Presse

Interxion udvider med nyt datacenter i Ballerup

KØBENHAVN – 13. april 2016 - Den europæiske datacenter-leverandør Interxion (NYSE: INXN) udvider forretningen med nyt energieffektivt datacenter på 1600 m2 i Ballerup til at understøtte cloud-løsninger. Datacenteret bygges i etaper og første etape på 500 m2 indvies 14. april.

Cloud computing har været samtaleemne i en rum tid, men det er i disse år, teknologien og servicemodellerne for alvor tages i brug og det giver travlhed hos Interxion.

”Gennem de seneste år har Sverige været det land i Norden, hvor virksomhederne var mest cloud-modne. Men det seneste år har også mange danske virksomheder valgt at flytte deres it-infrastruktur ud i et hybrid cloud set up med en blanding af egne servere og cloud-platforme i moderne colocation centre som vores. Det betyder vi nu udvider i Danmark” fortæller Peder Bank, Managing Director, Interxion Nordic.

Colocation som platform for hybrid cloud

Det overvældende flertal af danske virksomheder vælger en hybrid model, der netop tager højde for kompleksiteten i både services og data.

”Du har datacentre, private cloud og public cloud, som skal blandes rigtigt for den enkelte virksomhed. Vores kunder har ofte en hybrid løsning, hvor de ud over deres egne servere køber en lokal eller international cloud-platform til dele af deres systemer – ofte ser vi at hele løsningen er administreret af en lokal system integrator” fortsætter Peder Bank.

Men det hybride cloud set up stiller krav om stor fleksibilitet i opbygningen af datacenteret, da der i stigende grad skal kunne skaleres op og ned for den enkelte kunde – enten i takt med system integratører vinder flere cloud-kunder eller fordi virksomheder vælger at flytte mere til cloud.

- Vi har løbende udbygget og opdateret vores datacenter, hvoraf den første del er fra år 2000. Men det nye datacenter er designet mere fleksibelt fra starten. Vi ser mere helhed i vores projektering, og har designet datacentret endnu mere modulært, så vi kan udbygge det i mindre og mere præcise etaper. Netop fleksibilitet er nøgleordet for cloud-løsninger, og her kan vi for eksempel efterkomme en kundes ønske om dobbelt effekt på strøm – uden at ændre den grundlæggende infrastruktur” fortsætter Peder Bank, Managing Director for Interxion Norden.

Det nye datacenter er placeret på samme adresse som Interxions eksisterende. De to datacentre får hver sin infrastruktur. Det åbner nye muligheder for redundans og stordrift, når datacenterkapaciteten øges i samme datacenter campus.

Interxions internationale og nordiske organisation har gennem mere end 15 år arbejdet målrettet på at optimere datacenterdesign og drift af datacentre. Den nordiske erfaring kommer fra opbygning og drift mere end 8.000 m2 datacenter i Danmark og Sverige, mens virksomheden på europæisk plan driver mere end 100.000 m2.

Grøn strøm og grundvandskøl
Datacentret er baseret på 100 % grøn strøm, og Interxion har, som det foreløbigt eneste datacenter i Danmark, introduceret brugen af grundvandskøling. Her gemmer Interxion vinterens kulde i et kuldedepot, som der så køles med på varme sommerdage. Samtidig giver dette system mulighed for at overskudsvarmen kan genanvendes.

”Interxions datacentre er placeret tæt på storbyer og derfor er der god mening i at udnytte vores overskudsvarme. Det gør vi allerede i dag i Stockholm, hvor vi er med til at opvarme 15.000 lejligheder, og vi er godt i gang med at finde lignende løsninger i Danmark. Det er vores pligt, at vi ikke lader noget gå til spilde, som kan være til gavn for samfundet” slutter Peder Bank, Managing Director for Interxion Norden.

Læs mere om CPH2

Om Interxion

Interxion (NYSE: INXN) er en førende leverandør af cloud- og carrier-neutrale colocation datacentertjenester, der betjener en bred vifte af kunder gennem 50 datacentre i 11 europæiske lande. Interxions uniforme og energieffektive datacentre tilbyder kunder høj sikkerhed og oppetid for deres forretningskritiske applikationer. Med adgang til mere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og de mest førende cloud- og digital medie platforme, har Interxion skabt datacentre med digitale knudepunkter for cloud, konnektivitet, digital media og finans, hvilket fremmer netværk, vækst og samhandel mellem vores kunder. Besøg venligst www.interxion.dk for mere information.