner, der kunne have fordel af at benytte en cloud-baseret it-infrastruktur, men som hindres på grund af forskellige sikkerhedsaspekter. Her kan især kravet om, at data skal lagres i eget land, være en afgørende hindring for at udnytte en cloud-model.

Denne problematik har IT-Service virksomheden EVRY fundet en løsning på. Som en af de første selskaber i Sverige har virksomheden installeret en lokal version af Microsofts cloud service Azure Stack, der er tilgængelig fra EVRYs datacenter hos Interxion, Akalla, Stockholm. 

Data lagres i Sverige

-  For EVRYs kunder betyder det, at de kan drage nytte af fordelene ved Azure, såsom sikkerhed, automatisering, selvbetjening og en prismodel, hvor man betaler for det, man rent faktisk bruger. Men med den store forskel, at brugere af Azure Stack får stillet som garanti, at alle tjenester og applikationer, der køres på den private cloud-tjeneste, samt alle data, der produceres, lagres lokalt i Sverige, siger Pontus Carling, strategisk rådgiver for cloud services hos EVRY.

Desuden er datacenteret, hvor Azure Stack er implementeret, i sig selv en garant for sikkerhed og driftsstabilitet. Interxions datacenter uden for Stockholm er ISO- og SOC2 certificeret og har et højt niveau af fysisk sikkerhed med vagter, identitetskontrol og flere lags fysisk sikkerhed. Derudover garanterer infrastrukturen i datacenteret såsom strømforsyning, sikkerhedskopiering og operatørneutralitet, at it-tjenesterne hele tiden er tilgængelige.

Optimer driften med hybride skyer i en fælles grænseflade

Selvom en organisation har krav om lokal lagring af data i Sverige, betyder det ikke, at alle applikationer og alle data falder under disse krav. For det meste kan visse dele ligge i den offentlige version af Microsoft Azure. EVRY-kunder i virksomhedens datacenter i Stockholm kan nemt bruge en hybrid løsning fra Azure, hvor nogle dele håndteres lokalt i Azure Stack, mens andre workloads flyttes til Azures offentlige cloud platform, som der er direkte forbindelse til fra datacenteret via Interxions Cloud Connect-tjeneste.

Begge versioner af Azure har samme tekniske platform og samme grænseflade samt stort set det samme serviceudbud. Alt i alt forenkler det it- og applikationsdriften betydeligt, og om nødvendigt kan der nemt overføres data mellem de forskellige tjenester.

- EVRY’s vision er at skabe digitale fordele for myndigheder og virksomheder. Med den nye investering i en lokal Azure Stack, kan EVRY tilbyde deres kunder endnu flere muligheder for at drage fordel af skyen – med øget fleksibilitet, skalerbarhed og sikkerhed som resultat, afslutter Pontus Carling. 

evrylogorgb

Med den nye investering i en lokal Azure Stack, kan EVRY tilbyde deres kunder endnu flere muligheder for at drage fordel af skyen – med øget fleksibilitet, skalerbarhed og sikkerhed som resultat

Pontus Carling

EVRY