Presse

Den svenske internet exchange, Netnod, ekspanderer til Danmark

Den svenske internet exchange, Netnod, ekspanderer til Danmark

KØBENHAVN, DANMARK – 14. februar 2014 Interxion, en førende europæisk udbyder af cloud og operatør-neutrale colocation datacenterservices meddeler at Skandinavien bliver endnu bedre forbundet rent internetmæssigt, når den svenske Internet eXchange, Netnod, åbner en forbindelse (PoP) hos Interxion i Ballerup. Med mere end 75 telenetværk tilsluttet i Stockholm er Netnod Skandinaviens største Internet eXchanges og en gateway til Rusland. Med den nye forbindelse bliver det nemmere for danske virksomheder og netværksudbydere at route ip-trafik til resten af Norden.
   
Netnods infrastruktur blev i 2010 forbundet med Interxions datacenter i Stockholm, og nu har Netnod valgt også at etablere en direkte adgang fra Interxion i Danmark.

Kurt Erik Lindquist, direktør for Netnod, udtaler:
”Vi ser en fortsat stigning i efterspørgslen efter vores ydelser i hele Norden, da flere og flere operatører opgraderer hos os for at kunne udveksle endnu mere trafik. Derfor ser vi et stort potentiale i at forbinde os til Danmark og især øresundsregionen rummet et stort potentiale, da Malmø og Københavns mange internetbrugere er interessante for udenlandske udbydere af indholdstjenester at få adgang til”

Peder Bank, Managing Director, Interxion udtaler
”Fra i dag kan vi tilbyde Interxions danske kunder direkte adgang til Netnods robuste netværk.   Det er en klar fordel for virksomheder inden for hosting, netværk og digital media, der alle afleverer trafik til resten af Norden, at de nu kan koble sig direkte til Netnods solide infrastruktur, så de ikke længere skal route internettrafikken igennem flere mindre udbydere.”

Netnod er en non-profit, neutral og uafhængig Internet eXchange, der ejes af TU Foundation. Man arbejder på at øge både robusthed og ydeevne for det svenske internet. Samtidig er Netnod aktivt på at tiltrække nye Internationale virksomheder til Sverige, hvor de nemt kan nå de mange brugere af internet (eyeballs) gennem Netnods knudepunkt.

Om partnerskabet med Interxion siger Kurt Erik Lindquist
”Selvfølgelig har vi hos Netnod et stort behov for at blive anbragt i moderne, sikre og effektiv datacentre. Det er derudover en fordel, hvis datacenteret allerede har eksisterende operatører og indholdsudbydere, der ønsker at anvende vores service, da det så er meget nemt at tilslutte sig. Vi synes, vi har en rigtigt godt samarbejde med Interxion, og vi føler, at de er gode til at positionere vores tilstedeværelse over for deres kunder og operatører.”

Interxion huser på europæisk plan 19 internet eXchanges, hvor Netnod, AMS-IX og DE-CIX er nogle af de største.

 

Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) er en førende leverandør af cloud- og operatørneutrale co-location og datacentertjenester i Europa med kunder fordelt på 34 datacentre i 11 europæiske lande. Interxions uniforme og energieffektive datacenterdesign tilbyder kunder omfattende sikkerhed og høj oppetid til deres forretningskritiske applikationer. Med forbindelser leveret af mere end 500 internet- og netværksudbydere samt 19 europæiske Internet eXchanges har Interxion skabt unikke netværk indenfor segmenter som cloud, indholdstjenester, finans og konnektivitet, hvilket fremmer communities og samhandel mellem kunder. For yderligere information, besøg venligst www.interxion.dk

Pressekontakt:

Mats Nilsson Hahne
Marketing Manager Interxion Nordic
Tel: +46 8 594 640 54
matsnh@interxion.com
www.interxion.se