NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Wees niet bang voor robots

Categorieën

1 september 2016

Big data, machine learning en artificial intelligence gaan de wereld zoals we die kennen in rap tempo veranderen. De vierde industriële revolutie staat nog maar in de kinderschoenen, en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. De gemene deler van deze revolutie? Dat is tegelijkertijd zijn eigen voedingsbodem: het datacenter.

Datacenters zijn de fysieke plekken die technologische ontwikkelingen mogelijk maken. Het zijn de plekken waar data woont en machine learning en artificial intelligence verder worden ontwikkeld. Sommige vooruitblikken op deze ontwikkelingen zijn kritisch. Wat gaat de rol van de mens nog zijn in al dit tech-geweld? Welke functie blijft voor ons mensen over wanneer we singularity benaderen of zelfs bereiken? Moeten we bang zijn voor de toekomst? Ik denk van niet. Sterker nog, ik denk dat we de robots moeten omarmen. Want er zijn drie menselijke eigenschappen die nooit vervangen kunnen worden, en waar wij mensen onze meerwaarde altijd in zullen blijven houden: organiseren, holisme, en het onderhouden van relaties. En laten dat nou net drie aspecten zijn die bij Interxion hoog in het vaandel staan.

Holisme

Interxion is een high end datacenter en uit klanttevredenheidsonderzoeken blijkt dat onze dienstverlening als zeer goed wordt ervaren. Goede dienstverlening is ook wat ik verwacht binnen mijn team. Tuurlijk, ieder heeft zijn doelstellingen, en die moeten worden gehaald. Maar ik maak er ook geen geheim van dat ik daarnaast verwacht dat mensen open staan voor het universele doel, door bijvoorbeeld collega’s te helpen. In mijn optiek ontstijgt een team alleen dan zichzelf. De vakantieperiode is trouwens een perfecte tijd om deze houding te toetsen. Dan moeten taken worden overgenomen en kun je precies zien hoe dat gaat.

Organiseren

Interxion is een onafhankelijk datacenter. Het mooie daarvan is dat we voor onze klanten eigenlijk heel veel meerwaarde kunnen organiseren. We zien onszelf dan ook niet als sec leverancier van datacenterdiensten, maar als een partner voor business development. Hoe dat kan? Interxion is volledig onafhankelijk van netwerkproviders. Omdat we niet met hen concurreren, zijn velen van hen bij ons vertegenwoordigd. Dit trekt op zijn beurt weer veel hardware- en softwareleveranciers aan, waarvan we ook onafhankelijk zijn. En dat zorgt er weer voor dat we onderdak bieden aan enorm veel IT-dienstverleners. Daarmee wordt het datacenter in feite een kweekvijver van kansen. Ons doel is om onze klanten te helpen deze zo optimaal mogelijk te benutten.

Relaties

Voor ik bij Interxion aan de slag ging was ik bij HP Sales Director voor de Nordics, Baltische Staten, en de Benelux. Dit was een fantastische job, waarin ik veel ervaring heb opgedaan en bijzondere mensen heb mogen ontmoeten. Wist u bijvoorbeeld dat er een enorm cultureel verschil zit in de manier waarop Finnen en Noren dienen te worden aangestuurd? Erg gechargeerd zijn Noren van de hapklare brokken. Zij wensen in stappen uitgelegd te krijgen wat er van ze wordt verwacht. Finnen floreren daarentegen als je ze vrij laat. Vertel ze het gewenste resultaat, en het liefst zoeken ze zelf uit hoe ze dat bereiken. Wat ik hieruit meeneem is dat elke relatie anders is. Dat geldt voor collega’s en voor klanten. We zijn er namelijk op uit een langdurige, duurzame relatie met onze klanten aan te gaan. Daar hebben wij baat bij en daar hebben onze klanten baat bij. Een duurzame relatie kan echter alleen tot stand komen op basis van wederzijds vertrouwen en kennis van elkaars business. Daar maken we ons hard voor. Want dat is wat we hier doen. Ontzorgen, meedenken, en deuren openen.

Kortom

Werken op het raakvlak van business en IT is een feest. Het is fantastisch om klanten te helpen en bij te dragen aan de vierde industriële revolutie. Het is een revolutie die ik omarm. Laat de robots maar komen. Dan hebben wij meer tijd voor het houden van overzicht. Ontwikkel die artificial intelligence maar. Dan hebben wij meer tijd om klanten met elkaar te verbinden. En laat die modellen maar los op de big data, dan hebben wij meer tijd om in onze relaties te steken.