Een flexibele IT-infrastructuur geeft ontwikkelaars van Augmented Reality (AR) alle vrijheid

Augmented Reality (AR) en Virtual Reality (VR) zijn inmiddels niet meer weg te denken uit onze maatschappij.

In 2016 braken beide technologieën echt door toen het AR-gebaseerde Pokémon GO de succesvolste mobiele game ooit werd en VR-hardware, waaronder de PlayStation VR en Oculus Rift, op de markt werd gebracht.

Naast gaming kan AR ook voor andere toepassingen worden gebruikt. Zo werken ontwikkelaars aan verschillende nieuwe apps die fysieke, virtuele, mobiele, sociale en commerciële aspecten combineren. Daarnaast kondigde Facebook in april aan dat ze bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe VR-apps en ervaringen voor de smartphone.

AR kan interessant zijn voor ontwikkelaars die willen experimenteren met nieuwe services, die nieuwe omzetkansen willen benutten en die nieuwe markten willen aanboren. Ze zullen echter een consistente en hoogwaardige ervaring moeten bieden om klanten tevreden en geïnteresseerd te houden. Een flexibele IT-infrastructuur biedt ontwikkelaars de vrijheid om deze ervaring te creëren.

Als ontwikkelaar hebt u een infrastructuur nodig waarmee u overal ter wereld nieuwe AR-ervaringen kunt aanbieden. Een flexibele IT-infrastructuur biedt de benodigde functies en ondersteuning om snel unieke, consistente en hoogwaardige ervaringen te bieden die miljoenen klanten verwachten. Al uw IT-behoeften moeten onderling verbonden zijn en de infrastructuur moet pieken in het gebruik eenvoudig kunnen opvangen.

De hybride cloud is onmisbaar voor ontwikkelaars van AR-toepassingen waarbij flexibiliteit, ervaringen en connectiviteit centraal staan. Hieronder volgen enkele belangrijke IT-gerelateerde overwegingen.

Hybride cloud: eenvoud in connectiviteit

Het verminderen van de complexiteit is de eerste uitdaging voor ontwikkelaars. AR-apps vertrouwen op verschillende, met elkaar verbonden onderdelen: kernsoftware, GPS-kaarten, mobiele analyses, API's voor sociale media en openbare clouds. Deze onderdelen worden met elkaar verbonden via mobiele en vaste verbindingen. Pokémon GO maakt bijvoorbeeld gebruik van mobiele analyses, de game-engine van Unity Technologies, sociale gegevens en twee openbare clouds.

Het is moeilijk om al deze onderdelen goed te laten samenwerken om een optimale gebruikerservaring te bieden, met name wanneer een AR-ervaring tegelijkertijd naar nieuwe markten wordt uitgerold.

Met een hybride cloud kunt u strategisch nadenken over hoe uw IT-infrastructuur de verschillende onderdelen van een AR-app moet ondersteunen en hoe u tegelijkertijd overal ter wereld een excellente gebruikerservaring kunt bieden. U moet mogelijk gevoelige gebruikersinformatie in eigen datacenters opslaan om de veiligheid en vertrouwelijkheid van de gegevens te garanderen, terwijl analyse- en rekenprocessen plaatsvinden in een openbare cloud die zich dichter bij de eindgebruiker bevindt. Uitstekende verbindingen tussen de verschillende omgevingen garanderen dat u altijd een optimale gebruikerservaring kunt bieden.

Hybride cloud: de oplossing voor schaalbaarheid

Een tweede uitdaging voor ontwikkelaars is de fluctuatie van de vraag. Een webgebaseerde AR-app die door klanten wereldwijd wordt gebruikt, moet altijd en overal beschikbaar zijn. U moeten over de benodigde rekenkracht beschikken om pieken in de vraag op te vangen, met name tijdens de uren dat wereldwijd de meeste gebruikers op hetzelfde tijdstip online zijn.

Een hybride cloud biedt de benodigde schaalbaarheid om altijd een optimale ervaring te bieden. Een gecentraliseerd, lokaal datacenter kan eenvoudigweg niet opboksen tegen de wereldwijde schaalbaarheid van hyperscale openbare cloudplatforms zoals Amazon Web Services of Microsoft Azure. Met directe verbindingen kunt u bovendien bepaalde beschikbaarheidsrisico's beheersen wanneer via het internet verbinding wordt gemaakt met de openbare cloud. Denk bijvoorbeeld aan een hoge latency en een lage bandbreedte.

Interconnectiehub voor optimale ervaringen

Wanneer u een interconnectiehub of een bedrijfsnetwerk gecentreerd rond regionale interconnectiehubs gebruikt, beschikt u over de benodigde flexibiliteit om overal ter wereld dezelfde uitstekende ervaring te bieden.

Door daarnaast een private infrastructuur te implementeren in de interconnectiehubs, bent u direct verbonden met partners, leveranciers, openbare cloudplatforms en netwerkproviders in belangrijke regionale markten.

Als AR-ontwikkelaar op de Europese markt zou u bijvoorbeeld afzonderlijke datacenters kunnen opzetten in alle belangrijke regio's waar u actief bent. U zou een datacenter in Londen kunnen leasen voor klanten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, in Madrid voor klanten in Spanje en Portugal, in Stockholm voor klanten in de Scandinavische landen en Rusland en in Frankfurt voor klanten op het vasteland van West-Europa.

Omdat de IT-infrastructuur in de buurt ligt van en via een directe en private verbinding is verbonden met de belangrijkste cloudplatforms, profiteert u van een optimale connectiviteit. Doordat de netwerkserviceproviders zich in dezelfde faciliteit bevinden, is een directe verbinding met hun apparatuur mogelijk waardoor de verbinding verder wordt geoptimaliseerd.

Door deze datacenters allemaal met elkaar te verbinden, kunt u profiteren van een flexibele en geoptimaliseerde IT-infrastructuur die de benodigde schaalbaarheid en prestaties voor een wereldwijde AR-app biedt. Uw klanten profiteren op hun beurt van een optimale gebruikerservaring.