Interxion maakt zich op om negende datacenter te bouwen in Frankfurt

Interxion maakt zich op om negende datacenter te bouwen in Frankfurt

9 October 2013

Parijs, 9 oktober 2013 – INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een van de belangrijkste Europese leveranciers van neutrale colocatie-datacenterdiensten aan telecomoperatoren en cloudleveranciers, maakt vandaag bekend dat het binnenkort een negende datacenter gaat bouwen op zijn campus in Frankfurt (‘FRA 9’). Zo wil het bedrijf inspelen op de noden van zijn klanten. FRA 9 is normaal gezien operationeel tijdens het eerste kwartaal van 2014 en wordt in één fase gebouwd. Het datacenter zal ongeveer 800 m² aan ingerichte ruimte beslaan en 1 MW elektrisch vermogen ter beschikking stellen van klanten.

“Onze producten en diensten zijn nog altijd erg in trek in Frankfurt. Dat komt onder meer door onze aanpak op basis van belangengroepen en door de stabiliteit van de Duitse economie. We stellen een groei vast in tal van segmenten, met name wat cloudleveranciers, financiële diensten en digitale media betreft”, zo verklaart David Ruberg, CEO van Interxion. “Met FRA 9 kunnen we extra capaciteit leveren voordat we zoals aangekondigd FRA 8 uitbreiden. Zo kunnen we inspelen op de noden van onze klanten.”

FRA 9 vraagt een investering van ongeveer 13 miljoen euro. Voor de site geldt een leasingformule op lange termijn. Bovendien kan ze gebruikmaken van het huidige elektrische vermogen op de campus en van de verbindingsmogelijkheden op de campus van Interxion in Frankfurt. De voorziene investeringsuitgaven voor 2013 staan vermeld in de investeringsramingen voor 2013 die het bedrijf al heeft bekendgemaakt.

Om in te spelen op de aanhoudende vraag, versnelt Interxion bovendien de tweede fase in de bouw van het nieuwe FRA 8 (zoals eerder aangekondigd). Volgens de nieuwe planning is deze tweede fase van 900 m² operationeel in het tweede semester van 2014 in plaats van in 2015. Het is de bedoeling dat de eerste fase afgerond is in de loop van het eerste semester van 2014.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN) is een van de belangrijkste Europese leveranciers van neutrale colocatie-datacenterdiensten voor telecomoperatoren en cloudleveranciers. Het bedrijf heeft tal van klanten, verspreid over 34 datacenters in 11 Europese landen. Alle datacenters van Interxion zijn volgens hetzelfde principe ontworpen. Ze zijn energiezuinig en bieden klanten een optimale veiligheid en beschikbaarheid voor kritieke applicaties. Dankzij de verbindingsmogelijkheden, waarvoor de 450 telecomoperatoren (vaste en mobiele) en leveranciers van internetdiensten en de 18 Europese internet exchange points instaan, is Interxion erin geslaagd om hubs te creëren voor cloudtoepassingen, voor content, voor financiële informatie en voor de verbindingen die de activiteiten van een groeiend aantal belangengroepen van klanten ondersteunen. Ga voor meer informatie naar www.interxion.com.

Ramingen

Dit persbericht bevat ramingen die risico’s en onzekerheden inhouden. De reële resultaten kunnen materieel afwijken van de verwachtingen die in deze ramingen aan bod komen. Een greep uit de factoren die aanleiding kunnen geven tot afwijkende resultaten (niet-exhaustieve lijst): moeilijkheden om de operationele uitgaven op korte termijn te beperken, onvermogen om de capaciteit van de datacenters en uitbreidingen van nieuw geplande datacenters te benutten, vertragingen bij de bouw van datacenters en uitbreidingen van nieuw geplande datacenters, de sterke concurrentie, de prijs en de voorziening van elektriciteit, een overcapaciteit binnen de sector van datacenters, een rendement dat lager ligt dan wat in de SLA’s is overeengekomen en andere risico’s die soms worden omschreven in de documenten die Interxion heeft neergelegd bij de SEC (Securities and Exchange Commission). De ramingen van de investering en de ingerichte ruimte gelden bij benadering en kunnen evolueren. De investering heeft betrekking op het totaalbedrag voor het project aan volle (elektrische) capaciteit en wordt mogelijk niet volledig geïnvesteerd binnen het lopende jaar. Interxion is niet verplicht om de ramingen in dit persbericht bij te werken.

Contact

Jim Huseby
Relatie met investeerders van Interxion
Tel.: +1-813-644-9399
E-mail: IR@interxion.com

Interxion België
Frederik Dewulf
Algemeen directeur
Interxion Belgium NV
Tel.: +32 2 709 03 61