NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De mens achter het datacenter: Ernie Sophia

Categorieën

11 januari 2017

ernie-sophiaDatacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. Elke maand nemen we je mee achter de schermen en gaan we in gesprek met een medewerker van Interxion. Deze week spreken we met Ernie Sophia, Site Manager op de afdeling Operations.

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen?

Ik ben gescout! Ik heb altijd van sleutelen gehouden en ben ooit begonnen als automonteur. Daarna heb ik mij omgeschoold en ben ik bij een netwerkprovider gaan werken. Toen de telefoon op een dag ging, ben ik toch eens gaan nadenken. Een datacenter, en zeker een die cloud- en carrierneutraal is, is technisch gezien vele malen interessanter dan een netwerkprovider! Daarnaast was er meteen een klik toen ik hier kwam, het voelde gewoon goed! En dat doet het nog steeds.

aisle

Wat is je favoriete plek in het datacenter?

Zonder twijfel de customer rooms. Dat zijn de ruimtes waar de servers van onze klanten staan en waar elke dag een enorm dataverkeer plaatsvindt. Stel, je gaat een auto kopen dan begint je zoektocht vaak op het internet. Het zou zomaar kunnen dat al die informatie die je hebt opgezocht, op een van de servers binnen onze datacenters staan. Het idee dat je zo dichtbij het internet staat elke dag, vind ik heel bijzonder.

 

 

 

En wat is dan jouw favoriete plek op het internet?

Ik surf eigenlijk het hele internet af, maar een van mijn favoriete websites is cruisercustomizing.com. Ik ben namelijk een enorme motorfan, en bestel daarvoor wel eens onderdelen uit de VS. Daarnaast heb ik jarenlang op topniveau honkbal gespeeld en bezoek ik als grote honkbal-fan ook regelmatig de website van de Major League Baseball (MLB). Ik speel zelf bij de Curaçao Legends. Afgelopen november ben ik samen met andere top ex-honkballers twee weken naar Curaçao gegaan voor een honkbaltoernooi. Het was geweldig om weer met oud spelers samen te komen en ook nog eens alle wedstrijden te winnen!

extinguisher

Wat doe je het liefst offline en waarom?

Zoals ik al zei, ben ik een enorme motorfan. Ik heb zelf een chopper, een Suzuki Intruder om precies te zijn. Het moet wel mooi weer zijn voor ik erop uit ga, vanaf een graad of 20. Dan kom ik ook op de motor naar het werk. In de winter staat de motor binnen en kan ik er aan sleutelen. Ik rijd er niet mee in de winter want ik wil hem wel mooi houden.

 

Wat was het hoogtepunt van de afgelopen tijd?

Binnen de Operations afdeling worden er regelmatig trainingen gegeven om ervoor te zorgen dat het kennisniveau op peil blijft. Dat is enorm belangrijk, aangezien we er als team verantwoordelijk voor zijn dat onze datacenters operationeel blijven en dat we onze klanten een uptime van 99.999% kunnen garanderen.

Een aantal weken geleden hadden we bijvoorbeeld een praktijktraining brandpreventie. Dit is enorm belangrijk, want als er onverhoopt brand ontstaat in een van onze datacenters, is snel en adequaat handelen van levensbelang. Er komt heel veel kijken bij het operationeel houden van een datacenter. Daarom is geen een werkdag hetzelfde en dat maakt mijn werk bij Interxion zo enorm leuk!