NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De mens achter het datacenter: Azadeh Baghery

Categorieën

17 mei 2018

circleavatar

Datacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. We nemen je mee achter de schermen en gaan in gesprek met één van onze medewerkers. Dit keer spreken we met Azadeh Baghery, Accountmanager New Business.

 

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen?

Via een vacature. Ik had nooit eerder stilgestaan bij de rol van een datacenter in de IT en onze moderne samenleving. Toen ik de vacature voorbij zag komen, werd ik nieuwsgierig en ben ik mij gaan verdiepen in de datacenterwereld. En die bleek fascinerend! Het is één van de snelst groeiende sectoren van Nederland, en nog nooit in mijn leven heb ik zo vaak ‘aha, werkt dat zo’ momenten gehad als toen ik bij Interxion van start ging. Als eindgebruiker sta je er niet bij stil wat er aan rekenkracht en infrastructuur schuil gaat achter het internet en alle digitale diensten waar we dagelijks van gebruik maken en niet meer zonder kunnen.

Wat is je favoriete plek in het datacenter?
Ik vind de fire extinguisher room één van de mooiste plekken in onze datacenters. Aangezien er nogal wat bedrijfskritische gegevens in datacenters ondergebracht worden, kun je je voorstellen dat er heel goed is nagedacht over de brandwering in een datacenter. Er hangen geavanceerde sensoren in de serverrooms die het kleinste vonkje direct kunnen waarnemen. Mocht het ooit zo ver komen, en er is sprake van rookvorming of brand, dan is blussen met water geen optie. Daardoor zou alle klantapparatuur namelijk verloren gaan. Daarom wordt er een speciaal duurzaam gas gebruikt dat het zuurstofpeil omlaag brengt, zodanig dat het iedere vlam dooft. Omdat ons datacenter zo groot is, zijn er speciale kamers ingericht waar tientallen identieke rode gasflessen staan opgesteld. Niet alleen vanuit technisch oogpunt, maar ook esthetisch gezien is het een indrukwekkende ruimte.

1 (1) red

Wat is je favoriete app of clouddienst?
Er staan een enorme hoeveelheid apps op mijn telefoon. De laatste tijd ben ik erg te spreken over een internetbankieren-app genaamd Grip. Daar kun je in bijhouden wat je allemaal waaraan uitgeeft en je kunt budgetten bepalen voor jezelf. Dit komt vooral van pas bij shoppen of uit eten gaan. Ik heb namelijk nogal een gat in mijn hand. Vooral in de zomer lonken de terrasjes en dat loopt dan wel in de getallen.
Verder zijn muziek-apps een mooi voorbeeld. Vroeger was ik avonden bezig met muziek kopiëren van mijn computer naar een iPod, maar dankzij de cloud is dat niet meer nodig. De data-opslag is namelijk niet meer jouw probleem, je hoeft alleen maar jouw favoriete muziek te kiezen!

Wat doe je het liefst offline?
Ik hou van mode en design en kijk regelmatig naar modeshows tijdens fashion week. Een van de shows die mij zeker is bijgebleven is de modeshow van Chanel afgelopen jaar, waar de catwalk was omgebouwd tot een datacenter. Erg leuk om op deze manier mode en tech samen te zien komen en een mooie manier om meer mensen nieuwsgierig te maken voor de IT en datacenterwereld.   

2 1 robots
Bron foto: www.datacenterdynamics.com

Wat was het hoogtepunt van de afgelopen week?
Op donderdag 24 mei vindt het DHPA TechFest plaats waar Interxion ook aanwezig zal zijn en tevens sponsor is. Daar wordt elk jaar het NK Serverwerpen gehouden waar wij dit jaar ook aan meedoen met een aantal sterke collega’s. Ja je leest het goed; degene die een server het verst kan gooien, wordt uitgeroepen tot Nederlands kampioen. Aangezien een goede voorbereiding het halve werk is, zijn wij deze week met het Interxion team buiten op het terrein gaan oefenen. Ik kan zelf een server niet eens optillen, dus laat staan gooien. Daarom mocht ik tijdens de training de scheidsrechter zijn. En ik kan je verzekeren, wij worden vast en zeker Serverwerp kampioen tijdens de Cloud Olympics op de 24e!