Presse

DIX vil trække flere internetvirksomheder til Danmark

Markant lavere priser og udvidelse til Interxion og Aarhus skal give den Danske Internet eXchange (DIX) nye medlemmer og øget internettrafik. Det er centrale dele af den plan DIX’en har lagt for at tiltrække internationale internetvirksomheder og dermed investeringer og arbejdspladser til Danmark.

København den 11. december 2012 –DIX’en blev etableret midt i 90’erne for at løse en vital rolle for det danske internet – økonomisk og effektiv trafikudveksling mellem udbydere af internetforbindelser, mail og hjemmesider. Hurtigere infrastruktur, smartphones, digitale medier mm. har ændret behovet i retning af store (inter)nationale internetknudepunkter, hvorfra man kan distribuere sine internettjenester.

Derfor besluttede Uni-C sidste år at udvide DIX-infrastrukturen til datacenteret Interxion, og nu er Uni-C klar med en ny strategi, som skal sætte yderligere skub i væksten. En del af denne strategi er at gøre det markant nemmere og mere attraktivt at blive medlem af DIX’en.

”Der sker store forandringer i internettets infrastruktur i disse år, og DIX’en bliver nødt til at følge kundernes ønsker og behov. Derfor har vi udvidet vores infrastruktur med Interxion, indbygget mere robusthed og har sænket vores priser betydeligt – faktisk til under halv pris af de tidligere priser,” fortæller Martin Bech, divisionsdirektør hos Uni-C.

Eksplosiv vækst i europæiske internet exchanges
I udlandet har man i flere år oplevet en meget kraftig vækst og koncentration af internettrafik hos internet exchanges som fx Netnod i Sverige, Ams-ix i Amsterdam og De-Cix i Tyskland, der peaker med trafikmængder på mellem 200 Gbit/s og 2TBit/s. Hos DIX’en har man ikke haft samme vækstfilosofi og her peaker man med i dag med 50 GBit/s.

”Tyskland har langt flere internetbrugere end Danmark, og blandt andet derfor vil vi ikke nå samme størrelse som fx De-Cix. For os er det væsentligt, at danske og udenlandske virksomheder opfatter DIX’en som et attraktivt centralt tilslutningspunkt, hvorfra de kan forbinde sig direkte og effektivt til danske internetudbydere og andre tjenesteudbydere,” fortsætter Martin Bech.

IX’s er dynamoer for investeringer, arbejdspladser og ny teknologi
”Internet exchanges har vækst på omkring 50 procent om året i trafikmængde. Det gør dem mere og mere interessante for virksomheder inden for fx medie, cloud, apps, webhandel og finans, der har høje krav til båndbredde og et ønske om let tilgængelighed til de mange internetudbydere og deres kunder,” fortæller administrerende, direktør Peder Bank, Interxion

”I udlandet har man investeret voldsomt i internet exchanges, mens vi herhjemme har været lidt passive. Det har medvirket til at et stigende antal af de virksomheder, som i dag leverer danskernes internetbaserede sociale medier, søge- og indholdstjenester, rent fysisk er placeret i udlandet. Hvis vi kan vende den udvikling, vil det give øget omsætning og arbejdspladser i Danmark samt potentielt hurtigere tjenester til danske internetbrugere,” fortsætter Peder Bank.

Om Interxion
Interxion er en førende leverandør af operatørneutral colocation- og datacentertjenester med over 1200 kunder i 32 datacentre i 11 europæiske lande. Interxions uniforme og energieffektive datacenterdesign tilbyder kunder høj sikkerhed og oppetid til deres forretningskritiske applikationer. Med forbindelser leveret af 400 internet- og netværksoperatører samt 18 europæiske internet exchanges har Interxion skabt indholds- og forbindelsesknudepunkter, som fremmer væksten af netværk mellem kunder med fælles interesser. For yderligere information, besøg venligst www.interxion.dk.

Om DIX
DIX Danish Internet eXchange point er Danmarks største internetkrydsfelt. Herfra udveksler flertallet af danske internetudbydere internettrafik. DIXen drives af UNI•Cs netdriftafdeling i Lyngby og er startet i 1994. Dengang som nu ønskede man at fremme lave svartider og mindske omkostningerne ved dataudveksling gennem peering-aftaler. DIX har i 2012 lanceret en ny vækststrategi, som skal gøre DIX’en mere attraktiv som tilslutningspunkt for danske og internationale tjenester som blandt andet internet, medie, app, cloud mm.

DIX’en, som har omkring 50 medlemmer. Læs mere på www.dix.dk.