Presse

DE-CIX udvider til Interxions datacenter i Düsseldorf

DE-CIX udvider til Interxions datacenter i Düsseldorf

INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), der er en førende europæisk leverandør af operatørneutrale colocationtjenester, annoncerer i dag, at Interxion har indgået en aftale med DE-CIX, der er verdens største internet exchange, om etablering af et regionalt DE-CIX knudepunkt i Interxions datacenter i Düsseldoff.

Den nye exchange får navnet DE-CIX Düsseldorf, og vil gå i drift i maj måned. Aftalen understreger DE-CIX's plan om at levere en strategisk dækning af metropoler over hele Tyskland.

Siden 1995 har DE-CIX været Tysklands førende internet exchange, med tilbud om udveksling af trafik mellem internetudbydere (peering). Virksomheden arbejder med en fejltolerant switch-infrastruktur, hvor dele af de centrale switch-elementer står hos Interxion i Frankfurt.

Med mange kunder som indholdsleverandører, netværksoperatører (carriers) og internetudbydere har været placeret i Düsseldorf området, og internettrafikken er steget kraftigt her de sidste år. På den baggrund valgte DE-CIX at udvide sine aktiviteter til Rhin-området. Den nye exchange vil blive driftet og overvåget af DE-CIX's personale i Frankfurt/Main, og Interxions "remote hands & eyes" service vil blive brugt til fysisk arbejde med infrastrukturen.

Ved valget af Interxion til den nye switch-infrastruktur, opnår DE-CIX høj sikring af infrastrukturen og adgang til markedets største koncentration af netværk og en stort miljø af indholdsleverandører.

"Som følge af en kraftig trafikudvikling har vi set et stigende behov for en regional internet exchange", fortæller Harald Summa, CEO for DE-CIX. "DE-CIX's Düsseldorf vil give spillerne i Rhine-Ruhr metropolen en regional switch-platform til udvekslingen af trafik i området. Vi forventer, at vi inden 12 måneder har 30 internetudbydere på vores exchange. Vi ønsker at blive den førende exchange i Rhine-området, og da Interxion i Düsseldorf i forvejen har aftaler med de fleste netværksudbydere i området, så er det en ideel placering for vores exchange. Det giver os adgang til over 50 netværksoperatører og internetudbydere, indholdsleverandører og netværk til levering af indhold".

"Vi har haft et tæt samarbejde med DE-CIX gennem mere end 12 år, og i den tid har vi sammen udviklet Frankfurt til at være et af de vigtigste knudepunkter i verden for udveksling af IP-trafik", forklarer Peter Knapp, adm. dir for Interxion i Tyskland. "Med etableringen af DE-CIX i Düsseldorf har vi nu aftaler med 19 af de førende europæiske internet exchanges, og kan tilbyde adgang til over 2000 internetudbydere. Det giver vores kunder en unik og økonomisk mulighed for udveksling af datatrafik i alle vores 11 lande".

Om Interxion
Interxion er en førende leverandør af operatørneutral colocation- og datacentertjenester med over 1100 kunder i 28 datacentre i 11 europæiske lande. Interxions uniforme og energieffektive datacenterdesign tilbyder kunder høj sikkerhed og oppetid til deres forretningskritiske applikationer. Med forbindelser leveret af 350 internet- og netværksoperatører
samt 18 europæiske internet exchanges har Interxion skabt indholds- og forbindelsesknudepunkter, som fremmer væksten af netværk mellem kunder med fælles interesser.

Om DE-CIX
DE-CIX er en operatørneutral og uafhængig Internet Exchange i Frankfurt, Tyskland. Siden 1995 har DE-CIX's internet exchange leveret et switch og kontraktligt miljø for gensidige og aftaler om gratis trafikudveksling, de såkaldte peering-aftaler. Over 400 carriers og internetudbydere fra over 45 lande bruger i dag denne mulighed hos DE-CIX. Med trafik-peak på over 1,5 Tbit er DE-CIX den største internet exchange i verden. DE-CIX er operatørernes mulighed for at nå stort set alle netværk for peering og colocation centralt i Europa.