Blog

Wat houdt u tegen om voor een hybride model te gaan?

We mogen gerust stellen dat het hybride cloud model blijvend is. De tijd is voorbij dat computing modellen uitsluitend volgens mainframe en client server opzet werden gebouwd. Vandaag breiden steeds meer organisaties hun infrastructuur uit in één of andere vorm van een cloud platform. Uit een recente Interxion enquête bleek dat 45% van de besluitmakers voor een hybride aanpak kiezen en interne data centers combineren met een publieke of private cloud.

Dit percentage zal alleen nog maar toenemen. Tegen 2016 zal 85 procent van alle ondernemingen in zekere mate gebruik maken van clouddiensten, waarvan 80 procent een hybride IT model zal kiezen. Maar hoe aantrekkelijk en waarschijnlijk een hybride toekomst ook moge zijn, voor sommige ondernemingen zijn er nog wat obstakels voordat een brede adoptie zal volgen.

Hieronder ontkrachten we enkele mythes:

1) Ik heb mijn gegevens niet langer onder controle

Het opgeven van de controle over gegevens wordt vaak aangehaald als een reden waarom bedrijven terughoudend zijn om naar de cloud over te stappen. De tijd is voorbij dat bedrijven een beroep deden op een managed service en zo soms de controle over hun gegevens verloren. Bedrijven kunnen vandaag blindelings die controle behouden door te kiezen voor een oplossing die hun data gedeeltelijk intern houdt en gebruikers toegang biedt via betrouwbare, snelle verbindingen. Bovendien kan een goed beheerde hybride cloud omgeving efficiënte publieke en private dienstverlening verzorgen terwijl het IT departement controle en overzicht bewaart.


2) Mijn gegevens zullen niet veilig zijn in de cloud

Het is niet verwonderlijk dat veiligheid de cloud adoptie belemmert. Meer dan tweederde van IT besluitvormers (69%) vermeldden veiligheid als de belangrijkste hindernis om voor cloud-gebaseerde toepassingen te kiezen. 77% zei echter meer workloads naar de cloud over te hevelen indien deze bekommernis opgelost zou worden. Om dit te bewerkstelligen, is een nieuwe benadering van netwerken nodig.

De meeste cloud providers bieden mogelijkheden aan met betrekking tot netwerkverbindingen om rechtstreeks met hun cloud te verbinden en zo het internet te vermijden. Langs deze weg kunnen ondernemingen interne resources integreren met de cloud via een snelle, betrouwbare en veilige verbinding.


3) Ik zal niet over genoeg bandbreedte beschikken in de cloud

Sommige IT besluitnemers hebben nog steeds hun twijfels over de bandbreedte, de snelheid en hun potentiële impact op de dienstverlening, ondanks het feit dat hun cloud provider zegt dat clouddiensten de interne kunnen evenaren op dit vlak. Met behulp van een carrier neutraal datacenter kunnen ondernemingen en serviceproviders deze snelheids- en bandbreedte problemen omzeilen. Met een hyper-verbonden datacenter hebben ze toegang tot een reeks van partners die in staat zijn een fouttolerante cloud met hoge bandbreedte te bouwen. Dit betekent betere prestaties, hogere snelheid en extra beveiliging, zonder de kosten van op maat gelegde verbindingen.


4) Het lijkt een heel gedoe

De cloud kan ICT voor veel bedrijven eigenlijk vereenvoudigen. Ten eerste door het minimaliseren van de hoeveelheid hardware die beheer en onderhoud vereisen en ten tweede door meerdere klanten aan te sluiten aan hun favoriete publieke cloud of één enkele klant te verbinden met meerdere clouds.

De laatste mythe is dat er organisaties bestaan die geen gebruik maken van de cloud. Elke IT-afdeling heeft cloud ergens op de agenda staan. De tijd van twijfel is voorbij en alles wat overblijft, zijn de uitdagingen van integratie, beheer en het behouden en verbeteren van de dienstverlening. Maar is dit niet altijd zo geweest voor IT?