NEWSFLASH: INTERXION IS REBRANDING TO DIGITAL REALTY. FIND OUT MORE.

Aqua Comms etablerer deres transatlantiske søkabel hos Interxion i København

21 juni 2019

København, Danmark, 21. juni 2019 – INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), en førende europæisk udbyder af carrier- og cloud-neutrale colocation datacentertjenester, meddelte i dag, at selskabet har underskrevet en aftale med Aqua Comms, som leverer undersøiske fiberoptiske netværk.

Med aftalen bliver det muligt at forbinde sig direkte til det transatlantiske søkabel America Europe Connect-2 (AEC-2) fra Interxions datacenter i København.

AEC-2 er Aqua Comms' del af det undersøiske Havfrue-kabel, der forbinder USA til Irland og Danmark. AEC-2 forventes at lande i Blåbjerg ved Esbjerg i september 2019 og bliver det første nye søkabel-system mellem Danmark og USA i næsten to årtier.

Aqua Comms leverer fiberpar, spektrum og netværksløsninger til globale medieselskaber, indholdstjenester, carrier-markederne med flere.

"Med sine mange netværk og platforme er Interxion et oplagt forbindelsespunkt for AEC-2, som gør, at vi kan nå ud til vores primære kunder. Interxions investeringer i deres datacenter-campus i København flugter med den øgede efterspørgsel vi ser på netværkskapacitet mellem Nordeuropa og USA,” siger Nigel Bayliff, CEO i Aqua Comms.

AEC-2-søkablet supplerer Aqua Comms' eksisterende transatlantiske AEC-1. Dual-path-netværket forbedres yderligere af Nordsø Connect (NSC) fra Danmark til Storbritannien og Celtix-Connect-2 (CC-2) fra Storbritannien til Irland, som begge etableres kort efter AEC-2.

"AEC-1 lander i Interxions datacenter campus i Dublin, så vi er glade for at udvide samarbejdet med Aqua Comms til også at omfatte det nye kabel til Danmark. Vores kunder kan glæde sig til endnu mere kapacitet på redundante og moderne linjer. Det nye samarbejde styrker desuden Interxions position som en anerkendt gateway for datatraffik fra København til resten af den nordiske region," siger Peder Bank, nordisk direktør i Interxion.

AEC-2 forventes at gå live i fjerde kvartal af 2019. Forbindelsen vil mere end fordoble fiberforbindelsens kapacitet mellem Danmark og USA.

Om Aqua Comms

Aqua Comms DAC er ejer og operatør af America Europe Connect-1 (AEC-1) og CeltixConnect-1, der forbinder New York, Dublin og London. Aqua Comms har en vision om at skabe en effektiv undervandsinfrastruktur med fokus på opbygning af America Europe Connect-2, CeltixConnect-2 og North Sea Connect. Formålet er at udvikle et robust dual-path-netværk over Atlanten. Læs mere på www.aquacomms.com.

Om Interxion

Interxion er en førende leverandør af cloud- og carrier-neutrale datacentertjenester med flere end 50 datacentre i 11 europæiske lande. Interxion har en bred vifte af kunder, som får høj sikkerhed og maksimal oppetid til deres forretningskritiske applikationer. Alle Interxions datacentre er digitale knudepunkter, som giver adgang til flere end 700 netværksudbydere, 21 europæiske Internet Exchanges og de førende clouds. Læs mere på www.interxion.dk.