NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Fremtidssikret hybrid IT

Efterhånden som virksomheder er mere afhængige af sky, bliver traditionelle lokale datacentre en døende race. Gartner forudsiger, at 80% af virksomhederne i 2025 vil have lukket deres datacentre på stedet og i stedet flyttet til sky- eller colocation-modeller. Men ingen ved nøjagtigt, hvilke tjenester der vil blive krævet i fremtiden. Hvordan sikrer du dig så, at din IT-infrastruktur, og din kundes, er op til jobbet? Har du brug for sky, colocation eller en blanding?

 

Af: Jelle Frank van der Zwet

 

Infrastruktur-sikkerhed

Det, vi kan være sikre på, er, at vi er i en periode med hurtig forandring. Dagens tjenesteudbydere og systemintegratorer bliver nødt til at tilpasse sig nye krav til deres kunders IT-miljøer, herunder den voksende kommunikation mellem forskellige systemer, platforme og brugere. Og med dataregulering bliver stadig strengere, skal alt være hurtigt og sikkert: Du bliver nødt til at have fuld kontrol over, hvor data er placeret for at imødekomme de høje forventninger til sikkerhed og ydeevne, som dine kunder og regulatorerne sætter.

Lokal håndtering og opbevaring

Flere virksomheder bruger nu cloud-tjenester og hybridinfrastruktur til at drage fordel af mere fleksible og skalerbare løsninger, men med disse fordele opstår nye forbindelses- og sikkerhedsaspekter. Dette er især relevant for regeringsorganer og andre offentlige enheder, der håndterer følsomme data. For disse typer af kunder er datalagring ofte en afgørende faktor ved valg af deres IT-infrastruktur: De vil kræve en omfattende sikkerhedsstrategi og brug af kvalificerede partnere i alle faser af sky migration - til systemer, applikationer og data.

Colocation og sky

Cloud-udbydere som Microsoft, AWS, Oracle, samt Google og IBM tilbyder god sikkerhed med firewalls og realtidsovervågning mod indtrængen og trusler i den offentlige sky. Men for de enheder med strenge juridiske krav til lokal datalagring og -behandling er dette ikke nok.

Udbydere har reageret på dette med lokalt husede private skybaserede tjenester, hvor applikationer køres og gemmes lokalt, i landet sammen med alle producerede data. Microsofts Azure Stack er for eksempel en privat Azure-skyfrigivelse til IaaS eller SaaS, hvor alle behandlede data gemmes og kontrolleres lokalt. Dette betyder, at organisationer kan drage fordel af moderne skytjenester, mens de stadig er i stand til at garantere håndteringen af ​​alle deres data i landet.

Som svar på denne efterspørgsel er colocation i neutrale datacentre fremkommet som et alternativ for virksomhedens datacenter. Disse neutrale og lokale datacentre leverer private direkte forbindelser til alle større cloud-udbydere, der er bygget til at sikre en hurtig og sikker forbindelse. Dette stopper dataoverførslen, i modsætning til standardinternetlinjer, som ikke kan garantere den samme ydelse eller sikkerhed.

Styring af hybridmiljøet

Naturligvis er nogle organisationer muligvis ikke brug for lokal datastyring for alle deres data og applikationer: nogle områder af deres operationer kan ofte placeres i den offentlige sky.

For organisationer, der bruger et colocation-datacenter, kan IT-administration ofte administreres ved hjælp af en dedikeret grænseflade, hvor administratoren nemt kan tilslutte en privat forbindelse til en eller flere skyudbydere og administrere deres Wide Area Networks (WAN) på et sted. Hybriderne kan optimeres i takt med belastning og behov uden at gå på kompromis med sikkerhed eller ydeevne.

Brugertilgængelighed

Ved at tilbyde et mere fleksibelt miljø giver hybridskyløsninger organisationer mulighed for lettere at skalere, strømline og implementere nye funktioner. De kan forbedre styringen af ​​deres ressourcer ved at tilbyde bedre kontrol, og nu kan selv organisationer, der er underlagt strenge databehandlingsregler, drage fordel af dette ved hjælp af sikker datahåndtering fra colocationcentre og modeller. 

Det er tydeligt, at hybrid sky, og med det, colocation og forbedret cloud-datasikkerhed, tillader virksomhederne ikke bare at trives i dag, men også skabe et fremtidssikret miljø til i morgen.

Fremtidssikring af din kundes forretning

Vil du lære mere om, hvordan du kan støtte din kunde i fremtidssikring af deres forretning? Download vores IT Service Provider Transformation Guide