NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Sådan fremtidssikrer du din kundes cloud-løsninger

Brugen af cloud vokser. I en rapport fra Gartner spås det, at antallet af virksomheder med egne datacentre hastigt svinder ind. Gartner forudsiger, at 80 procent af alle virksomheder vil have lukket deres interne datacentre allerede i 2025. I stedet vil de migrere til cloud og/eller til et colocation-miljø. Men hvad skal din kunde vælge for at få den optimale løsning? Cloud, colocation eller en blanding?

 

Hvordan sikrer du i så fald din og dine kunders IT-infrastruktur? Ingen ved præcis, hvilke services der vil blive brugt i fremtiden. Dog ligger det fast, at skiftene kommer hurtigt, og IT-service leverandører og systemintegratorer skal være tilpasningsdygtige for at ruste sig til fremtiden. Blandt andet medfører udviklingen nye krav til dine kunders IT-miljøer og ikke mindst kommunikationen mellem forskellige systemer, platforme og brugere. Det skal gå hurtigt og være sikkert. Du skal have fuld kontrol over, hvor data er placeret og at de opfylder de høje krav, som dine kunder møder i forhold til sikkerhed og ydeevne. Dette gælder både for cloud som for lokal lagring og håndtering af data.

 

Lokal håndtering og lagring udgør et vigtigt sikkerhedsaspekt

Flere og flere virksomheder kan se fordelene ved at bruge cloud-tjenester til at opnå mere fleksible og skalerbare løsninger. Men med overgangen til cloud- og hybridløsninger kan der opstå nye problemer med hensyn til adgang og sikkerhed. Det bliver særlig relevant for myndigheder og andre offentlige aktører, der kan ønske at benytte en hybrid infrastruktur og som har strenge krav til placering af data. Her kan det også være et krav, at dataopbevaringen skal foregå inden for landets grænser. Når systemer, applikationer og data skal overføres til cloud, er det derfor vigtigt, at du kan hjælpe kunden med at udforme en udførlig sikkerhedsstrategi og vælge kvalificerede partnere i alle led. Flere leverandører af IT-services vælger derfor også at tilbyde deres kunder privat cloud med lokal datahåndtering.

En kombination af offentlige og private cloud med colocation som fundament

Cloud-leverandører som Oracle, Google, IBM, Microsoft og Amazon tilbyder alle høj sikkerhed, herunder firewalls og realtidsovervågning af indtrængen og trusler i de offentlige clouds. Men der kræves mere af myndigheder og andre offentlige enheder, som er underlagt lovkrav om, at dataene skal behandles og opbevares inden for landets grænser. Et eksempel på en løsning kunne være at anbefale servicen Azure Stack fra Microsoft, som er en privat cloud-version af Azure til IaaS eller SaaS, hvor alle data opbevares og kontrolleres lokalt. På denne måde er virksomheden garanteret, at alle tjenester og applikationer, der kører på den private cloud-tjeneste opbevares inden for landets grænser.

Et colocation datacenter med dedikerede forbindelser til alle større cloud-leverandører er bygget til at levere en hurtig og sikker forbindelse. På denne måde undgår du dataoverførsel via internettet, hvor der ikke er mulighed for at garantere ydeevne eller sikkerhed.

Forenklet administration ved colocation

En organisation, der kræver lokal dataadministration inden for landets grænser, stiller ikke nødvendigvis dette krav til alle data og alle applikationer. Nogle data kan placeres i den offentlige cloud. I et colocation datacenter kan IT-administrationen tilpasses over tid, samtidig med at sikkerhed og ydeevne opretholdes. Med Interxions Cloud Connect-service kan du via vores kunde-portal nemt bestille og oprette forbindelser mellem kundens lokale IT-infrastruktur og en eller flere cloud-leverandører. Det gør det muligt for dig som IT-service provider at administrere kundens Wide Area Networks (WAN) ét og samme sted. Med en hybrid cloud løsning kan kundens IT-miljø derved optimeres efter spids-belastninger og stille perioder uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Et hybridt IT-miljø gør det også nemmere at administrere flere brugere af flere typer mobilenheder og stationære enheder. Skaleringen i cloud-løsningerne forbedrer ressourceudnyttelsen og strømliner implementeringen af nye funktioner. Hybridmiljøet kan derved tilbyde en fleksibilitet, som bliver mere og mere afgørende for jeres kunder og er ligeledes en vigtig forudsætning for at kunne skabe et fremtidssikret miljø med udvikling og vækst.

Vil du læse mere om, hvordan du ved hjælp af Cloud Connect og colocation kan hjælpe dine kunder med at skabe en fremtidssikret, sikker og fleksibel hybrid IT-løsning? Hent vores guide ”Hjælp dine kunder til en fremtidssikker digital transformation” her.