NIEUWSFLITS: INTERXION REBRANDT NAAR DIGITAL REALTY. LEES MEER.

Digitale gamechangers

Het recente WK voetbal was een goede reden om de wereld van de sport eens onder een digitaal vergrootglas te houden.

Ook deze zomer zaten weer miljoenen mensen over de hele wereld thuis gespannen voor de tv of vielen elkaar voor een enorm scherm in een collectieve uiting van vreugde of verdriet in de armen; een maand lang domineerde Koning Voetbal het maatschappelijk leven. En ondanks de afwezigheid van Oranje keken er ook in Nederland vele miljoenen mensen naar alle wedstrijden, via televisie en online via smartphones en tablets. Terwijl alle voetbalexperts over tactiek, trainers en tegenstanders filosofeerden, vroegen wij bij Interxion ons af welke rol digitale technologie eigenlijk gespeelt heeft.

Verbinding verbindt

Deze rol begint ongetwijfeld bij een van de belangrijkste voorwaarden om geslaagd van voetbal te kunnen genieten: de internetverbinding. Deze moet goed zijn, enerzijds om de livestream onderbrekingsvrij en met zo weinig mogelijk vertraging te kunnen zien. Want er is dit jaar bijzonder veel online naar het WK gekeken. Ook onderhielden fans over de hele wereld zich via social media à la minute met elkaar over elk foutje, geweldige goals, elke verprutste doelkans en het soms gedenkwaardige gedrag van de begeleiders aan de rand van het veld.

Sportief digitaal

Maar niet alleen fans, ook sporters profiteren tegenwoordig sterk van de vele voordelen van digitale technologieën. In de hobbysport loopt de bandbreedte uiteen van wearables en digitale stappentellers via fitness-apps en online-sporttrainingen tot en met een ‘smart’ springtouw dat niet alleen het aantal sprongen meet, maar deze ook goed leesbaar in de lucht laat zien.

Een blik op de professionele sport laat zien dat dit nog lang niet alles is. Zo worden bijvoorbeeld biometrische herkenningssystemen toegepast die het totale lichaam van een atleet binnen enkele seconden volledig meten en de trainer aan de hand daarvan waardevolle informatie geven. Dit is waar de sleutel ligt tot het nut van digitale technologieën voor de wereld van de sport: Big Data Analytics maakt het mogelijk techniek, tactiek en training en informatie over de factoren die van een sporter een succesvol atleet maken te optimaliseren. De Duitse Bundesliga bijvoorbeeld beschikt daarvoor over een eigen database die uit twee rekencentra bestaat. Maar ook in Nederland wordt hier steeds meer gebruik van gemaakt.

Alles in de hand

De vraag naar krachtige datacenters met hoge beschikbaarheid zal daarom niet alleen binnen de bedrijfs-, maar ook binnen de sportwereld groeien. Interxion staat al in de startblokken om klanten van groot tot klein en in alle sectoren de mogelijkheid te bieden het volle potentieel van nieuwe technologieën te benutten en zo zelf ook een topscorer te worden.

Ontdek hoe Interxions groeiende Amsterdam datacentercampus uw organisatie kan ondersteunen met een ongeëvenaarde connectiviteit.