Nieuws

Interxion lanceert Cloud Connect voor private verbindingen met meerdere cloud-platforms

Interxion lanceert Cloud Connect voor private verbindingen met meerdere cloud-platforms

Klanten kunnen eenvoudig hybride IT-oplossingen realiseren en beheren

Brussel, België 17 juli 2014INTERXION (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, lanceert Cloud Connect. Dit is een nieuwe dienst waarmee klanten van Interxion private verbindingen tot stand kunnen brengen tussen hun IT-infrastructuur die ze lokaal hebben staan en meerdere cloud-platforms van vooraanstaande cloud service providers.

Cloud Connect gaat enterprise ondernemingen, service providers, system integrators en carriers de mogelijkheid bieden om directe verbindingen te realiseren met meerdere cloud-platforms in de datacenters van Interxion. Deze next-generation¬ verbindingen bieden een hogere beveiliging en betere prestaties, waardoor klanten bedrijfskritische workloads en real-time data op een verantwoorde wijze kunnen onderbrengen in de cloud.

Cloud Connect voorziet in een exclusieve verbinding tussen de klant en de cloud service providers van zijn keuze en maakt derhalve geen gebruik van het publieke internet. Hierdoor kunnen hogere service levels worden gegarandeerd als het gaat om latency, doorvoersnelheden en beveiliging. Met Cloud Connect kunnen enterprise-ondernemingen, service providers, system integrators en carriers hybride IT-oplossingen op basis van een private verbinding realiseren.

Cloud Connect is een gebruikersvriendelijke oplossing; klanten kunnen via de Interxion portal eenvoudig online bestellingen plaatsen en zij kunnen hun draadloze local area network (LAN)-verbindingen met de verschillende cloud service providers volledig zelfstandig beheren. Dit zorgt voor meer privacy en betere prestaties van hun cloud service-verbindingen en verkort de uitroltijd in de cloud.

‘Elke organisatie die een migratietraject naar de cloud start, ziet zich voor de uitdaging geplaatst om bestaande IT-infrastructuur in een hybride omgeving optimaal functionerend te krijgen. Omdat de applicaties die lokaal draaien op een veilige manier en met de best mogelijke prestaties in verbinding moeten staan met de applicaties die in de cloud zijn ondergebracht, is de keuze van het datacenter belangrijk’, aldus Mario Galvez, Interxion’s VP Product Management. ‘Cloud Connect vereenvoudigt het besluitvormingsproces doordat het voorziet in meerdere private verbindingen die zijn afgeleid van een enkele verbinding. Dit platform verschaft de leden van onze communities of interest de mogelijkheid om op een gemakkelijke manier en onder de best mogelijke omstandigheden met elkaar in contact te treden, wederzijds diensten uit te wisselen en in samenwerking nieuwe initiatieven met elkaar te ontplooien.’

Cloud Connect zal in het derde kwartaal van 2014 beschikbaar komen in Interxion’s datacenters in Amsterdam, Londen en Frankfurt. Andere vestigingen volgen in de loop van 2015.

Galvez: ‘Doordat hybride IT-oplossingen steeds meer worden toegepast, groeit ook de vraag naar een datacenterleverancier die de complexiteit van dit soort omgevingen begrijpt en die de technologische vermogens heeft om eenvoudig hoogwaardige verbindingen tot stand te brengen. Met Cloud Connect hebben klanten van Interxion de zekerheid dat ze altijd toegang hebben tot hun multi-cloud omgevingen en kunnen ze op een gemakkelijke en kosteneffectieve manier verbindingen tot stand brengen met de alsmaar groeiende cloud service provider-gemeenschap.’

Ter ondersteuning van het Cloud Connect platform rolt Interxion de Cloud Networking oplossing van BTI Systems uit in zijn datacenters. BTI System is een vooraanstaande aanbieder van cloud networking software en -systemen. BTI’s oplossing biedt Interxion een high-density, SDN-enabled converged packet optical platform, een softwarecontrolelaag die self-service door klanten mogelijk maakt en een ondersteuningsplan om de beste prestaties en hoogste betrouwbaarheid van cloud-verbindingen te realiseren.

- EINDE -

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 37 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders en 20 Internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.com

Over BTI Systems

BTI biedt oplossingen die de prestaties, het kostenplaatje en het innovatievermogen van wereldwijde netwerken verbeteren door intelligent networking software en -systemen. Toonaangevende content-, cloud- en service providers kiezen voor BTI om een verbeterde operationele efficiëntie te bewerkstelligen en op een winstgevende manier hoogwaardige diensten te leveren aan bedrijven en consumenten van over de hele wereld. BTI, met meer dan 380 klanten, heeft zijn hoofdkantoor in Noord-Amerika en biedt wereldwijd regionale sales-, marketing- en R&D-ondersteuning. Meer informatie kunt u vinden op www.btisystems.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Interxion Belgium NV
Frederik Dewulf
General Manager
Interxion Belgium
Tel: +32 2 709 03 61