Stimulatie van groei en expansie door interconnectiediensten on demand

Door Michael Rabinowitz, Director Marketing & Strategy, Connectivity bij Interxion

Door: Patrick Brand

15 November 2019

Terwijl carriers en platforms vandaag de dag groeien en de expansie naar nieuwe geografische locaties evalueren, bevinden zij zich vaak in situaties die een hoog risico vragen in ruil voor een hoge opbrengst. Een nieuwe markt betreden kan nieuwe klanten en inkomsten met zich meebrengen, maar vergt vaak aanzienlijke investeringen. Daarom is het nodig om de kosten voor het betreden van nieuwe markten te verlagen.

Toegang tot de lokale Internet Exchange van de locatie op afstand maakt toegang tot netwerken op de nieuwe locatie mogelijk. Hoewel het gebruik van Internet Exchanges voor peering een goede eerste stap is - het maakt rechtstreekse verbinding met carriers in dat land mogelijk - is het van oudsher een uitdaging om deze diensten zelf te beheren. Om dit probleem op te lossen, kondigde Interxion recent aan dat het bedrijf een partnerschap is aangegaan met wereldwijde Internet Exchange-leiders voor ondemand-peering in al zijn datacenters in Europa.

Door Interxion in te zetten voor ondemand-peering, zullen carriers en platforms effectiever kunnen samenwerken. Dit zijn enkele van de voordelen:

Automatisering

De trend rond on demand is alomtegenwoordig en heeft ook eindelijk de peeringindustrie bereikt. In het verleden kon het een maand duren voordat carriers en platforms interconnectiediensten leverden en aan de slag konden gaan. Wanneer zij interconnectiviteit onmiddellijk nodig hebben, kan dit nieuwe zakelijke kansen dus flink ophouden.

Het ondemand-platform van Interxion verbindt volledig automatisch met de geactiveerde Internet Exchange-punten. Met deze capaciteit kunnen gebruikers van de peering op afstand van Interxion vrijwel onmiddellijk nieuwe markten bedienen, met een grotere efficiëntie, flexibiliteit en zichtbaarheid via één enkele provider.

Flexibiliteit

Hoewel veel carriers en platforms enthousiast zijn om nieuwe markten te verkennen, begrijpt Interxion dat ze niet altijd met volle kracht vooruit willen gaan. Zo zal een bedrijf dat momenteel Londen bedient en dat wil uitbreiden naar West-Europa, eerst de beste markt moeten overwegen waarop het zich wil richten en het nieuwe dienstverleningslandschap evalueren.

Ondemand-peering van Interxion vergemakkelijkt sommige van deze uitdagingen door niet alleen snel een automatische privéverbinding met de Internet Exchange tot stand te brengen wanneer nodig. Bovendien zijn er geen langetermijncontracten die grote verplichtingen vereisen. Het schalen van de bandbreedte is ook geautomatiseerd en met veel kleinere toenames om te voldoen aan de huidige behoeften van een dienst. Hierdoor kunnen carriers en platforms de situatie van de nieuwe markten inschatten met een lage inzet en verhogen of verlagen op basis van de groei van het bedrijf.

Kostenefficiëntie

Zodra een bedrijf besluit dat het zijn activiteiten wil uitbreiden naar nieuwe markten, kan het bedrijf dankzij het ondemand-peering van Interxion profiteren van hun investering in één stad en meerdere Europese markten verkennen zonder dat het dure infrastructuur hoeft in te zetten om zich op meerdere plaatsen op te stellen, en zonder de noodzaak van langlopende contracten. Hierdoor vermindert het risico wanneer de stap naar een andere stad wordt gezet en wordt efficiënte en effectieve dienstverlening tegelijkertijd gegarandeerd.

Met peering op afstand via een Internet Exchange kunnen bedrijven in één keer verbinding maken met het Internet Exchange-punt en vervolgens peeringovereenkomsten sluiten met een netwerk dat erop is aangesloten. Het Internet Exchange-punt brengt meerdere peeringnetwerken samen, waardoor gebruikers sneller en tegen lagere kosten verkeer kunnen uitwisselen. Hierdoor worden transitkosten vermeden en blijft er controle over de verkeersstromen.

De samenwerking van Interxion met de Internet Exchanges voor ondemand-peering maakt gebruik van gemeenschappelijke standaarden en levert vanuit elk datacenter van Interxion vlotte diensten aan de primaire Internet Exchanges in Amsterdam (AMS-IX), Frankfurt (DE-CIX) en Londen (LINX), naast ook toegang tot clouddiensten. Door een partnerschap aan te gaan worden de datacenters van Interxion een one-stop-shop voor bedrijven die toegang willen tot collocatie-, cloud- en peeringdiensten. Dit zorgt voor een uitzonderlijke gebruikerservaring omdat ze in vele steden automatische, flexibele en kosteneffectieve diensten kunnen aanbieden.

Klik hier voor meer informatie over het partnerschap van Interxion met wereldwijde Internet Exchange-leiders voor ondemand-peering.