Presse

Europæiske cloud- og hostingudbydere presses af internationale giganter

Europæiske cloud- og hostingudbydere presses af internationale giganter

København, 13.november 2014, Interxion (NYSE: INXN) annoncerede i dag dette års undersøgelse af Europas cloud- og hostingmarked. Fire ud af ti cloud- og hosting-udbydere peger nu på internationale konkurrenter som den største trussel, hvilket er en tredobling på et år. Samtidig har cloud-infrastruktur (IaaS) overhalet traditionel hosting, som den mest efterspurgte service. Det viser en ny undersøgelse fra Interxion.

Cloud-teknologien er ved at ændre Europas it-landskab – og cloud- og hosting-virksomheder befinder sig midt i orkanens øje. Ifølge en ny undersøgelse svarer 37 pct. af europæiske cloud-udbydere, at de ser den største trussel fra internationale cloud-udbydere, hvoraf størstedelen er fra USA. Det er en tredobling i forhold til sidste år, hvor kun en ud af otte (13 pct.) frygtede konkurrencen fra de internationale cloud-udbydere, og 87 pct. mente, at lokale konkurrenter udgjorde den primære trussel.

I år er de største konkurrenter: internationale cloud-udbydere (37 pct.), lokale hosting-udbydere (30 pct.), systemintegratorer (19 pct.) og ISP’er (internet service providers) med 14 pct.

”Vi ser klare tegn på et skift i markedet i takt med, at en række public clouds har placeret sig i Europa. Vi ser dog ingen tegn på, at danske virksomheder skulle være på vej til at overdrage alle data til de her store spillere, men det tvinger lokale serviceudbydere til at finde en ny plads i markedet, og for mange bliver det tæt på kunden og som facilitator for en cloud-migrering,” udtaler Peder Bank, Managing Director Interxion i Norden.

I Norden er det hele 44 pct., der ser internationale hosting-udbydere som deres primære konkurrenter, mens lokale konkurrenter med 42 pct. er forvist til en andenplads. Blandt de strategier, de benytter for at imødegå udviklingen, er et større fokus på kundeservice, tillægsservices omkring sikkerhed og data-sovereignty.

”En af de vigtigste strategier nordiske hosting-udbydere benytter for at modstå det internationale pres er at tilbyde løsninger, der matcher kundernes stigende efterspørgsel på lokal placering af kritiske data og øget sikkerhed. Her har lokale hosting-virksomheder et vigtigt kort at spille, da de netop kan tilbyde lokal opbevaring af data og skræddersyede sikkerhedsløsninger til den enkelte kunde,” uddyber Peder Bank.
 
Cloud-infrastruktur overhaler klassisk hosting

Undersøgelsen viser, at udviklingen inden for cloud-teknologi ikke kun påvirker konkurrencen, men også efterspørgslen i markedet. Faktisk udpeger 43 pct. af alle hosting-udbydere IaaS (Infrastructure as a Service) som den mest efterspurgte ydelse efterfulgt af traditionel hosting med 23 pct.

Muligheden for at benytte cloud-infrastruktur er heller ikke gået hosting-udbydernes egen næse forbi. Ifølge undersøgelsen benytter hver fjerde (24 pct.) udelukkende cloud-infrastruktur, mens en lignende andel (26 pct.) har en hybrid it-infrastruktur, der inkluderer både egen hardware og IaaS. I Norden er implementeringen af cloud-teknologien endnu længere fremme, idet hele 40 pct. benytter en hybrid tilgang.
  
Cloud-omsætningen skyder i vejret

Den øgede efterspørgsel på cloud-ydelser viser sig også i regnskaberne. Mens cloud-tjenester udgjorde mellem 40 og 100 pct. af omsætningen hos hver fjerde udbyder (23 pct.) sidste år, så forventer næsten hver anden (46 pct.), at cloud-ydelser vil udgøre mellem 40 og 100 pct. af deres omsætning i 2016. Her vil andelen, der forventer en cloud-omsætning på over 60 pct., fordobles fra 12 til 24 pct. i samme periode.

I Norden og Danmark ses også en voksende omsætning fra cloud, og ifølge Peder Bank evner de lokale hosting-udbydere også at udnytte teknologiens muligheder. 

”Hvis man ser på det nordiske cloud- og hosting-marked i dag, så er der en række aktører, der formår at kombinere deres lokalkendskab og den store fleksibilitet som cloud-teknologien tilbyder. Det kommer både den lokale hosting-branche til gavn, men i lige så høj grad de nordiske virksomheder, idet de kan udnytte de mange fordele ved cloud før mange af deres europæiske konkurrenter,” afslutter Peder Bank.

Om undersøgelsen

Interxion har gennemført undersøgelsen blandt 406 serviceudbydere i Europa og USA. Besvarelser er indsamlet via telefon, online og interviews.

Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) er en førende leverandør af cloud- og operatørneutrale co-location og datacentertjenester i Europa med kunder fordelt på 38 datacentre i 11 europæiske lande. Interxions uniforme og energieffektive datacenterdesign tilbyder kunder omfattende sikkerhed og høj oppetid til deres forretningskritiske applikationer. Med forbindelser leveret af mere end 500 internet- og netværksudbydere samt 20 europæiske Internet eXchanges har Interxion skabt unikke netværk indenfor segmenter som cloud, indholdstjenester, finans og konnektivitet, hvilket fremmer communities og samhandel mellem kunder. For yderligere information, besøg venligst www.interxion.dk

Forward-looking statements

This press release contains forward-looking statements that involve risks and uncertainties. Actual results may differ materially from expectations discussed in such forward-looking statements. Factors that might cause such differences include, but are not limited to, the difficulty of reducing operating expenses in the short term, inability to utilise the capacity of newly planned data centres and data centre expansions, construction delays with respect to newly planned data centres and data centre expansions, significant competition, the cost and supply of electrical power, data centre industry over-capacity, performance under service-level agreements, and other risks described from time to time in Interxion's filings with the Securities and Exchange Commission. Estimates of capital expenditure and equipped space are approximate and may change. Capital expenditure reflects the total for the listed project at full power and capacity and may not be all invested in the current year. Interxion does not assume any obligation to update the forward-looking information contained in this press release.

For yderligere information

Peder Bank, Managing Director, Interxion Nordic.
Tlf.: 44822300