Bedrijven hebben nieuwe oplossingen voor IT-infrastructuren nodig voor thuiswerkers

21 August 2020

In de afgelopen jaren, reeds voor het Corona virus toesloeg,  hebben veel bedrijven een beleid geïmplementeerd dat werken op afstand mogelijk maakte, zodat werknemers indien nodig thuis konden  werken. Dat dit een goede beslissing was blijkt nu in tijden van het Covid-19 virus. Een recent wereldwijd onderzoek wees uit dat 88% van de bedrijven hun werknemers heeft gevraagd vanuit huis te werken, conform de opgedragen richtlijnen, in de hoop de verspreiding van het virus te vertragen.  

Veel bedrijven hebben hun thuiswerkers al uitgerust door hun IT-omgeving te voorzien van de digitale kanalen, technologie en connectiviteit die nodig zijn om op afstand te kunnen werken. Maar ook waren er bedrijven die minder goed waren voorbereid op deze snelle en enorme toename aan thuiswerkers. Het gevolg was dat bedrijven voor de uitdaging stonden om voor alle werknemers optimale toegang te bieden tot de cloud om de werkomgeving intern te houden en klanten dezelfde diensten te kunnen blijven bieden.  

Onverwachte vraag naar toegang op afstand 

Bij het ontwerpen van een op de cloud gebaseerde IT-infrastructuur zijn de meeste bedrijven er van uitgegaan dat het merendeel van de werknemers vanuit kantoor zouden werken. Meestal wordt het bedrijf via één toegangspunt verbonden met de cloud, een privétunnel die speciaal is ontworpen om werknemers via het interne netwerk razendsnel van gegevens te voorzien.  

Voor een kleine groep werknemers wordt er een verbinding op afstand gefaciliteerd, zodat ze thuis privétoegang hebben tot de cloud via het openbare netwerk. Als bijvoorbeeld 30% van de werknemers dagelijks vanuit huis werkt, is de IT-omgeving erop ingericht 30% van de werklast via internet te laten verlopen, terwijl de overige 70% van de werknemers dagelijks via een direct toegangspunt toegang heeft tot de cloud. De connectiviteit van het bedrijf kan de 30% van de werknemers die op afstand werkt toegang geven tot de cloud en optimaliseert verkeer tussen werknemers die intern en extern werken via het toegangspunt. 

Een onverwachte groei in het aantal mensen dat op afstand werkt is dus een grote last voor de IT-infrastructuur van een bedrijf, omdat de meeste bedrijven niet de juiste middelen hebben om 100% van de werknemers op afstand toegang te geven tot hun werkomgeving. Een verhoogd aantal verbindingen op afstand vormt een knelpunt dat een aantal problemen als gevolgd heeft, voor zowel het bedrijf als voor klanten. Werknemers krijgen misschien geen toegang tot het bedrijfsnetwerk en applicaties werken veel trager of kunnen geheel uitvallen. Hier hebben vervolgens klanten last van, waardoor het bedrijf zijn diensten niet kan uitvoeren met de kwaliteit en snelheid die men gewend is. 

Betere distributie kan de last verlichten  

Om zich voor te bereiden op onverwachte uitdagingen kunnen bedrijven hun bandbreedte en connectiviteit vergroten door meerdere toegangspunten tot hun cloud te faciliteren, in verschillende geografische regio's.  

Als werknemers in verschillende regio's werk proberen te laden vanuit hetzelfde toegangspunt op het hoofdkantoor, wordt het systeem trager. In plaats van te worstelen met dit probleem kunnen bedrijven ervoor kiezen hun werklast te verspreiden over verschillende regio's, om een toegangspunt te ontlasten. Als dezelfde werklast wordt verspreid over verschillende zones kunnen bedrijven snel bij de bronnen die ze nodig hebben, doordat deze zich op verschillende plaatsen bevinden. Het gebruik van verschillende toegangspunten tot cloud-platformen kan storingen minimaliseren indien er een crisis plaatsvindt zoals Covid-19 waardoor er op grotere schaal vanuit huis moet worden gewerkt.  

Cloud Connect van Interxion omvat 13 regio's in Europa en is direct aangesloten op de zogenaamde hyperscale clouds als Microsoft Azure, AWS, Google Cloud en kan op aanvraag opnieuw worden ingericht binnen de social distance maatregelen met weinig contact. Zo kunnen klanten sneller handelen bij onverwachte veranderingen die hun bedrijfscontinuïteit in het geding brengen.  

Klik hier als u meer wilt weten over het implementeren van Cloud Connect.