Interxion Belgium biedt connectiviteit aan met de drie grootste Internet Exchanges in Europa: AMS-IX, LINX en DE-CIX

Categorieën

16 March 2016

BRUSSEL, BELGIË, 16 maart 2016 – ,INTERXION HOLDING NV (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale datacenterdiensten, kondigt aan dat Interxion Belgium connectiviteit aanbiedt met de drie grootste publieke peering Exchanges in Europa: AMS-IX, LINX en DE-CIX. Dit aanvullend op de twee reeds beschikbare Internet Exchanges (BNIX en NL-IX) en de meer dan 90 carriers. Dit is een direct gevolg van de focus van het bedrijf op het aanbieden van het best verbonden datacenter om zijn klanten door middel van “communities of interest” de mogelijkheid te geven om, op een gemakkelijke manier, en onder de best mogelijke omstandigheden met elkaar in contact te treden binnen hetzelfde datacenter.

Deze Internet Exchanges en connectivity providers, die hun diensten beschikbaar stellen vanuit Interxion’s datacenter in Brussel, verhogen de waarde die Interxion zijn netwerk-hongerige colocatieklanten van sectoren zoals Digital Media, Financial Services en Managed Services kan bieden.

"Onze klanten hebben netwerkoplossingen nodig om met elkaar op een flexibele wijze te verbinden en om content efficiënt op te slaan en te transfereren. De brede waaier van diensten die wordt aangeboden door de Internet Exchanges en de connectivity providers maken van onze datacenters de ideale locaties voor klanten om aan hun cloud, big data en mobiliteitsbehoeften te voldoen", zegt Frederik Dewulf, General Manager, Interxion Belgium.

Met behulp van deze Internet Exchanges, kunnen Interxion klanten:

  • kosten van IP transit verminderen
  • volledige controle krijgen over de IP-verkeersstroom
  • de kwaliteit van de internetprestaties van hun netwerk verhogen

De combinatie van diverse netwerkdiensten en een centraal gelegen datacenter (dat dichter bij eindgebruikers en klanten staat) helpt om applicaties performanter te maken en derhalve ook de gebruikerservaring. Met een snelgroeiende gemeenschap van connectiviteitsaanbieders, wordt het steeds waardevoller om klant te zijn bij Interxion Belgium.

- EINDE - 

Over Interxion

Interxion (NYSE: INXN), een toonaangevende Europese leverancier op het gebied van cloud- en carrier-neutrale colocatie datacenterdiensten, bedient een breed scala aan klanten vanuit 50 datacenters in 11 Europese landen. De uniform ontworpen en energie-efficiënte datacenters van Interxion bieden klanten uitgebreide zekerheden en beschikbaarheid voor hun bedrijfskritische applicaties. Meer dan 700 connectiviteitsproviders, 21 Europese Internet Exchanges en toonaangevende cloud- en digital-mediaplatforms bieden hun netwerkverbindingen aan in de Interxion datacenters. Interxion heeft hierdoor ware cloud-, content, financiële en connectiviteit hubs gecreëerd, die de groei van communities of interest stimuleren. Meer informatie kunt u vinden op www.interxion.com.