NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Laat colocatie uw reis naar de hybride cloud versnellen

Denkt u na over het migreren naar de cloud en wilt u meer weten over de hybride cloud strategie? Een hybride cloud oplossing biedt uw organisatie de vrijheid om te beslissen waar data, applicaties en workload worden opgeslagen. Kostenefficiënt en flexibel!

Nu digitale verstoring de ene na de andere branche transformeert, zien alle organisaties zich genoodzaakt tot het doorvoeren van drastische hervormingen. IT ondersteunt niet langer alleen de dagelijkse activiteiten, maar is nu zelf de voornaamste aanjager geworden van innovatie, groei en concurrentievermogen. De juiste technologische keuzes zijn cruciaal voor het overleven van een bedrijf.

Een migratie naar werken in de cloud is zo'n strategische keuze die tegenwoordig bepalend is voor het slagen van een bedrijf. In tegenstelling tot de traditionele IT-infrastructuur, laat de cloud organisaties de resources die zij nodig hebben naar gelang de vraag ('on-demand') aanwenden. Hierdoor worden de overheadkosten geminimaliseerd en de flexibiliteit gemaximaliseerd. Als gevolg hiervan kunnen bedrijven gemakkelijker experimenteren, innoveren en flexibel inspelen op veranderingen, zodat zij hun voorsprong op de concurrentie behouden.

Hybride eigenschappen

Natuurlijk is 'de cloud' niet homogeen - er is een enorm scala aan platforms en opties beschikbaar. De beste keuze voor de meeste bedrijven is daarom een hybride aanpak waarbij de veiligheid en de prestaties van de lokale infrastructuur worden gecombineerd met de flexibiliteit en kostenbesparende eigenschappen van de openbare cloud.

Het aantal bedrijven dat in de hybride cloud werkt, is in 2016 verdrievoudigd; bijna twee derde (57%) van de organisaties werkt in de hybride cloud. Hybride strategieën zijn ook steeds populairder onder ‘digitale leiders’ (bedrijven die het snelst naar digitale omvorming toe bewegen); een derde  (28%) gebruikt deze nu al en bijna de helft (44%) is van plan deze binnenkort in te voeren.

De hybride cloud, die balanceert tussen wendbaarheid en beheersing, is een ideaal platform voor bedrijfsvernieuwing. Aangezien negen van de tien zakelijke leiders het erover eens zijn dat een hybride strategie van cruciaal belang is voor het succes van hun organisatie, zouden de zakelijke leiders tegen een overstap naar werken in de cloud zijn omdat ze zich zorgen maken over beveiliging, vaardigheden of kosten, zich hierover nogmaals moeten beraden.

Nu er 75,4 miljard verbonden dingen aan de horizon gloren, moeten organisaties het zakelijk potentieel van deze enorme groei aan data en razendsnelle verbindingen succesvol benutten. Tegelijkertijd is het van essentieel belang dat zij rekening houden met strenge nieuwe wetten voor gegevensbescherming, beveiliging regelen, kosten beheersen en tegemoet komen aan de steeds hogere verwachtingen van werknemers, klanten en partners.

De hybride cloud creëert de juiste IT-omgeving om aan deze uitdagingen tegemoet te komen, want deze geeft organisaties de vrijheid om de beste platforms te kiezen voor hun data en een balans te vinden in de eisen van innovatie, flexibiliteit, veiligheid en risicobeheersing. Hier zijn slechts enkele voorbeelden:

  • Veiligheid en prestaties: Gevoelige informatie kan op de bedrijfslocatie bewaard blijven of in de privécloud, maar organisaties behouden ook de vrijheid om te putten uit de elastische IT-hulpmiddelen van de openbare cloud.
  • Flexibiliteit: Optimaliseer werkbelasting op het juiste platform: bijvoorbeeld door klantgerichte applicaties vanuit de openbare cloud te laten draaien, terwijl werknemersapplicaties intern vanaf de eigen bedrijfslocatie worden gehost.
  • Kostenefficiëntie: Met de hybride cloud kunnen organisaties verschillende soorten data opslaan, op die platforms die voor hen financieel het gunstigst zijn – waardoor zij ruimte, apparatuur, personeel en infrastructuur effectiever kunnen inzetten.

Begin uw reis

Werken in de hybride cloud kan de juiste bestemming zijn voor uw bedrijf, maar om deze strategie tot een succes te maken, is het juiste vertrekpunt minstens even belangrijk.

90% van de Europese bedrijven ziet de verbinding tussen lokale en cloudgebaseerde activiteiten namelijk als het grootste obstakel om met een hybride cloud te gaan werken. Daarom moeten organisaties hun lokale infrastructuur meenemen naar de locatie van de cloud.

Colocatie is een aantrekkelijke oplossing. Organisaties kunnen hun eigen IT-infrastructuur naast de toegangspoorten naar de openbare cloud plaatsen en zich verbinden met de populairste hyperscale cloud platforms door middel van eigen toegangspoorten. Dit helpt een kostenefficiënte route naar superieure hybride-cloudprestaties te bereiken, terwijl tegelijkertijd de veiligheid en flexibiliteit worden gehandhaafd.

Door te kiezen voor colocatie in een faciliteit die onmiddellijk toegang geeft tot een multi-cloud IT-omgeving kunnen organisaties de kosten voor infrastructuur verminderen, snel de juiste cloud voor de juiste activiteit selecteren, de beschikbaarheid vergroten en latency verminderen. Colocated hybrid cloud biedt organisaties bovendien de juiste uitgangspositie voor een volledig geoptimaliseerde, gemengde IT-indeling waarbij lokale, gecoloceerde en cloudgebaseerde hulpmiddelen worden gecombineerd.

Interxion ziet nu al een toenemend gebruik van zijn Cloud Connect-service op onze datacentercampus in Amsterdam. Onze klanten kunnen met deze maatservice vanuit één fysieke verbinding, beveiligde private VLAN-koppelingen naar meerdere clouds zoals Azure en Amazon Web Services (AWS) tot stand brengen. Ontdek hoe Interxions groeiende Amsterdam datacentercampus probleemloze digitale-media ervaringen kan ondersteunen met een ongeëvenaarde connectiviteit in het hart van de hoofdstad.

 

Meer weten over onze colocatie-mogelijkheden?

Neem vandaag contact met ons op.