Presse

9 ud 10 cloud-udbydere frygter mest lokale konkurrenter

For næsten 9 ud af 10 (87 pct.) europæiske cloud-udbydere er deres største konkurrenter lokale. Samtidig er udbydere i Norden foran resten af Europa, når det gælder indtjening fra cloud-tjenester. Det viser en ny undersøgelse af over 400 europæiske hosting- og cloud-udbydere foretaget af Interxion.

København, 29. oktober 2013 - Interxion HOLDING NV (NYSE: INXN) en førende europæisk leverandør af carrier- og cloud-neutrale datacenter-tjenester har netop offentliggjort en ny undersøgelse af Cloud-og hosting-markedet. Ifølge den er Hosting- og cloud-markedet ikke så globalt, som man skulle tro. Hele 87 pct. af europæiske cloud-udbydere svarer nemlig, at deres største konkurrenter er lokale, mens kun 13 pct. siger, at det er amerikanske virksomheder. Blandt de 13 pct. udpeger hver anden (48 pct.) Amazon som den største konkurrent. I Norden er det dog mere end hver fjerde (27 pct.) hosting-udbyder, der ser amerikanske virksomheder, som deres primære konkurrenter, mens 68 pct. svarer, at deres største konkurrenter er lokale.

Interxions undersøgelse er den første af sin art, hvor man har spurgt europæiske udbydere af cloud- og hosting-tjenester om udviklingen på cloud-markedet. Den viser, at udbyderne forventer, at cloud-bølgen for alvor rammer inden for de næste to år, og at Norden er foran resten af Europa, både hvad angår international konkurrence og cloud-tjenesters betydning for indtjeningen.  

”Undersøgelsen viser en forskel i modenhed, når det kommer til europæiske hosting-udbydere. Her skiller de nordiske virksomheder sig positivt ud på to måder – for det første konkurrerer nordiske i størst grad med amerikanske selskaber, og derudover er de er også længst fremme med at inkorporere cloud-tjenester som en central del af forretningen. Således svarer 32 pct. af nordiske udbydere i dag, at størstedelen af deres indtjening stammer fra cloud-tjenester, mens det kun gælder for 14 pct. af de europæiske udbydere,” udtaler Peder Bank, Managing Director Interxion i Norden.

Nordiske hosting-udbydere: Cloud udgør størstedelen af indtjeningen i 2015
Mere end hver tredje nordiske hosting-udbyder forventer, at størstedelen af deres omsætning vil stamme fra cloud computing i 2015. Adspurgt om hvor stor en del af deres indtjening, cloud-tjenester vil udgøre, forventer 42 pct., at de vil udgøre mellem 60-100 pct., mens 17 pct. forventer en andel på 40-60 pct. Generelt vil cloud-tjenester udgøre en større del af indtjeningen for nordiske virksomheder i 2015 end i resten af Europa, hvor kun 30 pct. forventer, at cloud-tjenesterne vil udgøre 60-100 pct. af indtjeningen.
Blandt de nordiske udbydere svarer tre ud af fire (74 pct.) at deres foretrukne strategi er at tilbyde cloud-infrastruktur til kunderne. Derefter følger opkøb og sammenlægninger med 63 pct. og til sidst muligheden for at oprette en reseller kanal (53 pct.). I Europa er de tre mest populære strategier at tilbyde cloud-infrastruktur (63 pct.), opgradere service (61 pct.) og internationalisere (52 pct.).

Læs mere i rapporten The evolution of the European cloud market:


Om undersøgelsen
Interxion har gennemført undersøgelsen blandt 407 serviceudbydere i USA samt Danmark, Norge, Sverige, Finland, Holland, Tyskland, Storbritannien, Irland, Schweiz, Spanien, Frankrig, Belgien, Polen, Tjekkiet, Rumænien, Italien og Portugal. Besvarelser er indsamlet via telefon, online og interviews.

For yderligere information:
Peder Bank, Managing Director, Interxion Nordic.
tlf.: 44822305.

Om Interxion
Interxion er en førende leverandør af cloud- og operatørneutrale co-location og datacentertjenester i Europa med kunder fordelt på 34 datacentre i 11 europæiske lande. Interxions uniforme og energieffektive datacenterdesign tilbyder kunder omfattende sikkerhed og høj oppetid til deres forretningskritiske applikationer. Med forbindelser leveret af mere end 450 internet- og netværksoperatører samt 19 europæiske internet exchanges har Interxion skabt communities of interest indenfor segmenter som cloud, indholdstjenester, finans og konnektivitet, hvilket fremmer samhandel mellem kunder med fælles interesser. For yderligere information, besøg www.interxion.dk