Een flexibele IT-infrastructuur helpt omroepen om de concurrentie voor te blijven

De omroepsector is continu in beweging. Veranderende kijkgewoonten beïnvloeden de inkomstenstroom en dwingen omroepen om hun bedrijfsmodellen aan te passen. Om de concurrentie voor te blijven, kiezen veel omroepen voor een flexibeler IT-netwerk waarmee ze zich voorbereiden op een digitale toekomst.

De omroepsector verwacht dat de uitgaven aan digitale reclame de uitgaven aan televisiereclame snel zullen overstijgen, als dit inmiddels niet al het geval is. Media-inkoper Magna Global voorspelde een langzamere groei van wereldwijde mediabestedingen in 2017, waarbij de uitgaven aan mobiele advertenties ervoor zorgen dat de digitale reclame-uitgaven die van televisie dit jaar overstijgen.

Deze ontwikkeling komt niet uit de lucht vallen. Volgens SNL Kagan betaalde vorig jaar ongeveer 13% van de Amerikaanse huishoudens alleen voor een breedbandaansluiting en niet voor lineaire televisie. Het onderzoeksbureau verwacht dat dit percentage zal blijven stijgen, omdat mensen steeds minder kijktijd besteden aan lineair tv-kijken.

Maar het is niet alleen kommer en kwel voor omroepen. Veel omroepen zijn op de hoogte van de ontwikkelingen op de markt en hebben zich verdiept in de mogelijkheden van OTT-diensten. Omroepen gaan eigen OTT-diensten aanbieden of werken samen met bestaande platforms, omdat ze weten dat kijkers met name live OTT-video's willen bekijken en dat ze daar hun winst kunnen behalen.

Om een rol van betekenis te kunnen spelen op de overvolle digitale markt, moeten bedrijven een ongeëvenaarde gebruikerservaring bieden. Een IT-infrastructuur waarmee nieuwe digitale platforms op elk moment aan een breder publiek kunnen worden geleverd, is hierbij onmisbaar. Klanten verwachten immers dat de beelden op hun mobiele telefoon van dezelfde kwaliteit zijn als de beelden op tv. Alleen organisaties die daar in slagen, zullen op den duur profiteren van een sterkere concurrentiepositie op de markt voor digitale media.

Zoals ik heb uitgelegd in een artikel voor The Broadcast Bridge zorgt een overgang naar een ‘colocated hybrid cloud’ ervoor dat omroepen over de benodigde flexibiliteit van de IT-infrastructuur beschikken om een hoogwaardige streamingervaring te bieden. Een hybride oplossing helpt u om:

  1. Een excellente gebruikerservaring te bieden

Met een colocatiedatacenter met hoge connectiviteit op de juiste locatie, bijvoorbeeld in een dichtbevolkt stedelijk gebied, kunt u zoveel mogelijk mensen bereiken en de beste gebruikerservaring op de markt bieden.

  1. Een excellente kijkerservaring te bieden

Met een datacenter met hoge connectiviteit kunt u live videobeelden ontvangen en verspreiden binnen doelmarkten en deze aanvullen met de ondersteunende content die klanten verwachten. Denk aan live statistieken tijdens een sportwedstrijd of grafieken tijdens nieuwsuitzendingen.

  1. De klantbetrokkenheid vergroten met geoptimaliseerde video's

Het streamen van video's is slechts één aspect van digitale media. Nieuwe en opkomende technologieën, van sociale media tot virtual reality, bieden omroepen mogelijkheden om hun aanbod steeds verder uit te breiden en te ontwikkelen. Met de hybride cloud kunt u hoogwaardige ervaringen bieden die aan de verwachtingen van klanten voldoen.

Lees het volledige artikel op The Broadcast Bridge voor een gedetailleerde toelichting op elk van deze factoren.

Tot slot ben ik ervan overtuigd dat omroepen alleen kunnen groeien wanneer ze veranderingen omarmen en op zoek gaan naar oplossingen om klanten altijd en overal de gewenste content te bieden. Een flexibele IT-infrastructuur is hierbij onmisbaar.