De bedrijfsprestaties tot grotere hoogte brengen met een hybride cloud

Colocatiediensten in de hybride cloud openen de deur naar allerlei voordelen waardoor bedrijven een voorsprong behouden op de concurrentie

Door: William Fenick

Technologische ontwikkelingen dwingen bedrijven ertoe actie te ondernemen om hun concurrenten steeds een stap voor te blijven. Dit kan onder andere via het gebruik van een hybride cloud of via een colocatiedatacenter.

Het hybride-cloudmodel biedt de optimale combinatie van deze twee opties. Het combineert de beveiliging en beheersing van een lokale infrastructuur of private cloud met de flexibiliteit en schaalbaarheid van de openbare cloud. Datacentercolocatie kan bedrijven helpen de vele voordelen van de hybride cloud te realiseren: dit biedt de beste omgeving voor het waarborgen van hoogwaardige connectiviteit tussen lokale infrastructuur en private en openbare clouds.

Een belangrijke motor achter de invoering van hybride clouds is de flexibiliteit die dit biedt aan bedrijven die hun digitale transformatie in gang willen zetten. Door groei en kostenbesparingen te stimuleren, innovatie mogelijk te maken, de gebruikerservaring te verbeteren en beveiliging en naleving van de regelgeving te waarborgen, stellen cloudomgevingen bedrijven in dienst verder te digitaliseren en concurrentievoordelen te behalen die voorheen volledig buiten hun bereik lagen.

Nieuwe stromen van inkomsten en innovatie

Om een goede digitale ervaring te bieden aan medewerkers en klanten moeten bedrijven met hun maatwerkapplicaties de snelheid kunnen bijhouden waarmee innovaties elkaar opvolgen. Dit is alleen mogelijk met applicaties die de voordelen van de cloud kunnen benutten en tegelijkertijd naadloos integreren met bestaande IT-middelen op de locatie.

Met hybride cloudomgevingen kunnen applicaties verbinding maken met de bestaande faciliteiten, ongeacht waar ze draaien. Applicaties in de cloud kunnen voordelen ontlenen aan de lokale faciliteiten en lokale applicaties kunnen de voordelen plukken van nieuwe mogelijkheden die de cloud biedt.

Door op de cloud gebaseerde systemen en servercolocatie met hun vertrouwde legacy-systemen te koppelen, kunnen bedrijven direct innoveren en nieuwe applicaties ontwikkelen en inzetten, waardoor ze gemakkelijk kunnen uitbreiden richting nieuwe bedrijfstakken, nieuwe inkomstenstromen kunnen realiseren en nieuwe bedrijfsmodellen kunnen uitvinden die uiteindelijk allemaal bijdragen aan hun winst.

Groei en kostenbesparingen stimuleren

Bedrijven die meer tijd kunnen besteden aan innovaties op het gebied van nieuwe producten of interne bedrijfsprocessen, moeten hun schaalgrootte snel kunnen aanpassen. Maar voor deze groeiende ondernemingen is het opschalen van lokale infrastructuur duur en tijdsintensief. En om dat opschalen rendabel te laten zijn, hebben ze een nauwkeurige groeiprognose nodig en dat is een hele uitdaging.

De flexibiliteit van een hybride benadering opent de deur naar allerlei voordelen, van het stimuleren van innovatie en nieuwe inkomstenstromen tot het mogelijk maken van groei en kostenbesparingen. In een online shop blijkt er bijvoorbeeld meer verkeer te zijn tijdens de eindejaarsperiode. Het opbouwen van capaciteit voor deze piekbelasting is belangrijk om te zorgen dat de winkelier aan de vraag kan voldoen. Maar tijdens de slappe zomermaanden wordt er niks gedaan met de extra capaciteit en is de kans groot dat dit alleen maar extra kosten met zich meebrengt.

Het is nodig dat organisaties gemakkelijk kunnen opschalen als de vraag toeneemt en weer kunnen afschalen als de piek voorbij is, maar het is lastig te voorspellen hoe dat er precies gaat uitzien. Dit is met traditionele legacy-systemen moeilijk te realiseren.

Hybride cloudomgevingen bieden organisaties onbeperkte middelen op vraag, waardoor ze kunnen op- en afschalen wanneer dat nodig is en daarmee afgestemd op de vraagsnelheid kunnen groeien en veranderen, zonder de controle over hun lokale infrastructuur te verliezen.

De gebruikerservaring verbeteren

De gebruikerservaring voor interne en externe gebruikers kan het digitale succes van een onderneming maken of breken. Intern zijn de medewerkers van een onderneming steeds meer afhankelijk van software-as-a-service (SaaS) en clouddiensten; als deze niet optimaal presteren is dit van invloed op hun productiviteit. Extern zijn klanten afhankelijk van de online diensten die bedrijven aanbieden en die sterk bepalend kunnen zijn voor de inkomsten en merkwaarde van het bedrijf.

Veel ondernemingen zijn voortdurend bezig met het uitbouwen van hun beheer en expertise om betere gebruikerservaringen te leveren. In dit kader biedt optimaal gebruik van een hybride cloudomgeving de mogelijkheid specifieke taken sneller de voordelen te laten benutten van nieuwe technieken zonder dat dit gevolgen heeft voor traditionele systemen en kunnen bedrijven beter een hoogwaardige digitale ervaring leveren waarbij de interne productiviteit op peil blijft en een betrouwbare gebruikerservaring wordt gewaarborgd zodat klanten blijven terugkomen om geld uit te geven.

Voorrang geven aan beveiliging

Beveiliging en gegevensbescherming zijn vandaag de dag van het allerhoogste belang voor bedrijven. En naarmate het aantal gegevenslekken blijft toenemen en de vraag van bedrijven van lokaal naar mondiaal verschuift, moeten bedrijven prioriteiten stellen met betrekking tot de bescherming van de eigen gegevens en die van klanten en aan allerlei wetgeving voldoen, waaronder de Algemene Gegevensverordening van de EU.

Doordat hybride cloudomgevingen bedrijven in staat stellen hun data lokaal te houden en een cloud te gebruiken voor wereldwijde expansie, kunnen bedrijven zelf de beste beveilingingsmix voor hun data bepalen.

Progressie

De hybride cloud is meer dan alleen maar technologie; het gaat om het zo concurrerend mogelijk positioneren van uw bedrijf. De flexibiliteit van een hybride benadering opent de deur naar allerlei bedrijfsvoordelen, van het stimuleren van innovatie en nieuwe inkomstenstromen tot het mogelijk maken van groei en kostenbesparingen en het leveren van betere ervaringen en beveiliging. Het is nu tijd dat ondernemingen de vruchten gaan plukken van deze zakelijke voordelen waardoor ze voorop blijven lopen op de concurrentie.

Wilt u meer weten over hoe de Colocated Hybrid Cloud uw bedrijf kan helpen om voorop te blijven lopen, lees hier meer.

Dit artikel is oorspronkelijk geproduceerd en gepubliceerd door Business Reporter. Het originele artikel is te zien op business-reporter.co.uk