Nieuws

Interxion bouwt zevende datacenter in Amsterdam

Interxion bouwt zevende datacenter in Amsterdam

PARIJS, 17 december 2013 INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een van de belangrijkste Europese leveranciers van neutrale colocatie-datacenterdiensten aan telecomoperatoren en cloudleveranciers, maakt vandaag bekend dat het een zevende datacenter wil bouwen in Amsterdam (‘AMS 7’). De bouw van AMS 7 verloopt in zes fasen. De eerste vier zullen ongeveer 4.600 m² ingerichte ruimte en zowat 8,2 MW elektrisch vermogen voor klanten opleveren. Deze fasen zijn voor de volgende periodes gepland:

  • Fase 1 (1.000 m² en 1,5 MW): eerste kwartaal van 2014
  • Fase 2 (1.000 m² en 1,5 MW): derde kwartaal van 2014
  • Fase 3 (1.300 m² en 2,6 MW): vierde kwartaal van 2014
  • Fase 4 (1.300 m² en 2,6 MW): eerste kwartaal van 2015

David Ruberg, CEO van Interxion: “In Amsterdam krijgt Interxion te maken met een continue vraag naar datacenterruimte met een neutrale positionering tegenover de huidige telecomoperatoren. Vooral leveranciers van clouddiensten zijn hierin geïnteresseerd. Zij willen zich richten op de sterk groeiende cloudmarkt in Europa en doen daartoe een beroep op de internationale verbindingsmogelijkheden die ze in de regio Amsterdam aantreffen. Interxion bouwt AMS 7 om in te spelen op een specifieke en welomlijnde behoefte van onze klanten. Deze behoefte past binnen het kader van onze overname van applicatieplatformen met een strategisch belang en van onze ontwikkeling van de bijbehorende belangengroepen.”

Zodra de zes fasen achter de rug zijn, zal AMS 7 ongeveer 7.300 m² ingerichte ruimte beslaan en meer dan 13 MW elektrisch vermogen leveren aan de klanten. Voor het datacenter geldt een leasingformule op lange termijn met aankoopoptie. De site ligt op de Amsterdamse campus van Interxion in Schiphol-Rijk, die beschikt over meer dan veertig telecomoperatoren en leveranciers van internetdiensten. Bovendien zijn al twee internet exchange points aanwezig op de campus. De elektrische stroomvoorziening werd beveiligd om te voldoen aan de noden van het datacenter.

De bouw van AMS 7 kost naar schatting 100 miljoen euro, waarvan ongeveer 80 miljoen euro voor de eerste vier fasen. De investering voor 2013 in het kader van dit bouwproject is opgenomen in de vorige ramingen van het bedrijf.

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN) is een van de belangrijkste Europese leveranciers van neutrale colocatie-datacenterdiensten voor telecomoperatoren en cloudleveranciers. Het bedrijf heeft tal van klanten, verspreid over 37 datacenters in 11 Europese landen. Alle datacenters van Interxion zijn volgens hetzelfde principe ontworpen. Ze zijn energiezuinig en bieden klanten een optimale veiligheid en beschikbaarheid voor kritieke applicaties. Dankzij de verbindingsmogelijkheden, waarvoor de 500 telecomoperatoren (vaste en mobiele) en leveranciers van internetdiensten en de 20 Europese internet exchange points instaan, is Interxion erin geslaagd om hubs te creëren voor cloudtoepassingen, voor content, voor financiële informatie en voor de verbindingen die de activiteiten van een groeiend aantal belangengroepen van klanten ondersteunen. Ga voor meer informatie naar www.interxion.com

Ramingen

Dit persbericht bevat ramingen die risico’s en onzekerheden inhouden. De reële resultaten kunnen materieel afwijken van de verwachtingen die in deze ramingen aan bod komen. Een greep uit de factoren die aanleiding kunnen geven tot afwijkende resultaten (niet-exhaustieve lijst): moeilijkheden om de operationele uitgaven op korte termijn te beperken, onvermogen om de capaciteit van de datacenters en uitbreidingen van nieuw geplande datacenters te benutten, vertragingen bij de bouw van datacenters en uitbreidingen van nieuw geplande datacenters, de sterke concurrentie, de prijs en de voorziening van elektriciteit, een overcapaciteit binnen de sector van datacenters, een rendement dat lager ligt dan wat in de SLA’s is overeengekomen en andere risico’s die soms worden omschreven in de documenten die Interxion heeft neergelegd bij de SEC (Securities and Exchange Commission). De ramingen van de investering en de ingerichte ruimte gelden bij benadering en kunnen evolueren. De investering heeft betrekking op het totaalbedrag voor het project aan volle (elektrische) capaciteit en wordt mogelijk niet volledig geïnvesteerd binnen het lopende jaar. Interxion is niet verplicht om de ramingen in dit persbericht bij te werken.

Contact

Jim Huseby
Relatie met investeerders van Interxion
Tel.: +1-813-644-9399
E-mail: IR@interxion.com

Interxion België
Frederik Dewulf
Algemeen directeur
Interxion Belgium NV
Telefoon: +32 2 709 03 61