Hybride cloud omgeving is de strategische oplossing

Europese organisaties maken steeds vaker de overstap naar een hybride cloud omgeving. Zo kunnen zij sneller nieuwe producten produceren, de klant betrokkenheid kunnen verbeteren en zich kunnen begeven op nieuwe wereldwijde markten. Maar de transformatie naar een volledig cloud gebaseerde omgeving is verre van eenvoudig.

Wat maakt een hybride cloud omgeving zo aantrekkelijk?

Een hybride IT-oplossing, waarbij lokale en cloudgebaseerde IT worden gecombineerd, vormt een goede tussenstap. Bij een hybride IT-infrastructuur worden de veiligheid en de prestaties van lokale faciliteiten gecombineerd met de flexibiliteit en de kostenbesparende eigenschappen van de openbare cloud.Verschillende mogelijkheden van colocatie voor een hybride cloud omgeving

Om concurrenten die overstappen op een hybride model voor te blijven, kiezen veel organisaties voor een samenwerkingsverband met een externe datacenterprovider. Dit biedt bepaalde voordelen ten opzichte van andere hybride implementatiemodellen. Hieronder leest u alles wat u moet weten over colocatie.

Op weg naar een hybride cloud omgeving

CIO's gaan door de cloud opnieuw nadenken over hun IT-infrastructuur. Grootmachten zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services‎ en IBM SoftLayer concurreren immers met elkaar om lagere kosten en verbeterde flexibiliteit aan te bieden.

Veel van hen durven echter niet volledig op de openbare cloud te vertrouwen. Zij moeten enerzijds ervoor zorgen dat gevoelige informatie wordt beschermd en anderzijds bepaalde gegevens intern opslaan omdat de wet dit voorschrijft. Daarnaast willen CIO's zeker weten dat hun klanten kunnen beschikken over kwalitatief hoogwaardige toepassingen. Uit een recent onderzoek blijkt dan ook dat meer dan de helft van de IT-professionals een hybride-cloudoplossing gebruikt of dit wil gaan implementeren.

Cloudproviders investeren ondertussen ook aanzienlijk om hun toegangsdrempels te verlagen. Private verbindingsservices zoals Microsoft ExpressRoute en AWS Direct Connect omzeilen internet, waardoor organisaties hybride IT-omgevingen kunnen creëren die voldoen aan de strenge vereisten die aan veiligheid en prestaties worden gesteld.

 

Onze samenwerking met Interxion biedt onze gezamenlijke klanten nieuwe kansen om te profiteren van de efficiëntie van de hybride cloud. Interxion is een solide, gevestigde datacenterprovider in Europa en door onze relatie kunnen we meer partners en klanten de voordelen van Microsoft Cloud Services bieden.

Microsoft

 

Colocatie is een strategische beslissing

Veel CIO’s vragen zich af hoe zij hun bestaande infrastructuur effectief kunnen verbinden met deze private cloud access-diensten. IDG heeft immers vastgesteld dat 90% van de Europese bedrijven de verbindingen tussen lokale en cloudgebaseerde activiteiten namelijk als het grootste struikelblok ziet voor de overstap naar een hybride cloud.

De verschillende ruimtes bij interxionDe perfecte oplossing voor Multinationals

En juist in deze situaties bieden colocatiecenters uitkomst. Dankzij deze faciliteiten kunnen organisaties hun eigen IT-infrastructuur naast de toegangspoorten naar de openbare cloudplatforms plaatsen en op die manier hun netwerkprestaties en flexibiliteit verbeteren. Deze IT-infrastructuurconstructie, waarbij bedrijven profiteren van de voordelen van een externe colocatieoplossing in combinatie met private verbindingspunten met een hyperscale cloudplatform, wordt ‘colocated hybrid cloud’ genoemd.

Grote Europese ondernemingen vertrouwen op colocatie. Uit ons onderzoek blijkt waarom: 36% van de respondenten geeft aan dat ze colocatie gebruiken om hun IT-infrastructuur dichter bij de klant te brengen.

Dit biedt een strategisch voordeel. Wanneer het datacenter zich dichter bij de klant bevindt, kunt u niet alleen hoogwaardige prestaties leveren, maar beschikt u ook over de flexibiliteit om IT-hulpmiddelen snel op te schalen om aan de veranderende behoeften van lokale klanten of operationele behoeften te voldoen.

Met andere woorden: wanneer u belangrijke IT-hulpmiddelen onderbrengt bij de juiste externe datacenterprovider kunt sneller producten leveren en de klantbetrokkenheid op meer markten wereldwijd vergroten. Met colocatie beschikt u over de flexibele IT-infrastructuur die nodig is om uw groeidoelstellingen te bereiken.