NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Bereid u voor op een overvloed aan data

Momenteel leven we in het Informatietijdperk. De wereldwijde hoeveelheid data verdubbelt zich nu elke twee jaar. Sterker nog, het volume aan informatie dat sinds 2013 is gecreëerd,  is vele malen groter dan alles wat daarvoor in de gehele geschiedenis van de mensheid is geproduceerd.

Nu opkomende trends zoals het Internet of Things ('IoT') en kunstmatige intelligentie ('AI') meer voet aan de grond krijgen, voelen veel bedrijven zich misschien al overvoerd met data - maar wat we nu meemaken, is echter pas het topje van de ijsberg. Tegen 2025 kunnen we een vertienvoudiging verwachten van de huidige aantallen. In dat jaar zullen er naar schatting ruim 75 miljard verbonden dingen zijn en 163 triljoen gigabytes aan data die door wereldwijde netwerken worden geleid.

Het effectief weten te kanaliseren van deze enorme hoeveelheden aan data is een voorwaarde voor zakelijk succes: nu al zijn grote, op data gebaseerde ondernemingen tot 26% winstgevender. Toch blijkt lokale IT vaak te beperkt en inflexibel om de huidige stortvloed aan informatie aan te kunnen. Als gevolg hiervan wenden organisaties zich tot de cloud. Volgend jaar zal naar verwachting circa tweederde (60%) van de totale werkbelasting  draaien op publieke of ‘private’ cloudplatforms.

In een wereld waarin de cloud centraal staat, is het van cruciaal belang om over de juiste connectiviteit te beschikken. Als bedrijven willen profiteren van een door data geleide innovatie, uitmuntende services willen bouwen en de productiviteit van medewerkers willen verbeteren, moeten zij ervoor zorgen dat enorme volumes aan informatie zich naadloos gelijktijdig kunnen verplaatsen tussen meerdere clouds en de op locatie gevestigde IT. Op dit moment kiezen de meeste organisaties (67%) al voor een overstap naar de cloud en een migratie naar hybride strategieën waarbij de veiligheid en de prestaties van de lokale infrastructuur worden gecombineerd met de flexibiliteit en kostenbesparende eigenschappen van de openbare ‘public’ cloud.

Terwijl hybride cloud betekent dat organisaties kunnen profiteren van een combinatie van services, dienstverleningsopties en implementatie-opties die beter zijn toegesneden op hun behoeften, werpt deze IT-transformatie ook de vraag op hoe de lokale IT-infrastructuur binnen het bedrijf en de op de cloud gebaseerde IT-infrastructuur het beste met elkaar verbonden kunnen worden. 90% van Europese organisaties ziet deze connectiviteitsuitdaging als de grootste barrière die momenteel de overstap naar hybride cloud in de weg staat.

Als organisaties hun zakelijk succes willen versnellen - en willen voldoen aan toenemend strenge eisen ten aanzien van prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid - kunnen zij het beste hun lokale infrastructuur verplaatsen naar de locatie van de cloud. Colocatie is hier de sleutel. Hiermee kunnen bedrijven hun strategieën van op locatie geplaatste datacenters loslaten en hun IT-infrastructuur in dezelfde faciliteit onderbrengen als de particuliere verbindingspunten naar hyperscale cloudplatforms. Met behulp van colocatie kunnen organisaties alle voordelen van de cloud benutten en de druk op interne netwerken verlichten, terwijl zij de volledige controle over hun gegevens behouden.

Door te kiezen voor colocatie in een faciliteit die onmiddellijk toegang geeft tot een ‘multi-cloud’ IT-omgeving kunnen organisaties de kosten voor infrastructuur verminderen, snel de juiste cloud voor de juiste activiteit selecteren, de beschikbaarheid vergroten en latency verminderen. Colocated hybrid cloud biedt organisaties bovendien de juiste uitgangspositie voor een volledig geoptimaliseerde, gemengde IT-indeling waarbij lokale, gecoloceerde en cloudgebaseerde hulpmiddelen worden gecombineerd. Hierdoor ontstaat een vruchtbare bodem voor gedeelde bedrijfsprocessen die waardevolle kennis en totaal nieuwe bedrijfsmodellen kunnen opleveren.

Interxion ziet een toenemend gebruik van zijn Cloud Connect-service op de Amsterdam datacentercampus. Onze faciliteit huisvest privé toegangspunten tot de meest populaire cloudplatformen, waaronder AWS en Azure. We stellen klanten in staat om privé VLAN-links naar meerdere clouds te bouwen en te beheren via één enkele beveiligde verbinding - geen dubbele kosten voor data en onverslaanbare SLA's die 99,999% beschikbaarheid garanderen.

Plan uw toekomstige data behoeften en kijk hoe onze groeiende Amsterdam datacentercampus uw organisatie kan ondersteunen met flexibele IT oplossingen.