Nieuws

Potentieel europese cloud blijkt uit onafhankelijk onderzoek bij meer dan 400 leveranciers van cloud- en hostingdiensten

Potentieel europese cloud blijkt uit onafhankelijk onderzoek bij meer dan 400 leveranciers van cloud- en hostingdiensten

73 % van de Europese serviceproviders beschouwt de cloud als een mogelijke bron van inkomsten.

Parijs, 23 oktober 2013 - INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een van de belangrijkste Europese leveranciers van neutrale colocatie-datacenterdiensten aan telecomoperatoren en cloudleveranciers, vormen cloudservices een nieuwe potentiële inkomstenbron voor leveranciers van hostingdiensten. Uit het onderzoek blijkt dat 56 % van de ondervraagde Europeanen verwachten dat 40 % tot 100 % van hun inkomsten in 2015 van cloudservices zal komen. Dat is een stijging met 93 % ten opzichte van 2012. In het kader van dit onderzoek werden meer dan 400 Europese en Amerikaanse serviceproviders ondervraagd.

Interessant is dat volgens het onderzoek de Europese serviceproviders de grote internationale providers niet als hun belangrijkste concurrenten beschouwen. 87 % van de ondervraagden zien daarentegen de lokale spelers als hun voornaamste concurrenten, terwijl maar 13 % van hen de Amerikaanse spelers als hun belangrijkste concurrenten bestempelen. In deze groep noemt bijna de helft (48 %) van de ondervraagden Amazon als belangrijkste Amerikaanse concurrent.

Het onderzoek toont ook hoe de hostingproviders inzetten op de kansen die de cloud te bieden heeft. 61 % van de Europese ondervraagden verklaren inkomsten te halen uit cloudoplossingen via drie of meer strategieën, waaronder een cloudinfrastructuur opbouwen (64 %), zich sterker richten op een uitmuntende dienstverlening (61 %) en zich ontwikkelen in andere landen (52 %). In De evolutie van de cloudmarkt in Europa, het witboek dat Interxion onlangs publiceerde, komt deze uitdaging aan bod. Het witboek zet de beste praktijken op een rij die de Europese cloud- en hostingproviders in staat moeten stellen om meer successen te boeken met de cloud.

“Aangezien we meer dan tien jaar ervaring hebben op het vlak van hosting en al even lang samenwerken met hostingproviders over heel Europa, vonden we dat Interxion wegens zijn neutraliteit de geschikte instantie was om een onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar de Europese hostingmarkt. De conclusies van het onderzoek spreken boekdelen”, aldus Jelle Frank van der Zwet, Marketing Manager, Cloud Segment bij Interxion. “Tegen 2015 zal het aantal hostingproviders die het grootste deel van hun inkomsten uit cloudservices halen naar verwachting met 17 % gestegen zijn. Deze context biedt hen een uitstekende kans om hun ervaring op het vlak van infrastructuurbeheer en hun lokale klantenaanpak te benutten, net als om hun activiteiten te ontwikkelen. Wij zijn blij met deze evolutie en met het feit dat we de serviceproviders kunnen ondersteunen bij hun zoektocht naar uitmuntendheid.”

Interxion gaat de resultaten van zijn onderzoek bekendmaken via een reeks grafische voorstellingen. De eerste daarvan is al beschikbaar op de blog van Interxion. Wekelijks wordt een nieuwe grafische voorstelling van de onderzoeksresultaten online geplaatst.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN) is een van de belangrijkste Europese leveranciers van neutrale colocatie-datacenterdiensten voor telecomoperatoren en cloudleveranciers. Het bedrijf heeft tal van klanten, verspreid over 37 datacenters in 11 Europese landen. Alle datacenters van Interxion zijn volgens hetzelfde principe ontworpen. Ze zijn energiezuinig en bieden klanten een optimale veiligheid en beschikbaarheid voor kritieke applicaties. Dankzij de verbindingsmogelijkheden, waarvoor de 450 telecomoperatoren (vaste en mobiele) en leveranciers van internetdiensten en de 18 Europese internet exchange points instaan, is Interxion erin geslaagd om hubs te creëren voor cloudtoepassingen, voor content, voor financiële informatie en voor de verbindingen die de activiteiten van een groeiend aantal belangengroepen van klanten ondersteunen. Ga voor meer informatie naar www.interxion.com.

Contact

Interxion België
Frederik Dewulf
Algemeen directeur
Interxion Belgium NV
Telefoon: +32 2 709 03 61