NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Velforbundne datacentre kan øge værdien af din forretning

Hyperforbundne datacentre er de digitale grundpiller i den digitale økonomi. I modsætning til et traditionelt datacenter er et hyperforbundet datacenter ikke kun et sted, som danner ramme om dine servere og datalagre, men også et sted, der forbinder dine systemer og data med netværk, cloud-leverandører, partnere og platforme.

Det anslås, at der i 2017 var otte millioner virksomheder på verdensplan, som håndterede deres IT-drift lokalt, i eget datacenter. Fælles for alle disse datacentre er en lille gruppe af neutrale colocation datacentre, der spiller en afgørende og central rolle i den globale datatrafik. Disse datacentre er såkaldte hyperforbundne cloud- og leveradør-neutrale datacentre, hvor internet exchanges og direkte forbindelser til forskellige cloud-udbydere er samlet et sted.

Neutrale datacentre er vigtige mødesteder for nye virksomheder

De hyperforbundne datacentre fungerer som et neutralt knudepunkt for datatrafik, hvor mange forskellige cloud-udbydere og netværksoperatører mødes og giver IT-service providers og virksomheder gode muligheder for at sætte skub i deres digitale transformation. Flere og flere virksomheder ønsker at indføre en IT-strategi baseret på en hybrid infrastruktur, hvor integration og interkonnektivitet mellem forskellige systemer og platforme er af afgørende betydning. I et hyperforbundet datacenter er der også andre fordele end nærhed (point of presence) til cloud-leverandørernes infrastruktur og flere vigtige internetknudepunkter. Man kommer også tættere på nye potentielle samarbejdspartnere og IT-services, hvilket giver mulighed for effektivisering som kan muliggøre helt nye forretningsmuligheder for dig som IT-service leverandør, forbedrede kundeoplevelsen og reducerede omkostninger.

Et voksende behov for interkonnektivitet

Historisk set, har visse kategorier af virksomheder med stort behov for hurtig kommunikation haft glæde af at være fysisk tæt på hinanden. Et eksempel er finansielle services, såsom børser, hvor hurtige handler kræver, at systemerne installeres tæt på de centrale handelsplatforme. Nu ser vi hele sektorer såsom banker, forsikringsselskaber, sundhedsudbydere, detailhandel, transport og produktion, der ønsker at gennemføre en digital transformation for at holde sig konkurrencedygtige inden for deres respektive forretningsområder. Disse brancher ser ligeledes klare fordele i at være geografisk tæt på deres markeder. For at imødekomme virksomhedernes øgede behov for konnektivitet vælger flere og flere IT-service leverandører at udbyde deres services fra disse hyperforbundne datacentre, hvor private og offentlige clouds samt on-premise-systemer er forbundet på en sikker og effektiv måde.

Med en privat cloud-forbindelse får du som IT-service leverandør adgang til de store cloud-leverandører med øget sikkerhed, pålidelighed og ydeevne. Virksomhederne ønsker nemlig at udnytte fordelene ved offentlig cloud uden at skulle gå på kompromis med netværksydelsen og vil derfor gerne placere deres IT-infrastruktur side om side med de store cloud-platforme. Analytikerne forudser derfor, at virksomhedernes forretningskritiske systemer i fremtiden vil blive flyttet til colocation, da nærheden til de store clouds løser flere af deres netværksudfordringer.

Rejsen mod et fremtidssikret hybridt IT-miljø

En traditionel IT-arkitektur har i mange år været baseret udelukkende på et Wide Area Network (WAN), hvor virksomhedens eget datacenter er knudepunkt, og hvor de fleste applikationer og data håndteres. Men med udviklingen af cloud-services, hvor virksomhedens kunder og medarbejdere skal bruge adgang til forretningskritiske applikationer via mobilenheder, bliver WAN-arkitekturen forældet, når den står alene.

Første skridt på vejen mod fremtidens løsninger, applikationer og services kunne derfor være at flytte virksomhedernes on-premise-systemer til et colocation datacenter, hvilket hjælper med at løse problemet med legacy-systemer, der ofte opfattes som bremseklodser i en digitaliseringsproces. Med en colocation-løsning kan du bygge et hybridt miljø, der opfylder kundens behov, samtidig med at det reducerer omkostninger og kompleksitet reduceres for dit serviceudbud.

En placering i et colocation datacenter kan derfor blive en strategisk fordel for en IT-service leverandør, hvis datacenteret giver adgang til flere IT-services og internetudbydere, der i samarbejde kan levere konnektivitets-services med høj ydeevne og hurtige svartider i et sikkert miljø.

Inden for en overskuelig fremtid vil vi ikke længere tale om datacentre som et sted, der primært tilbyder data- og lagringskapacitet. Hele den digitale økonomi vil blive sammenkædet i globale datanetværk.

Hos Interxion hjælper vi virksomheder og leverandører af IT-tjenester med at skabe grundlaget for en moderne og forbundet infrastruktur med vores datacentertjenester. Hvis du vil vide mere, kan du hente vores guide ”Hjælp dine kunder til en fremtidssikker digital transformation” her.