Colocatie in tijden van Corona: datacenters helpen bij bedrijfscontinuiteit

21 August 2020

De Corona crisis versnelde bij veel bedrijven de mogelijkheid om in grote getalen werknemers veilig op afstand te kunnen laten werken. Maar nog voordat de COVID-19 pandemie uitbrak bleek uit onderzoek in 2018 al dat bijna tweederde van de actieve bevolking wereldwijd al minstens één dag per week op afstand of thuis werkte.  

Deels vanwege de groeiende vraag van werknemers naar flexibele werktijden en ondersteund door robuuste, betrouwbare breedbandverbindingen thuis, heeft het afgelopen decennium duidelijk gemaakt dat werken op afstand niet alleen een groeiende trend is: het is de toekomst van hoe we werken, en die toekomst is er nu dus al.  

Deze groeiende populariteit van het werken op afstand brengt belangrijke veranderingen met zich mee in de hulpmiddelen en apparaten die we gebruiken en ook in de manieren waarop we communiceren en samenwerken. Hiervoor zijn meer dan ooit digitale kanalen, technologie en connectiviteit vereist. Maar nu bedrijven steeds meer overgaan op modellen voor werken op afstand, staan de IT-omgevingen die de bedrijven draaiende houden vanzelfsprekend onder druk.  

Werknemers die vanuit huis werken, moeten onderling kunnen blijven samenwerken en de prestaties kunnen blijven leveren die van ze worden verwacht. Maar de realiteit is dat de bestaande infrastructuur van de meeste bedrijven er niet op is gebouwd om deze toegenomen vraag naar bijvoorbeeld connectiviteit, lage latency en directe toegang tot de cloud bij te houden. 

Bedrijven hebben een infrastructuur nodig die krachtig en betrouwbaar genoeg is om de diensten en ervaringen te leveren die hun klanten verwachten. Het is niet duurzaam om dit soort infrastructuur vanuit een eigen faciliteit te beheren. De meeste bedrijven die in hun eigen pand een datacenter hebben beschikken nu eenmaal niet over de middelen of expertise om dit doeltreffend te doen.  

Hoe zorg  je dan voor de betrouwbare en hoogwaardige connectiviteit die nodig is om kernactiviteiten ongestoord te laten plaatsvinden? Als ruggengraat van onze huidige digitale samenleving verbinden moderne datacenters bedrijven met hun partners, leveranciers en klanten. Tegelijk bieden ze die bedrijven de flexibiliteit en schaalbaarheid om ook toekomstige groei aan te kunnen. 

Naast algehele kostenbesparingen op de it-infrastructuur en betere netwerkbeveiliging, biedt colocatie in datacenters bedrijven de connectiviteit, veerkracht, lage latency en beveiliging die nodig zijn om ervoor te zorgen dat werknemers de optimale prestaties en productiviteit kunnen blijven behalen die vervolgens weer nodig zijn om het bedrijf volop draaiende te houden en klanten te bedienen. Of het nu gaat om woon-werkverkeer of telewerken, bedrijven kunnen dankzij datacenters aan de steeds hogere digitale eisen van hun klanten voldoen. 

Datacenters bieden directe toegang tot hyperscalers, internet exchanges, carriers, ISV's en Service Providers. De collectieve kracht van deze verbonden community's biedt alle ingrediënten die ondernemingen lastig alleen zouden kunnen samenstellen en helpt hen om hun infrastructuren klaar te maken voor het post-Covid-19 tijdperk.  

Meer weten over hoe colocatie met Interxion ook uw bedrijfscontinuïteit vergemakkelijkt? Klik hier