Blog

De mens achter het datacenter: Arthur Eversen

circle avatar arthur.png

Datacenters zijn het hart van de digitale economie. Om dit hart kloppende te houden, is er binnen de Interxion datacenters niet alleen stroom, koeling en security belangrijk, maar ook enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die klaar staan voor onze klanten. We nemen je mee achter de schermen en gaan in gesprek met één van onze medewerkers. Dit keer spreken we met Arthur Eversen, Site Engineer.

 

Hoe ben je bij Interxion terecht gekomen?

Ik was voorheen werkzaam bij Cofely, nu beter bekend als Engie, en in 2013 betrokken bij de bouw van AMS7. Hier heb ik onder andere de brandmeldinstallatie fysiek in elkaar gezet. Via die weg ben ik toen bij Local IT & Monitoring terecht gekomen. Daar ben ik gestart in de functie Monitoring Engineer met elektrotechnische werkzaamheden. Na ongeveer 1,5 jaar ben ik naar Site Operations gegaan om aan de slag te gaan als Site Engineer. Wij als engineers zorgen voor de afhandeling van alle klant verzoeken, dus van het vervangen van het motherboard tot aan het leggen van een Cross Connect. Maar ook participeren in schakelwerkzaamheden, aanleg van diverse elektra, LED lampen plaatsen, ‘gen-sets testen’ (generatoren starten), UPS- en chillersonderhoud.

Arthur.jpg

Wat is je favoriete plek in het datacenter?

Dat is eigenlijk iedere colo ruimte in ons AMS3 datacenter waar werkzaamheden aan een PDU (Power Distribution Unit) moet gebeuren. Verder zijn favoriet de MDB (Main Distribution Boarden) in onze datacenters, dat zijn de grote schakelborden. Het is de hoofdverdeling voor de stroomvoorziening van het gehele datacenter en erg indrukwekkend. Dus met name het elektrotechnische aspect van de datacenters vind ik het meest interessant.

Wat is je favoriete app of clouddienst?

Verreweg het meeste gebruik ik Whatsapp, met name om te appen met mijn dochter. Daarnaast gebruik ik de YouTube app voor het kijken van concerten en Spotify voor het luisteren van mijn favoriete muziek. Ik draai vrijwel geen CD’s meer tegenwoordig. In plaats van stapels CD’s of platen heb ik een laptop waar alles met één druk op de knop beschikbaar is.

Wat doe je het liefst offline?

Ik ben gek op culturele uitjes. Ik ga graag naar dansvoorstellingen zoals naar het National Ballet. Binnenkort ga ik naar Asthonia, een soort circus cabaret theatershow en naar Toruk van Cirque du Soleil, die voorstelling is geïnspireerd op de prachtige film Avatar. Verder ga ik graag uit eten of maak ik leuke stedentrips waar ik dan ook altijd diverse musea bezoek.

Wat was het hoogtepunt van de afgelopen tijd?

Het compliment dat ik recent van een klant ontving toen ik ad hoc en binnen korte tijd een probleem had opgelost. Van het dagelijks oplossen van problemen voor klanten, krijg ik zelf een hoop energie van.

Wat vind je van werken bij Interxion?

De diversiteit aan werkzaamheden als Site Engineer is geweldig. Dat houdt het werken, dag in dag uit, uitdagend. Het ene moment ben je een motherboard aan het vervangen en het andere moment ben je grote 10.000 volt generatoren aan het testen. Wij werken samen in een heel leuk team. De collega site engineers zijn bij elkaar een hechte club en er heerst een soort kameraadschap. Op dit moment ben ik stuk voor stuk alle werkschakelaars aan het vervangen op de condensors. Een omvangrijk project waar ik met plezier aan werk. Je leert elke dag veel, van zowel collega’s als van klanten, en als engineer ben je overal van op de hoogte.

IMG_0899.JPG