Amsio breidt samen met Interxion SaasNow uit als serviceoplossing in Europa

Categorieën

27 October 2015

Dankzij Interxions aanwezigheid in heel Europa kan Amsio een betere gebruikerservaring bieden en voldoen aan de strenge datasoevereiniteitsregels

BRUSSEL – 27 oktober 2015 – INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een toonaangevende leverancier van carrier- en cloud-neutrale gegroepeerde datacenterdiensten in Europa, kondigde vandaag aan dat Amsio nog eens zeven van zijn datacenters heeft geselecteerd van waaruit het bedrijf het nieuwe SaasNow als serviceoplossing gaat lanceren.

De oplossing is gebaseerd op SAS Visual Analytics en Visual Statistics en is op een flexibele, schaalbare manier via een maandabonnement beschikbaar in de cloud. Zo kunnen bedrijven gebruikmaken van een selfserviceomgeving voor business intelligence en bigdata-analyse, zonder te hoeven investeren in infrastructuur of SAS-licenties.

Amsio is sinds 2010 partner van SAS en heeft geholpen bij de ontwikkeling van SaasNow, dat draait op een gedeeld platform met toepassingsgerichte virtual machines (VM's) die worden gehost en beheerd door Amsio. Het ontwerp is specifiek afgestemd op SAS partners, die een contract met wereldwijde dekking kunnen afsluiten waarmee ze zich gratis kunnen registreren en binnen een werkdag aan de slag kunnen gaan. Daarmee kunnen partners hun klanten in amper 30 minuten een live SAS Visual Analytics-omgeving aanbieden.

Momenteel draait SaasNow reeds in het Nederlandse datacenter van Interxion, maar om tegemoet te komen aan de vraag van klanten elders in Europa en te voldoen aan de strenge datasoevereiniteitsregels, deed Amsio een beroep op Interxion om de oplossing te helpen uitrollen in België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Gerben Van Leeuwen, CEO van Amsio, legt uit: “Gebruikerservaring en gegevensbescherming zijn twee kritische succesfactoren voor een goede cloudoplossing. Als wij SaasNow als dienst wilden lanceren, wisten we dus dat dat aspect van het allerhoogste niveau moest zijn. Aangezien Interxion beschikt over meer dan vijfhonderd carriers in datacenters verspreid over elf landen, kunnen we de oplossing in tal van regio's hosten, zonder last te hebben van wachttijden en met naleving van de plaatselijke soevereiniteitsregelgeving.”

Vincent in’t Veld, Director of Cloud bij Interxion: “Dankzij onze aanwezigheid in heel Europa en onze goed geconnecteerde datacenters stellen we leveranciers van beheerdiensten en software zoals Amsio en SAS in staat om uit te breiden en hun businessmodel compleet te vernieuwen. Daartoe leveren we "on demand" diensten met een verbeterde gebruikerservaring, die voldoen aan de plaatselijke datawetgeving.”

"SaasNow verlaagt de drempel om SAS Visual Analytics in huis te halen, zodat nu veel meer bedrijven snel toegang krijgen tot de oplossing", aldus Hylke Visser, SAS Global Partner Manager bij Amsio. "Dankzij het partnerschap met Amsio konden we een splinternieuw businessmodel met een enorm potentieel voor onze partners en hun klanten in Europa en daarbuiten ontwikkelen".

- EINDE -

Over SaasNow

SaasNow is een innovatieve, Nederlandse startup en leverancier van de gelijknamige selfservice BI & business analytics-oplossing. Het bedrijf biedt SAS-partners via een maandabonnement een cloudoplossing die gebaseerd is op SAS Visual Analytics- en SAS Visual Statistics-software en waarmee bedrijven kunnen gebruikmaken van de kracht van analyse. Via een selfserviceportal kunnen ze waardevolle inzichten uit hun data halen, zonder afhankelijk te zijn van hun IT-afdeling. SaasNow is momenteel beschikbaar in 166 landen wereldwijd en wordt aangeboden door Amsio, een vooraanstaande Nederlandse hostingprovider. www.saasnow.com

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 40 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 500 connectiviteitsproviders, 350 cloud providers en 20 Europese internet exchanges bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit-hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.be

Over Amsio

Amsio biedt al 14 jaar lang een brede waaier aan cloud- en beheerdiensten aan en legt zich toe op het aanbieden en leveren van een totaaloplossing aan klanten en partners. Amsio operereert vanuit drie gecertificeerde datacenters en via een eigen IP-netwerk. Met een gedreven team van experts helpt Amsio zijn klanten en partners door oplossingen aan te reiken voor complexe cloud-infrastructuurvraagstukken. Zo kunnen zij zich concentreren op hun kerntaken. Amsio is niet alleen een cloud infrastructuur hoster, maar ook een partner en betrouwbare raadgever. Daarom besloten al honderden klanten om Amsio als businesspartner te kiezen. www.amsio.com

Persinformatie:

Amsio
Gerben van Leeuwen, G.vanleeuwen@amsio.com
+31 88 8007522

Interxion
Frederik Dewulf, frederikd@interxion.com
+32 2 709 03 61