NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

De grote rol van datacenters bij het gebruik van big data

25 juli 2018

U heeft misschien al gehoord dat er in 2017 meer gegevens zijn gegenereerd dan in de afgelopen 5000 jaar van de mensheid. Het lijkt misschien onwaarschijnlijk, maar de hoeveelheid gegevens neemt zo snel toe dat de bevolking in 2020 – dat is al over 18 maanden – volgens IDC elke seconde 1,7 megabyte aan gegevens genereert.

Big data is nu echt een grote markt geworden en het is aan ondernemingen om technologieën te gaan gebruiken die hen niet alleen inzicht geven in hun data, maar die hen ook helpen deze gegevens te gebruiken om een concurrentievoordeel te behalen.

De opkomst van data

In 2020 zal er ongeveer 44 zettabyte, dat is 44 triljoen gigabyte, aan digitale gegevens bestaan. Dat is een vertienvoudiging ten opzichte van 2015.

Deze opkomst van data wordt deels veroorzaakt door een verbazingwekkende toename van online activiteiten. Er worden nu bijvoorbeeld elke seconde ongeveer 66.000 zoekopdrachten uitgevoerd op Google. Dat is bijna 3,5 triljoen zoekopdrachten per jaar. WhatsApp-gebruikers sturen elke minuut meer dan 29 miljoen berichten en op YouTube wordt elke dag bijna 5 miljard uur aan video's bekeken.

De opkomst van het Internet of Things wordt ook gestimuleerd door de snelle groei van de hoeveelheid gegenereerde gegevens. Gartner voorspelt dat er in 2020 20,4 miljard verbonden apparaten in omloop zullen zijn.

De grote rol van het datacenter

Deze cijfers bieden ondernemingen een enorme kans, maar wel een kans die alleen kan worden benut als ze realtime inzicht hebben en gebruik kunnen maken van hun data. De overgrote meerderheid van de bedrijven heeft moeite om een groot deel van hun data echter te begrijpen, waardoor deze gegevens ongebruikt in hun systemen zitten en de waarde van de gegevens vermindert.

Om de big-datakans te kunnen benutten, moeten ondernemingen toegang hebben tot de krachtigste cloudanalyse- en bedrijfsinformatietools. Met deze applicaties kunnen tijdgevoelige gegevens worden verzameld, geanalyseerd en in bedrijfsklare inzichten worden omgezet.

Om een maximaal rendement te behalen op de investering in big-datatools, moeten bedrijven niet alleen nadenken over welke applicaties ze gebruiken, maar ook over de manier waarop toegang wordt verkregen tot deze applicaties. Hiervoor moet een goede basis aanwezig zijn. Dit begint met een veilig onderkomen waar dat wordt beheerd en verwerkt en de beste cloudvoorzieningen die snelle, veilige toegang tot cloudapplicaties en diensten waarborgen.

Colocatie-datacenters hebben dit allemaal; ze bieden de betrouwbaarheid en veiligheid die essentieel zijn voor data-intensieve ondernemingen. Als u uw data bewaart in een dedicated datacenter heeft u toegang tot de infrastructuur die nodig is om de steeds zwaardere vraag naar data en complexe activiteiten aan te kunnen. Het redundantieniveau dat colocatie biedt, zorgt ook dat de risico's op downtime, onderbreking en verlies van gegevens – die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de reputatie en financiën van elke onderneming – sterk worden verminderd.

Colocatie is niet alleen een topoplossing voor het beheren van big data, het biedt ook de aanzienlijke voordelen van connectiviteit en toegang tot de cloud. Verbinding maken met cloudplatforms via een dedicated infrastructuur zorgt voor de verwerkingssnelheid die nodig is voor big-datataken, in combinatie met de schaalbaarheid, wendbaarheid en flexibiliteit die voldoen aan de groeiende databehoeften van uw bedrijf.

Big data benefits

Het echte potentieel van uw data zit niet in de data zelf, maar in uw vermogen om het in te zetten en tastbare bedrijfsresultaten te creëren. Colocatie bij ons nieuwste datacenter AMS8, in het hart van Amsterdam, biedt het scala aan connectiviteitsopties dat uw bedrijf nodig heeft om te linken met klanten, partners, leveranciers, netwerken en cloudplatforms. Het biedt de low-latency, betrouwbaarheid en uitstekende applicatieprestaties die u nodig heeft om uit te blinken in de hypergeconnecteerde, data-intensieve wereld van vandaag.

Ontdek hoe Interxions groeiende Amsterdam datacentercampus uw organisatie kan ondersteunen met een ongeëvenaarde connectiviteit.